4 de gener del 2013

ESTIMATS REIS MAGS DE... D'ON SOU?


Els republicans tenim un problema afegit a la nostra situació dins la societat. Fins ara ser republicà era, més o menys, sinònim de diable, però actualment està ben vist, ara és sinònim de modernitat, de persona conscienciada amb els problemes de la societat, de dona o home que lluita pel benestar dels altres.
Jo sempre he sigut republicà i d'esquerres, no sé exactament quina va ser la raó que em va portar cap a aquesta ideologia, potser la situació política que vaig patir durant la meva infantessa i joventut o potser perquè estic sonat.
Aquesta última raó em sembla la més lògica.
Però tornaré al que anava; els republicans tenim un problema afegit... no podem escriure la carta als Reis.
Evidentment, com a republicans, no podem acceptar a uns monarques per molt de lluny que vinguin. No seria coherent.
Estem destinats a rebre sempre carbó... encara que... si ara estem ben vistos deuríem tenir una recompensa.
Ja que el de Roma, en Benet VII (no beneit), a desnonat al bou i la mula i ha espanyolitzat als Mags de l'Orient (potser aconsellat pel ministre Wert) podria acceptar que els Reis portin regals als republicans.
Per si això passés escriuré la meva carta.
Companys Mags (no sé sí de l'orient o d'occident), per aquest any 2013 voldria tant sols una cosa, sí tant sols una, no és ni feina pels aturats, ni cases pels desnonats, ni una sanitat igual per a tothom, ni una escola pública decent, no, tant sols vull uns dirigents honestos.
Semblarà una tonteria, però estic convençut, què si tinguéssim uns polítics honestos, se solucionarien els problemes de l'atur, la sanitat, la pobresa, etc.
Amb uns polítics honestos, els bancs no estafarien als ciutadans amb "preferents" i hipoteques impossibles de pagar, no tindríem una sanitat cada vegada més precària i una educació cada vegada més deficient. Tindríem gent preocupada per complir amb les promeses que han fet durant la campanya electoral, escoltarien al ciutadà...
M'acabo d'adonar de la veritable raó per la qual sóc republicà i d'esquerres... no tant sols perquè estic sonat, sinó perquè sumiu amb una societat que no estigui supeditada als interessos dels més poderosos, dels més rics, dels bancs i dels polítics corruptes.
Vull una societat solidària. Vull que tothom tingui les mateixes oportunitats, tant en educació, treball i habitatge... calla, això no ho diu la constitució? Aquesta constitució que tant defensen els governants d'aquest país, quant es tracta de retallar els drets als altres? Ostres, potser l'únic que tinc que demanar al Mags de l'orient, o d'on cony siguin, és que els nostres governants compleixin la Constitució.

Estimats Reis Mags de... :
Porteu-me un tribunal constitucional que obligui al govern a complir la constitució. Gràcies.

2 de gener del 2013

ANY NOU...VIDA...IGUAL


Diuen que any nou vida nova... doncs no.
Estem en el segon dia de l'any i no ha canviat res.
El govern segueix mentint.
Ara resulta que si la reforma laboral s'hagués fet fa tres anys ens hauríem estalviat un milió d'aturats. Pel que entenc, el discurs de l'herència rebuda s'ha quedat obsolet i es tenen que buscar altres formules per culpar al govern anterior dels mals que ara patim.
A aquest pas, en un parell d'anys la culpa de tot serà dels romans. 
Semblaré pesat, però és que aquests governants que tenim s'han cregut que som idiotes i la veritat és que els únics idiotes son ells.
Encara no he sentit a cap membre del govern del PP assumir les culpes per quelcom que hagin fet. Tot és culpa dels altres; dels ciutadans per viure per sobre de les nostres possibilitats, dels funcionaris per treballar poc, dels mestres per ensenyar malament, d'en Zapatero... bé en Zapatero per ser Zapatero, vull dir, per governar mentre els del PP volien governar.
Ara, desaparegut Zapatero, els funcionaris treballant més i cobrant menys, els mestres catalans en fase d'espanyolització i els de la resta del país fotuts i més mal pagats, els ciutadans ja no vivim per sobre de les nostres possibilitats, (ara quasi no tenim possibilitats per viure)... la culpa és de Merkel.
Serà que en Rajoy vol ser ara president d'Alemanya?
La premsa afí al règim només fa lloances de la política feixista que patim i la premsa d'esquerres... bé no sé que fa la premsa d'esquerres.
Estem en una dictadura que ens està portant a una repressió brutal i a una falta de drets total. Tenim que pagar per anar a la farmàcia, per utilitzar ambulàncies, el IPC ha pujat un 2,9% i els sous s'han baixat, els jubilats han perdut poder adquisitiu, la justícia s'ha convertit en un article de luxe, només accessible a les classes pudents i ens assabentem que la senyora de Cospedal cobra prop de 200.000 euros a l'any, que el president del govern té dos o tres sous.
Estem governats per un aprenent de dictador, sense cap escrúpol a enriquir-se a costa dels ciutadans. Està afavorint als seus amics; ha permès la pujada de la llum, del gas i de l'aigua. Els transports públics, utilitzats majoritàriament per les classes treballadores, han pujat una barbaritat i té la poca vergonya d'agrair al ciutadans la seva comprensió en un Twiter.
No viuen la realitat, s'han creat un món fictici carregat de mentides i no tenen cap connexió amb el carrer.
De qui no vull oblidar-me avui és de la inefable Esperanza Aguirre. Per si no tenim suficients problemes, s'ha erigit com la lideressa de la lluita contra la dictadura "Castrista". Es a dir, com van enxampar a un dels seus acòlits en un delicte flagrant, amb mort inclosa d'un ciutadà cubà, ella posa en dubta la legalitat de les accions del govern de La Havana... senyora Aguirre, perquè no es fixa en les actuacions de la delegada del seu govern a Madrid? Aquestes si què són democràtiques?
Doncs a mi em semblen molt més a prop d'una dictadura què d'una democràcia. Al cap i a la fi al senyor Carromero, té collons en cognom, va ser jutjat i condemnat per homicidi involuntari, en canvi la senyora Cifuentes ha condemnat a milers de ciutadans, sense judici, a pagar multes per passejar pel carrer, sense està confirmat si anaven o no a una manifestació.
Ja que he començat amb un refrany acabaré amb un altre: "Abans es veu la palla en l'ull aliè que la biga en el propi"

31 de desembre del 2012

ADEU 2012... COM SERÀS 2013?


S'acabat l'any, dotze mesos de govern Rajoy i pitjor no han pogut anar les coses.
Fer un balanç de totes les agressions a la llibertat que ha fet aquest govern, amb vocació clarament feixista, seria una feina molt àrdua, ja que són innombrables.
Han empobrit a la població; han retallat els nostres drets, han apujat els impostos i rebaixat els sous, han humiliat als immigrants convertint-los en delinqüents i privant-los del dret a la sanitat en molts casos, però el President del govern té els sants collons de fer un balanç positiu en el seu discurs. Durant dotze mesos ens han tractat d'idiotes, ens han mentit i hem permès que aquest país es converteixi en una autèntica dictadura. El senyor Rajoy i els seus sequaços estan desmantellant l'estat de benestar que hem tingut fins ara per satisfer els seus propis interessos.
L'extrema dreta d'aquest país no va pair la mort del dictador i ara, amb l'excusa de la crisi, volen reinstaurar un altre vegada un regne de terror i pobresa.
Mentres, els nostres governants més propers, ofuscats per cants de sirenes independentistes, es preocupen més d'un llunyà referèndum què d'una solució real dels problemes dels ciutadans.
Ens espera un altre any dur i no tant sols per la crisi, sinó per la consolidació d'aquesta dictadura què, si no l'aturem, ens ensorrarà molt més en la misèria. Està vist que les manifestacions, les vagues i les protestes de tot tipus no afecten a un govern amb majoria.
S'han marcat un full de ruta: Reinstaurar el franquisme.
Què tenim que fer? Quina és la solució a aquesta agressió als drets dels ciutadans?
No tinc la resposta, tant sols sé que seguiré lluitant, denunciant tot allò que no m'agradi, arribant a l'insult si això serveix per despertar a aquells que s'han instal·lat en el conformisme i somien que ja anirà millor. Somiar és molt bo, però no tant sols tenim que somiar, tenim que actuar. Denunciem tot el que estigui malament. Tenim l'eina més potent, la raó. Pràcticament, avui en dia, tothom té accés a les xarxes socials. Utilitzem-les per denunciar totes les injustícies que estem patint, fem-lo amb tots els idiomes que coneixem i que el món s'adoni que no estem en una veritable democràcia, sinó en una creixent dictadura.
Vull acabar l'any amb el desig de que el proper serà millor... o no tant dolent.

Salut i república.