26 de juny del 2013

LA GUERRA DE LES BANDERES


Avui llegia una notícia que no he acabat d'entendre.
No és què sigui "tonto", bé una mica sí, però no és el cas.
La notícia es referia a la sanció que la policia va posar a un seguidor del Girona -l'equip de futbol- per ensenyar una bandera estelada al camp de futbol de l'Almeria.
Crec que la politització de l'esport és el primer pas a la destrucció d'uns dels pocs valors sans que ens queden a la nostre societat.
Què té que veure una demostració independentista amb un partit de futbol? L'estelada... és la bandera del Girona FC?
Per ser seguidor del Girona FC... es té que ser o simpatitzar amb l'independentisme?
Per la mateixa raó estic en contra de banderes espanyoles en partits entre clubs, l'entenc amb partits de la selecció, al igual que entenc la senyera amb partits de la selecció catalana, però no les concebo en un partit del Barça, de l'Espanyol o del Figueres.
A més a més si per demostrar que un és català i independentista, té que fer servir una senyera que no és oficial... perquè serveix la oficial?
La bandera de Catalunya és la de les quatre barres i l'estelada, si no estic equivocat, era o és la del PSUC, la qual va ser copiada de la bandera cubana. Potser estic equivocat i van ser les tropes del Rei... no no tenim Rei, bé algú s'inventarà una història més o menys creïble de l'origen de l'estelada, que diferirà molt de la realitat, i intentarà convèncer-nos de que és la veritat.
Entenc banderes del país en actes polítics, en manifestacions reivindicatives o de protesta... però que "pinta" una estelada o la senyera en un acte esportiu, que a més a més, és entre dos entitats privades.
Algú s'ha parat a pensar que el Girona, o l'Almería, o el Villarreal, són empreses privades que poden establir les seves regles i, fins i tot, tenen reservat el dret d'admissió?
Aquest afany desmesurat per demostrar que un és més independentista que l'altre ens està portant a situacions veritablement ridícules.
Veiem estelades als balcons, als cotxes i fins i tot a les culates de les pistoles dels Mossos d'Esquadra.
Jo soc català i la meva bandera és la senyera amb les quatre barres, l'estelada no significa res. Si Catalunya s'esdevé independent... ens canviaran la bandera? Oi que no? Doncs perquè tenim aquesta mania de canviar les nostres veritables senyes d'identitat?
Una vegada més es demostra que tot el moviment independentista està en mans d'uns manipuladors que tant sols busquen el seu propi benefici.
En mans de polítics sense escrúpols que manipulen als ciutadans necessitats de trobar nous valors a les seves vides.
Aquests mateixos polítics que defensen aquesta somiada independència, són els mateixos que retallen en sanitat, en educació, en serveis socials i fan augmentar l'atur.
No ens deixem enganyar amb cants de sirena, no tant sols és el govern central el que retalla, és la Generalitat, el president Mas amb el vistiplau dels seus socis de govern, ERC, i tots els seus acòlits, que amb discursos secessionistes ens distreuen dels veritables problemes.
Deixem las banderes tranquil·les, sortim al carrer i exigim els nostres drets i deixem-nos de bajanades i de seguir-los el joc a aquesta colla de polítics corruptes que quan vagin maldades ens abandonaran com sempre han fet.