8 de març del 2013

LA IMBECIL·LITAT... ÉS UNA MALALTIA?


Cada dia estic més convençut de que la imbecil·litat és una malaltia contagiosa i que a la població que més ataca és a la formada, per la anomenada, classe política.
La mostra la tenim en les darreres declaracions del senyor Rodriguez Ibarra, aquell que va ser president d'Extremadura i que ara pul·lula pel cementiri dels elefants, no els que mata el Rei, anomenat Consell d'Estat.
Ha comparat al president Mas amb Hitler i Mussolini... Vull pensar que ho ha fet per donar la nota, ja que si veritablement ho pensa, immediatament deuria ser cessat... o dimitir... bé dimitir és més difícil ja que en aquest país no dimiteix ningú.
A les bestieses del senyor Rodriguez Ibarra ja estem acostumats, les ha dit de tots els colors i mai ha passat res, però, potser ja seria hora de que rebés un cop d'atenció per part dels dirigents del seu partit.

No ho faran.

I no ho faran perquè ja els hi va bé que L'energumen de torn ataqui allò amb el que ells no combreguen.
Ho va fer el senyor Bono i el senyor Vàzquez, ex alcalde de La Corunya i ex ambaixador al Vaticà, i els dirigents del partit van mirar cap a un altre costat.
Cada vegada està més clar que, com legalment no poden fer res, la millor forma d'atacar l'independentisme creixent, és anar minant la moral dels dirigents catalans amb aquestes bajanades.
Són tan idiotes que no s'adonen que amb cada declaració d'aquest tipus neix un independentista més.
Els atacs a Catalunya cada vegada són més durs i, malauradament, com els nostres dirigents locals també pateixen la malaltia de la imbecil·litat, no saben com combatre'ls.
Els diaris afins al règim i les tertúlies amb vocació feixista, aplaudeixen les declaracions del senyor Ibarra i aprofiten per ficar més llenya al foc.
He arribat a sentir que a Catalunya si no parles català ets discriminat i no se quantes bestieses més.

Però és el que passa quant és viu en un país en el que la democràcia ha estat segrestada per una colla de antidemòcrates, que amb una transició ben feta, en aquests moments, s'estarien podrint a la presó.
Bé, això és un altre tema i no cal tornar a parlar.
Un altre "perla" què he sentit o llegit, ara no ho recordo, era que Hugo Chavez al igual que Hitler, havien arribat al govern mitjançant un cop d'estat... es totalment fals, sobre tot l'Hugo Chavez, que va guanyar tres eleccions seguides, però és habitual que l'extrema-dreta s'inventi la història, ho va fer durant el franquisme, perquè no ho farà ara?

Els de la meva edat, encara recordem que en els llibres d'Història de l'època franquista, es passava dels Reis Catòlics a la victòria de les tropes franquistes al any 39, pràcticament, en quatre pàgines i la república ni nomenar-la i molt menys La Generalitat, Companys o Macià.
Les relacions entre Catalunya i Espanya sempre han sigut tempestuoses, però, mentre hem tingut dirigents capacitats per fer política, tot ha anat més o menys bé.
Ara estem en mans d'uns cabdills vocacionals que volen guiar al poble a través d'un fictici desert per arribar a una llibertat... bé no sé cap a on ens volen guiar ni el que pretenen, però, el que està clar és que cada vegada estan més lluny del ciutadà i més malalts... és a dir... més imbècils.

7 de març del 2013

QUÈ ENS PREOCUPA?


Cada vegada és més difícil posar-se davant l'ordinador i començar a escriure. I és difícil per la quantitat de bajanades que fan els nostres polítics cada dia.
A l'hora d'escollir un tema, normalment, un, analitza què és el que més preocupa al lector, però amb tal quantitat de temes amb els que ens llevem cada dia, cada vegada és més complicat escollir un.
Els Bárcenas, Gürtel, Mato, Urdangarín... estan presents a tots els diaris i informatius, tant de televisió com de ràdio, i em preocupa que això no sigui realment el que li preocupa al ciutadà.
Al menys a mi, encara que moltes vegades escrigui d'ells, em preocupen molt més els desnonaments, l'atur i la pobresa, cada vegada més estesa, i vull creure que al poble també.
En una enquesta feta per una d'aquestes agències que treballen "amb dades de població activa", (està clar que si no fos activa és que estaria morta i no serviria per fer-lis una enquesta), les preocupacions principals dels ciutadans són l'atur i la corrupció i que les professions en les que menys confien són la justícia i el periodisme.
Que als ciutadans els hi preocupi l'atur i la corrupció és normal, que desconfiïn de la justícia, també, però que desconfiïn del periodisme és molt més preocupant.
La desconfiança amb la justícia és lògica, si tenim en compte que és més fàcil ficar a la presó a una pobre mare de família per comprar bolquers amb una targeta de crèdit, que es va trobar al carrer, que a un pocavergonya com en Millet, que continua a casa seva després de tot el que ha fet.
Els jutges, fiscals i advocats, han perdut la noció de la realitat i s'han convertit en un altre mitjà de repressió a servei del poder.
Altres mostres del que dic són les pressions al fiscal general de Catalunya per dimitir o sentències que estem veient diàriament.
La desconfiança en el periodisme és preocupant però es veia venir, hi ha massa intrusisme, qualsevol es considera periodista i s'ha convertit en una cursa per a veure qui ven més diaris o aconsegueix més publicitat.
Les notícies, moltes vegades, es publiquen sense contrastar i es fa per no donar temps al rival a que ho publiqui ell.
El que passava abans amb la premsa esportiva o del cor, ara passa amb tot tipus d'informació; difama que alguna cosa queda.
En la premsa del cor són capaços de publicar la mentida més grossa que un es pugui imaginar, i si els demanden no passa res, els beneficis per les vendes compensen les sancions.
Amb la premsa esportiva passa alguna cosa semblant, ho varem veure amb el cas de la Cope i el FC Barcelona, quan van dir que hi havia cassos de dopatge i es va demostrar que era mentida.
Però això ha arribat a la política, un diari difama a un president d'una comunitat autònoma i na passa res.
No sabem fins a quin punt les notícies relacionades amb el PP i el senyor Bárcenas són fiables, i no ho sabem perquè tots menteixen.
Els diaris per vendre més diaris i els polítics per sortir-se de la crema els més impunes possible.
Sense adonar-me he escrit l'article d'avui, potser és que jo també menteixo i això d'escriure no és tant difícil com vull fer creure, ara entenc perquè desconfien de nosaltres.

6 de març del 2013

"HASTA LA VICTÓRIA SIEMPRE, COMANDANTE"


El dirigent amb més carisma del món ha mort.
Com sempre, els detractors i els partidaris, no es posaran d'acord. 
Uns diran que va ser molt bo per Veneçuela i els altres que ha sigut el pitjor que els hi podia passar.
Era populista, estimat pel poble pla i odiat pels rics. Era estimat pels governs d'esquerres i odiat pels de dretes.
Una mostra la tenim en el tractament que donen els diferents mitjans de comunicació del nostre país; els més propers a l'esquerra el tracten bé, per als altres, els afins al règim que ens governa, és el més semblant al diable.
És veritablement fastigós escoltar a gentussa, que s'anomena periodista, parlar amb odi d'un senyor, què en molts cassos ni tant sols coneixien.
Sembla com si aquí no haguéssim tingut una dictadura i que tant sols són dictadors els dirigents d'Amèrica llatina, els quals, habitualment, no han combregat amb els dirigents de la dreta espanyola.
No era una persona de la meva predilecció, però li tinc que reconèixer que ha aixecat un país que estava totalment invadit per les potències mundials i en molts cassos durament espoliat.
Ha guanyat totes les eleccions a les que s'ha presentat, sempre ha tingut el recolzament de la majoria del poble i els pseudo periodistes fidels al règim d'aquest país s'atreveixen a criticar-lo.
Va ser famosa la seva intervenció a les Nacions Unides, quant va tractar de diable al president americà, quant va dir que feia olor a sofre, va ser famós el seu enfrontament amb el Rei i la famosa frase "¿por qué no te callas?".
Va ser un colpista. Va intentar enderrocar el govern de Carlos Andrés Pérez, va fracassar i va anar a la presó. Després va presentar-se a les eleccions i va guanyar.
Ha sigut odiat a Europa i estimat a Sud Amèrica.
Europa mai ha entès a Amèrica, sobre tot  Espanya. Hem cregut que com parlen el mateix idioma són iguals que nosaltres i no és veritat.
Des d'Espanya no podem jutjar el seu govern, però, potser tindríem que haver après d'ell  algunes coses.
Va ser valent a l'hora d'enfrontar-se als Bancs. Tots recordarem la seva conversa, en directe, amb el president del Banco Provincial, Pedro Rodriguez.
Les nacionalitzacions d'empreses que no complien amb els acords establerts... al cap i a la fi era un governant del poble i pel poble.
Ara, Veneçuela, té un camí dur i llarg, pot seguir tot igual o pot anar-se a norris tota la feina de molts anys. Tot dependrà dels propis veneçolans, que són els únics en decidir el seu futur, mal li pesi a la dreta casposa del nostre país.
Com comunista i republicà sempre estaré amb qui està amb el poble.

"HASTA LA VICTÓRIA SIEMPRE, COMANDANTE"

5 de març del 2013

"DICTADURA SENSE DICTADOR"


El que està passant a Espanya és totalment atípic.
Estem patint una dictadura sense tenir un dictador.
Abans, en l'època que tant enyoren alguns dirigents del PP, aquest país tenia una dictadura ferotge i un dictador, el general Franco. Ara tenim una dictadura i no sabem qui mana.
El president del govern està desaparegut, no parla i els seus ministres i subordinats fan el que els hi ve en gana.
Hi ha una falta de lideratge total i això porta a que el fiscal general de l'estat cessi al fiscal de Catalunya perquè no li agrada el que ha dit.
El ministre Montoro insulta i menysprea als ciutadans sistemàticament.
Els portaveus, del PP i del govern, menteixen amb una impunitat digne d'una "república bananera".

Els polítics, en lloc de defensar al ciutadà, intenten salvar-se de la crema i procuren sortir el més indemnes que sigui possible.
En quina situació quedem els ciutadans?
Doncs quedem... doncs quedem... a quatre potes... ja m'enteneu.
La premsa del règim, no repetiré quins són, justifica totes les accions del govern i manipula la informació per tal de convèncer als ciutadans de què el que s'està fent és el correcte.

En algun altre escrit ja vaig comentar que l'assetjament contra Catalunya havia començat i l'Estat utilitzarà totes les eines que estiguin al seu abast. La llengua, la cultura, la llibertat, fins i tot el futbol, més concretament el FC Barcelona, està sent atacats per membres del govern i els seus acòlits.
El problema és que els que ens tenen que defensar, els nostres polítics, són una colla de brètols que no els hi preocupa el menys mínim el que pensem o patim.

L'atur cada dia puja més, el nivell de vida cada vegada és més precari i comencem a veure pel carrer imatges que ens recorden a temps passats.
Un dia vaig recomanar veure la pel·lícula de Berlanga "Plácido" i la torno a recomanar, cada vegada és més actual.
Des d'Europa demanen més retallades i més pujades d'impostos, i el govern, que no dirigeix Rajoy, acatarà, sense vacil·lar, aquestes directrius. No els importa si el ciutadà pateix, ja han fet la seva feina, han salvat els bancs i tot lo altre no te importància.
Ens estem convertint en els més pobres d'Europa, però el nostre estimat govern ens retornarà els "Toros", el festival d'Eurovisión i tornarem a tenir el "NODO" als cinemes... serà l'única manera de saber el que far el president del govern.


4 de març del 2013

"PERES, POMES I ALTRES ESPÈCIES"


Pel que sembla, el PP, ha començat les maniobres de distracció per tal de que no es parli tant del cas Bárcenas i ens preocupem d'altres coses.
Va començar el ministre Montoro, amb els actors, després amb els diputats i ara, per arrodonir, amb els partits polítics. Segons ell tots som uns corruptes de merda, menys els del PP.
El següent en entrar en escena va ser la senyora de Cospedal, amb aquelles fantàstiques explicacions en diferit... o en directe... indemnitzacions... bé no sé, coses d'ella.
I ara li ha tocat al "front ultra catòlic conservador", representat pel ministre de l'Interior, Jordi Fernández Díaz, que amb el seu inapropiat comentari, sobre els matrimonis de mateix genero, ha incendiat les tertúlies varies que patim diàriament en les televisions, així com les xarxes socials.
La inadequada frase, literalment, és: "Si nos oponemos al matrimonio entre personas del mismo sexo, no podemos usar argumentos confesionales. Existen argumentos racionales que dicen que ese matrimonio no debe tener la misma protección por parte de los poderes públicos que el matrimonio natural. La pervivencia de la especie, por ejemplo, no estaría garantizada".
Estimat senyor Fernández: Els capellans i les monges... asseguren la pervivència de l'espècie?
Els solters... asseguren la pervivència de l'espècie?
Els estèrils... asseguren la pervivència de l'espècie?
Els matrimonis que decideixen no tenir fills... asseguren la pervivència de l'espècie?
Els companys d'espècie del ministre, entenguis ultra catòlics conservadors, que decideixen la castedat, com aconsella la seva religió... asseguren la pervivència de l'espècie?
Doncs a què ha vingut aquesta ximpleria?
Molt fàcil, com he dit abans, és la forma de distreure l'atenció dels ciutadans cap a altres coses.
Avui les tertúlies han deixat en segons terme els cassos de corrupció per parlar dels cassos d'imbecil·litat que estan atacant al PP.
Potser no és una estratagema i tant sols és que són totalment idiotes i cada vegada que obren la boca la caguen més.
El ficar-se amb els matrimonis gais no és nou, el ministre Gallardón ja va deixar anar algunes perles, però qui va filar encara més prim va ser la super alcaldessa de Madrid, amb allò de "Peres i Pomes i Pomes i Pomes i Peres..." és a dir un altre ximpleria.
Ara que he parlat de la Botella, què ha passat amb el Madrid Arena?
El PP ha intentat per tots els mitjans distreure a la ciutadania amb casos menors, per tal de fer oblidar els importants. Posen molt d'interès en els cassos dels espies a Catalunya, però no parlen d'Ana Mato.
Ataquen als matrimonis gais, però sembla que d'en Bárcenas s'ha oblidat, i així amb tot.
Però el que està clar és que si no tinguessin als seus fidels periodistes, que son capaços de justificar lo injustificable, no podrien porta a bon port aquesta campanya de distracció.
No volia acabar sense fer menció a una imatge que em va impactar molt, el passat diumenge; la figura de José María Aznar al palco del Bernabeu, a la dreta de Florentino. Una prova més de que el Real Madrid torna a ser l'equip del règim.


3 de març del 2013

"LA PEINETA NACIONAL"


No volia parlar de futbol, però els últims esdeveniments m'obliguen a endinsar-me en el tèrbol món de l'art balonpèdic.
Durant un temps, en el que teníem uns governants catalans, més o menys sensats, en què els seus úniques aspiracions eren governar, el millor possible, per tots els ciutadans, el Barça era admirat arreu del món, fins i tot a la península ibèrica.
Ara els deus s'han tornat bojos... vull dir, els governants s'han tornat bojos i amb els seus afanys secessionistes, han convertit al Barça i als seus jugadors en una potència malèfica que genera odi per allà on va.
S'ha passat d'alabar a Messi a considerar-lo en l'ésser més malvat des de Rasputín. La premsa de Madrid, que sempre havia considerat al argentí com un dels millors jugadors del món, mai deien el millor per no ofendre al capo Florentino, ara el qualifiquen de escalfador de partits. L'acusen de fer declaracions incendiàries i de provocador. 
S'atreveixen a posar en dubte tots els valors del barcelonisme per declaracions, més o menys afortunades, del entrenador suplent.
Al cap i a la fi, s'ha donat el tret de sortida per acabar amb tots els signes d'identitat de Catalunya per tal d'aturar les intencions independentistes d'una bona part dels catalans.
Els àrbitres ajuden descaradament als rivals del Barça per intentar enrabiar als seus seguidors. 
El sacrosant Real Madrid, torna a tenir els favors del règim, i com si haguéssim entrat en el túnel del temps a on no arriben amb els gols arriba el col·legiat amb el xiulet... moltes vegades sense xiular.
Una vegada més la política ha emmerdat l'esport i el que fa uns mesos eren lloances al meravellós futbol que desenvolupaven els jugadors barcelonistes, s'han tornat desqualificacions emparades en qualsevol gest, per minúscul que sigui, que faci algun dels jugadors.
El marcar amb el dit el numero 1, per la premsa de Madrid, s'ha tornat en una "peineta", tipus Bárcenas, dirigida a l'afició madrilenya.
Un comentari estadístic, dient que amb un cert àrbitre és guanyen menys partits, per la premsa de Madrid és un intent de coaccionar al col·legiat.
Ara, això sí, tots els insults, desqualificacions i mentides, que hem tingut que suportar per part de gentussa, com els Roncero, Siro i companyia, de la caverna més retrògrada i antidemocràtica del periodisme hereu del franquisme, no compte.
Ells pixen colònia i els catalans, com éssers malèfics que som, quant intentem defensar-nos som desestabilitzadors i provocadors.
Com ja he dit moltes vegades no soc independentista, però amb els últims esdeveniments, començo a entendre a qui reclama un estat propi.
Sempre defensaré que hi han altres camins... i com última esperança sempre ens quedarà el Manchester.
Per cert, per poc que pugui, no tornaré a parlar de futbol, és més divertit parlar de Cospedal, Bárcenas, Rajoy i companyia, que de professionals seriosos com els futbolistes...
Bé i  com que en Jordi Alba no va fer cap “peineta”, aquí està aquesta, de part meva, per a tota la premsa esportiva de Madrid. "Va por vosotros".