3 d’agost del 2013

LES XARXES (ANTI)SOCIALS

Sempre m'han agradat les xarxes socials, Facebook, Twitter... però últimament, i sobretot al nostre país, s'han convertit en unes xarxes antisocials.
Si discrepes del comentari fet per una persona, corres el risc de ser insultat, menyspreat i en alguns casos bloquejat.
A mi m'ha passat.
He rebatut una notícia i el que he rebut per resposta han sigut
desqualificacions i insults i quan m'he intentat defensar he sigut
censurat.
Però bé, tampoc és que em preocupi molt, qualsevol persona que no accepta l'opinió d'un altre no mereix la més mínima atenció per la meva part.
Us heu adonat que cada vegada les xarxes estan més controlades pels intolerants?
Potser és una mostra del que està passant en la nostra societat, com més connectats estem, més separats ens trobem.
Sabem el que passa a la Xina o a Estats Units, però no sabem el que li passa al veí del costat, si és que no ho publica a Facebook.
Ens hem tancat en un món que tan sols té una finestra per mirar-lo i és la pantalla de l'ordinador.
Hem seguit l'accident de tren de Santiago per les notícies d'internet, hem seguit els mundials de natació per internet, i així un munt de coses que passen al voltant nostre i ens assabentem per internet.
Abans hi havia les tertúlies als bars i cafès i moltes vegades acabaven en fortes discussions, però ara, la discussió, acaba bloquejant a la persona que discrepa de tu.
S'ha perdut el costum de debatre, els polítics els primers.
Ara està de moda el “I tu més”.

Fa molts anys, no existia internet, vaig tenir una forta disputa amb una persona, i la vaig tenir per carta, la qual cosa et permetia pensar molt la resposta i analitzar tranquil·lament el que et deia el contertulià.
Ara no, ara ens fiquem en una discussió a Facebook i acaben sortint retrets i insults, que de l'altra manera mai haurien estat.
També està clar que en l'època pre-internet, podies debatre amb qui tu volies i ara acabes debatent amb un anònim, moltes vegades amb una formació precària i que desconeix totalment el fons de la discussió.
La demagògia és molt utilitzada, i per a alguns és la pedra filosofal
dels seus arguments.
Fa temps vaig pensar a crear un grup de debat a Facebook, el problema és que acabaria com tots, amb retrets, insults, etc. 
Crec que continuaré amb els meus soliloquis i deixaré els debats internàutics per aquells, que amb l'anonimat, són més feliços.

(c)

1 d’agost del 2013

(FIN DE LA CITA)

El cap de l'estat, és a dir el Rei: "Lo siento mucho. Me he equivocado. No volverá a ocurrir". (fin de la cita)









El president del govern, és a dir Mariano Rajoy: "Me equivoqué, creí a un falso inocente. Ése ha sido todo mi papel en la historia". (fin de la cita)







Aquests dos personatges són els que governen aquest país.
Un es gasta els diners dels contribuents en matar elefants i col·leccionar amants i l'altre en repartir-los entre els seus fidels.

La intervenció del President-Hologràfic Rajoy, avui sense pantalla de plasma pel mig, ha sigut de les més vergonyoses que recordo. Ha estat xulesc, desafiant i ha mentit.
Ha tractat l'oposició amb condescendència i, en molts moments, ha utilitzat les desqualificacions per a defensar-se.
No ha aclarit res, la culpa és dels altres i ell, almenys és el que he entès, és un babau, ja que en cap moment, tan sols durant 20 anys, es va adonar de les malifetes de Bárcenas i companyia.

Tothom ha demanat la dimissió del senyor Rajoy... bé tots no, en Duran, per allò de “Si las barbas de tu vecino ves cortar, pon las tuyas a remojar” (fin de la cita), ha preferit no mullar-se i tan sols l'ha pregat que demani perdó.

El senyor Rajoy, una vegada més, s'ha rigut dels ciutadans. Ens ha intentat enganyar un cop més, això sí, amb l'acompanyament de la seva banda de micos ensinistrats, que l'aplaudeixen cada intervenció ... o mentida. Veritablement vergonyós.

Però la pregunta és, i ara què?

Perquè després de les seves declaracions, imagino que el seu amic Bárcenas traurà fum pels queixals. També, el President-Hologràfic, ha tingut la genial idea d'atacar al diari “El Mundo” i suposo que en Pedro J. Ramirez no estarà gens content.

El que està clar és que avui no ha fet amics i haurem d'estar atents a les properes notícies, ja que suposo que el tàndem Pedro J.-Bárcenas, trauran tota l'artilleria, els papers que hem vist fins ara són cromos comparats amb el que pugui venir.

Potser m'equivoco, però crec que Mariano Rajoy ha signat la seva sentència, els enemics no perdonen i això de culpar de tot al comptable i al periodista ja ho va fer Al Capone i ja sabem com va acabar.

Crec que tots els ciutadans tindran un nivell d'indignació similar al meu, els micos ensinistrats no, però la gent normal i corrent no pot quedar-se indiferent davant aquesta patètica actuació del president del govern.

No dimitirà, almenys mentre no li demanin des d'Europa, i ara, com dictador vocacional, posarà en marxa tota la maquinària de l'estat per a venjar-se de tots els que l'han acusat de corrupte.

(FIN DE LA CITA)

(c)