10 de juny del 2015

UN PETIT CONTE DE POR ... O NO.

Revisant antics escrits he trobat un de molt curt que vaig escriure fa uns cinc anys i vaig dedicar a una companya de feina. No és gran cosa, però el trobo divertit.

“La foscor era la seva millor aliada i com sempre, quan notava la presència d'algú, restava totalment quieta, impassible, deixant que el temps li permetés tornar a la solitud que tant la reconfortava i que per ella era la normalitat.
Mai hauria pensat que una altra dona li canviaria la vida per sempre.
Tranquil-la deixava passar el temps quant de cop es va sobtar, va notar una tremolor que va recorre tota la seva estructura, havia estat fortament agredida i el seu company de solitud havia saltat pels aires caient dintre d'un habitacle desconegut per ella.
L'extintor va xocar contra el vidre del cotxe que l'havia envestit.
Una dona renegava i la insultava, sense que ella fos conscient de què havia passat. No se sentia culpable, però aquella dona no feia més que escridassar-la. Ella, sense poder articular paraula, ja que era una columna, no podia explicar-li que era inamovible, que per més que volgués només podia moure's en comptades ocasions i aquella no era precisament una.
Després d'uns moments de confusió va adonar-se que era inútil, sempre seria culpable, per més que demostrés que ella va néixer allí i que el cotxe va arribar després.”


(c)EC.

9 de juny del 2015

L'HONOR TACAT

El títol pot ser una mica xocant, però és el que es dedueix, per tot el que ha publicat la premsa afí al Reial Madrid i a Florentino Pérez.
M'explicaré.
El dissabte el FC Barcelona va aconseguir el que no ha aconseguit cap equip del món, guanyar dues vegades les tres competicions més importants de la temporada; La Lliga, La Copa i La Champions League.
El FC Barcelona va guanyar a la Juventus de Torí per 3 gols a 1.
El normal hauria estat que els diaris i informatius de televisió obrissin amb aquesta notícia... però...no.
El pseudo periodista més impresentable i mal educat del país, Tomás Roncero, va començar el programa que dirigeix un altre impresentable, Josep Pedrerol, felicitant a l'àrbitre, ja que, segons ell, havia afavorit al Barça no xiulant un penal que tan sols hi era en la seva malalta imaginació.
No contents amb això i, traient de context una frase de Gerard Piqué, en la que citava a Kevin Roldan, un cantant colombià que va amenitzar el desafortunat aniversari de Cristiano Ronaldo, com el principi de la bona ratxa del Barça i la mala ratxa del Madrid, van començar els ferotges atacs contra el jugador barcelonista, contra el club i fins i tot contra Catalunya. Han obert informatius, han dedicat hores i hores de debats amb tertulians, amb un coeficient intel·lectual bastant limitat, - en Roncero, el Loco Gatti...- i han carregat contra tot el que feia olor de barcelonisme. La gesta de guanyar-ho tot no té importància, el veritablement important és haver ofès al Real Madrid.
Patètic.
En 10 anys el FC Barcelona ha guanyat 24 títols i el Reial Madrid 10.
No serà això el que els hi fa mal de veritat i no l'al·lusió a Kevin Roldan?
A més a més, la famosa desmesuradafesta d'en Cristiano Ronaldo, després de perdre 4 a 0 davant l'Atlético de Madrid, no la va organitzar ni en Piqué ni el Barça, oi?
Les imatges d'en Cristiano Ronaldo, orinant al mig del carrer a Sant Tropez, o ballant a la coberta d'un iot amb uns amics, no les ha publicat el Barça, oi?
L'enveja i la frustració és el que alimenta a tota aquesta colla de subordinats de Florentino. No poden parlar de futbol, ja que no en saben. Han animat a la Juventus en una final europea en què jugava un equip del país. Han insultat als catalans i a Catalunya defensant un himne, que amb tot el dret del món, uns quants van xiular, sense entendre que no es xiulava a Espanya ni als espanyols, ni a la bandera, es xiulava a una monarquia imposada per un sanguinari dictador. Es xiulava a un govern gens demòcrata que no permet que els pobles puguin escollir el seu destí, es xiulava a un Rei, que homenatja els republicans que van lluitar a París i s'oblida dels que estan enterrats a les cunetes de les nostres carreteres, això es xiulava, senyors Roncero, Pedrerol i companyia. I sí, mal els hi pesi, el Barça, en aquests moments, és el millor equip del món, i el Reial Madrid una patètica caricatura del que va ser, sota els auspicis del dictador.
Visca el Barça i visca Catalunya.