28 de juny del 2016

TUPINADA?

Ni els cops d'estat s'han d'executar necessàriament amb armes ni les dictadures han d'implantar-se per la força i per mostra el que acaba de passar.
Les enquestes donaven uns resultats molt poc favorables per al PP, però, per art de màgia, tot ha fet un inesperat gir i ja no són tan dolents. Uns parlen de "tupinada", altres de desencant dels votants, però el que sí està clar és que fa molta pudor.
El partit més corrupte de la història d'Espanya guanya unes eleccions en què dos dels seus ministres estan implicats en uns assumptes molt bruts; un per tenir diners en paradisos fiscals i l'altre per confeccionar informes falsos per atacar els rivals polítics. Fins aquí podria trobar alguna excusa, segur que Marhuenda troba diverses, però el que no té explicació és que l'empresa encarregada de fer el recompte a tot Espanya, menys a Catalunya i País Basc on no ha guanyat el PP (¿casualitat?), sigui una que està implicada, en una de les múltiples trames de corrupció en què participa el PP.
Tampoc és lògic que el ministre responsable de la legalitat del recompte sigui el mateix que maquinava complots contra els seus adversaris.
Al PP han perdut tot pudor, els dóna absolutament igual les formes, se senten segurs, han aconseguit tenir un poble dòcil que els segueix cegament i no dubten a utilitzar tots els recursos de l'estat per mantenir-se al poder. Després vindran els laments, els malalts d'hepatitis manifestant-se per la falta de medicaments, els aturats de llarga durada sense cap ingrés, famílies desnonades i al carrer, gent gran amb miserables pensions, però a l'hora de votar tots s'obliden i van com xais a votar el que diu l'amo. Si tot ha estat legal i no hi ha hagut "tupinada" estem davant d'un problema molt greu, el poble espanyol és ximple, si no estem davant d'un problema encara més gran, la corrupció del partit del govern ha arribat a límits inimaginables. La gran incultura política... i l'altra, fa que molts es creguin els discursos apocalíptics de la dreta.
El que "vénen els comunistes" ha calat en un poble ignorant i que encara es creu la història manipulada pel franquisme. Encara hi ha qui creu que el franquisme va alliberar als espanyols dels grans mals del comunisme i que aquella pau de 40 anys era conseqüència de les bones arts d'uns senyors amb bigoti i ulleres de sol, però no, era conseqüència de la por, la repressió i la manipulació, just el que ara volen imposar els seus hereus. No sé pas si aquestes eleccions han estat netes o no, però com he dit abans no fa bona olor, però avui el tema als bars no són les eleccions, és l'eliminació de la Roja, així ens va.