6 de desembre del 2012

"VIVA LA..." HÒSTIA, SI AQUESTA NO TÉ NOM.


Preàmbul: ...Protegir tots els espanyols i els pobles d'Espanya en l'exercici dels drets humans, les seves cultures i tradicions, llengües i institucions.
...Promoure el progrés de la cultura i de l'economia per tal d'assegurar a tothom una qualitat de vida digna.

La reforma educativa otorga grandes mejoras a la concertada
(el país)
Eurodiputados denunciarán "el asedio de Wert a la lengua catalana" ante la comisaria europea
(diario público)

Article 35: 1. Tots els espanyols tenen el deure de treballar i el dret al treball, a la lliure elecció de professió o ofici ....

El paro sube 74.296 personas en noviembre y rebasa los 4,9 millones
(diario público)
La oposición acusa a Báñez de mentir a los pensionistas
(diario público)

Article 43: 2. Correspon als poders públics organitzar i tutelar la salut pública a través de mesures preventives i a través de les prestacions i dels serveis necessaris.

Ruiz ratifica la privatització del CAP de l'Escala
(diari de girona)
La cama de un hospital público, un 74% más barata que la de un privado
(diario público)

Article 47: Tots els espanyols tenen dret a un habitatge digne i adequat. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per tal de fer efectiu aquest dret, i regularan la utilització del sòl d'acord amb l'interès general per tal d'impedir l'especulació.

Los desahucios son ya una de las principales inquietudes de los españoles
La banca rechaza el 82% de las solicitudes del Código de Buenas Prácticas sobre desahucios
Guindos deja en menos de 120.000 los beneficiarios de la moratoria de desahucios
La PAH se concentra ante una financiera para denunciar abuso en la concesión de hipotecas
(el periódico)

Article 49: Els poders públics duran a terme una política de previsió, tractament, rehabilitació i integració dels disminuïts físics, sensorials i psíquics, als quals prestarà l'atenció especialitzada que requereixen, i els empararan especialment en la consecució dels drets que la constitució atorga a tots els ciutadans.

Miles de personas con discapacidad se rebelan ante los impagos de la Administración
(diario público)

Efectivament, els articles de la constitució, la que tant enarboren els del PP, es contradiuen amb els titulars dels diaris. Tots els titulars són reals i els articles de la constitució també... a les hores què?, quelcom tenim que canviar, els polítics no volen tocar la constitució, és sagrada, però els ciutadans no podem suportar més la realitat dels titulars dels diaris. Alguna cosa està malament, o els polítics desconeixen el text que tan veneren o la hipocresia dels nostres governants ha arribat a un nivell tant alt què els ciutadans tenim que actuar.
De quina manera?, no ho sé, en aquest moments veig una degradació tan gran de la política i dels polítics què veig molt difícil que les solucions les puguin aportar ells.
Cada vegada hi ha més gent dormint als caixers automàtics,al menys ja sabem perquè serveix el rescat a la banca, segueixen oberts i la gent pot dormir en un lloc resguardat.
Cada vegada puja més l'atur, la sanitat és més precària i discriminatòria i veiem més indigents pels carrers i menjant dels contenidors d'escombraries.
Quina és la raó per defensar un text que no serveix de res?, tal i com estem veient, el govern del PP incompleix sistemàticament tots els articles de la constitució el qual els col·loca en una situació de il·legalitat pel que crec que en aquests moments no estan gens legitimats per governar.
Hem sentit a ministres de Rajoy manifestar que les intencions secessionistes del President Mas, són un delicte per estar contraposades amb la Constitució, a les hores...aquest govern, que incompleix sistemàticament els articles de la constitució, és un govern que delinqueix tots els dies.
M'agradaria saber perquè serveix el Tribunal Constitucional, jo creia que era per velar pel compliment de la carta magna, i no per debatre si és poden casar parelles del mateix sexe. La feina d'aquest tribunal tindria que ser la de donar un cop d'atenció a aquest govern "delinqüent" perquè compleixi la constitució i què no la utilitzi tant sols en benefici propi per coartar els drets dels demès.
SI avui és té que celebrar quelcom, és la mort d'un text que ha quedat totalment obsolet i que ja no el respecte ningú, bé sí, només el respecten una colla de repressors que el volen utilitzar contra els ciutadans.

5 de desembre del 2012

LA HISTÒRIA SEMPRE REPETEIX



Al·lucinant, veritablement al·lucinant. Després de tot el "merdé" organitzat pel pamflet feixista, es a dir, El Mundo, ara resulta que la policia diu que no té cap informe i que en cap moment la Udef, segons ha informat el comissari en cap, han elaborat un informe. I em pregunto, i ara què?, els pseudo periodistes del Mundo, que es van omplir la boca dient que tenien informes i proves de la suposada fortuna del president de la Generalitat a Suïssa i no sé quantes bestieses més, quedaran impunes?, Un Jutge a condemnat a la revista Cafè amb Llet per destapar una corrupció què esta totalment documentada i que tothom sap que és veritat, i aquesta invenció d'un diari, manipulat per les ments més recargolades del PP, s'aniran de rosetes?. Està clar que la guerra bruta del Partit Popular no té límits, quant els atacs a Catalunya, mitjançant els pamflets subvencionats no funcionen, tiren del ministre més feixista des de l'època del franquisme, l'impresentable WERT.
Aquesta gent del PP, no s'han adonat encara, què cada vegada que ataquen a Catalunya, surten més independentistes?.
No sé qui és l'estratega del PP, però tinc claríssim que és totalment gilipolles.
S'han tancat la porta a qualsevol pacte amb CiU i afavoreixen el pacte amb els independentistes, han donat la raó a ERC i ara CiU es veuran obligats a trencar els pactes que tenen als ajuntaments i diputacions amb el PP.
Des de Madrid, han deixat en "pilotes" a tots els regidors i diputats del PP, que faran?, desentendre's del PP i seguir governant a on governen, o aguantar el xàfec de la millor manera i esperar a que hi hagin aviat eleccions?.
Sempre he cregut que a Rajoy li venia molt gran el càrrec, però és què, més a més, s'ha rodejat dels inútils més grans de la política actual.
En 11 mesos de govern ha aconseguit encabronar als metges, a les infermeres, als auxiliars d'infermeria, als periodistes, als mestres i els alumnes, als taxistes de Madrid, als treballadors d'Iberia, als controladors aeris, als bombers, als policies, als militars, als jubilats i pensionistes, als malalts, a les farmàcies, als botiguers, als jutges, als funcionaris de tots els departaments de l'estat... al cap i la fi, ha aconseguit encabronar a tothom.
No, mentida, no ha encabronat a l'església catòlica, pel que dedueixo que anem cap a una època molt fosca.
Com sí d'una pel·lícula es tractes, estem anant del color cap al blanc i negre, aviat tornarem al festivals de "Coros y Danzas" del dia del treball des del Santiago Bernabeu, el NODO als cinemes i els ministres amb bigotet, abrig fosc i ulleres de sol. Tornarem a veure capellans amb sotana voltant al president del govern i senyores amb mantilla i peineta recollint diners amb guardioles pel Domund o pel dia de la Bandereta.
Per una banda estic feliç, amb més de 50 anys, estic tornant a la meva infància, passen coses que recordava vagament i que els esdeveniments actuals em fan reviure amb certa nostàlgia.
Tornem a tenir pobres pel carrer, gent buscant menjar per les escombraries, tornarem a veure nens jugant a la pilota a places i carrers de la ciutat, al no tenir electricitat a casa, els hi hauran tallat per falta de pagament, no podran jugar amb ordinadors i vídeo consoles, tornaran les estufes de petroli, perquè no podrem pagar la factura del gas i no podrem encendre la calefacció, tornaran les taules camilla amb el braser i tots tornarem a ser molt més feliços.
Tot el que hem avançat en 40 anys ho estem perdent mica en mica, i tot gràcies a un altre gallec. Primer van ser Franco i Hitler els que van enfonsar Espanya i Europa i ara Rajoy i Merkel, sempre tenen que estar implicats un gallec i un alemany, en aquest cas alemanya.
Sempre diuen que la història es repeteix al llarg dels segles, però aquests inútils ens portaran a la prehistòria. Governava el PP quant van desaparèixer els Dinosaures?

4 de desembre del 2012

CABRA/CABRA, CABRITO/CABRIT, CABRÓN/SDFG(les de sobre)


Hem començat l'últim mes de l'any amb moltes sorpreses, des del desnonament del bou i la mula, l'espanyolització (segur que quelcom ha tingut que veure el ministre Wert) dels Mags de l'Orient i les bufetades que s'estant donant entre Convergència i Unió, ara arriba el Quixot de la llengua, l'home que lluita contra molins de vent, contra la fàbrica d'independentistes, contra les males costums dels catalans de parlar un idioma maleït....el català.
Com tothom ha endevinat es tracta del ministre Wert, "hidalgo, donde los haya, defensor de la lengua de Cervantes y luchador incansable contra el destructor independentismo de nacionalistas insolidarios". Ho he escrit en castellà per que ho entengui, encara que potser també parla el català en la intimitat..., però no, no pot ser que parli el català, ja que de fer-ho s'hauria tornat independentista. Segons la fètida imaginació d'aquest defensor del franquisme més ranci, l'aprendre el català a les escoles és fomentar l'independentisme... doncs fomentar el castellà...en què converteix als estudiants?... en nacionalistes espanyols?...com ell?, no sé què és pitjor. Tots els extremismes son perillosos, però dubto molt que l'idioma pugui o no despertar idees secessionistes a qui les parli, jo soc català, parlo i escric el català i no soc independentista, parlo i escric el castellà i no soc espanyolista, parlo i escric l'anglès i no soc anglòfil.
El voler privar a un poble del seu idioma és una mostra claríssima de la vocació dictatorial d'aquest govern, intentant reprimir el que és irreprimible, la llibertat de pensament.
Mai he entès la fixació de la dreta a voler imposar les seves idees utilitzant la cultura, de la qual ells, normalment, tenen un menyspreu colossal. El ministre Wert i el govern del PP, estan maltractant descaradament el cinema, el teatre, l'educació, tot el que fa olor a llibertat i cultura.
L'únic que estan aconseguint és que els que no son independentistes se'ls hi despertin unes inquietuds cap a un nacionalisme molt més extremista que el dels que ho han sigut de sempre. Els conversos son més perillosos que els convençuts. L'independentista convençut, porta anys lluitant pel que ell creu, i ho fa des de la racionalització del problema, el convers ho fa des de l'odi creat per aquell que li vol imposar unes idees diferents a les seves.
El govern del PP està jugant en foc i acabarà per cremar-se, els catalans mai han acceptat imposicions i menys quant han atacat l'idioma i la cultura.
Sembla com si el ministre Wert hagués viatjat en el temps i retornés d'èpoques en les que prioritzava "la formación del espíritu nacional".
Això acabarà malament, tenim bous i mules desnonats vivint al carrer, reis mags ballant per sevillanes, ministres espanyolitzant i els de casa sense posar-se d'acord en el que tenen que fer.
Ens espera un nadal, si les coses li surten bé al ministre Wert, com el que va retratar Berlanga en una de les seves més meravelloses pel·lícules "Plácido". Si no l'heu vist os recomano que la busqueu en el vídeo club o a internet, segur que reconeixereu moltes similituds amb personatges actuals.
Però siguem optimistes, de moment Sant Josep i la Verge, segueixen mantenint la seva identitat, a veure amb què es despenja el de Roma, potser els àngels eren catalans... no, no poden ser catalans, serien independentistes, doncs seran alemanys, enviats per la Merkel per vigilar les retallades al portal de Betlem.

3 de desembre del 2012

PRIMER EL BOU I LA MULA...ARA ELS REIS MAGS


Com que no tenim suficients problemes en aquest món, el màxim dirigent de l'església catòlica es dedica a crear-nos més.
Des de sempre hem sabut que els Reis Mags venien d'Orient, les cançons infantils així ho diuen, "Els Reis d'Orient porten coses, porten coses; els Reis d'Orient porten coses a la gent.", tots sabem que eren Melcior, Gaspar i Baltasar, un ros, l'altre blanc i el tercer de raça negre. Doncs bé, ara resulta que segons Benet XVI, eren d'Andalusia, sí, segons ell eren de Tarsis o Tartesos, zona que compren les províncies de Huelva, Cadis i Sevilla.
Aquest home ha de canviar la medicació, pren alguna cosa que no li senta bé.
Andalusos, eren andalusos... per tant suposo que el negre era un immigrant que treballava a la recollida de la Maduxa a Lepe, el ros a les mines de Riotinto i el blanc... es va quedar blanc al veure als altres dos.
A veure, estimat Benet, no beneit, encara que a vegades ho sembli, què van portar... or, encens i mirra... o "Manzanilla", "pescaito frito" i "fresones de Huelva"?, van venir acompanyats pels "Rocieros de la Puebla"?, van venir en carretes, com les que porten al "Rocio"?.
Per molt que ho penso no em puc imaginar una festa flamenca en el portal de Betlem.
Crec que segons quins càrrecs tindrien que tenir una edat de jubilació, com a qualsevol feina. Joseph Aloisius Ratzinger té 85 anys i no crec que a aquesta edat tingui el cap per dirigir l'església amb més seguidors del món, per molta inspiració divina i del esperit sant (per cert que és un colom) que tingui.
Es calcula que l'església catòlica té uns 1.200 milions de seguidors, i està en mans d'un paio que diu que els mags d'Orient eren d'Andalusia, que en el pessebre no hi havien ni el bou i la mula... i ens queixem dels dirigents que tenim aquí?.
Vistos els últims esdeveniments en aquest país, nosaltres sí que tenim bous i mules, però al govern, tenim reis, per desgracia, però no son andalusos, un és Italià, nascut a Roma, i l'altre a Grècia. Pel que sembla son més pintorescos els nostres que els que van visitar el Pessebre.
Espero que aquest any rebem als Mags de.... bé d'on siguin, amb picades de mans a ritme de rumba, que és més català que les sevillanes i en lloc de posar la copa de cava la nit de reis, els hi posarem un gotet de anís o "manzanilla".
Pel que es veu a tot arreu estan igual de fotuts com nosaltres, al Vaticà tenen un dirigent senil i nosaltres un mentider, allí l'han escollit una colla de senils com ell i aquí...aquí... ah sí els del PP... no se com definir-los, però aprofito per donar-lis les gràcies, han aconseguit que tinguem per primera vegada a la història un president que fa tot el contrari del que ha promès.
Ens queda l'esperança (no la Aguirre) de que com els reis mags, ara son andalusos, estiguin molt emprenyats amb el govern i els hi portin carbó.