9 de febrer del 2016

TITIRETARRES

L'afany de la dreta espanyola per tal de desprestigiar a "Podemos" no té límits.
Hem vist informes policials falsos, informacions periodístiques manipulades, declaracions catastrofistes de polítics corruptes, articles de periodistes de dubtosa moralitat parlant d'estranys finançaments, es veu que els del PP són molt normals, però el que no havíem vist fins ara és una mamarratxada com la del jutge que ha enviat a presó a dos titellaires, per qualque cosa que, ell, no compren; em refereixo a la llibertat d'expressió, a la democràcia i a totes aquestes coses que als hereus del franquisme els hi produeixen angúnia.
L'obra representada, probablement no era adient per un públic infantil, potser tampoc era el lloc apropiat, però d'això a enviar a la garjola a dues persones hi ha un abisme.
No vull ni imaginar si aquest “home de bé” llegeix les versions originals de La Caputxeta Vermella o Blancaneus o la Ventafocs, i em refereixo a les escrites pels Germans Gimm o Perrault i no a les versions de Walt Disney que deuen ser les úniques que coneix el senyor jutge, li agafa un cobriment de cor.
Però, sembla que tota la polèmica ve per un cartell, que segons diu, fa apologia del terrorisme, si amics, “Gora Alkaetaés apologia del terrorisme, “ole sus hu...”.
S'ha de tenir una ment molt malalta per treure aquesta deducció, ja que precisament el que es denuncia a l'obra de titelles és la manipulació de la policia per inculpar a una bruixa... ara que penso, aquest senyor, abans de jutge, no era policia en una època una mica fosca de la nostra recent història?
Potser, allò de què “el ladrón los cree a todos de su condiciónes pot aplicar en aquest cas.
Potser ens hauríem de plantejar el delicte d'apologia del franquisme, per tal de treure'ns de sobre a tots aquests malèfics personatges.
Aconsello als lectors que busquin a internet l'argument i el text de la representació de l'espectacle de titelles i s'adonaran dels greus deliris que pateix la dreta més casposa del nostre país.
Com és normal, la famosa “mamandurriasno ha trigat a sortir i demanar la dimissió de la regidora, l'alcaldessa i de tot el que faci olor de democràcia, llibertat i drets.
Ja ens té habituats.
L'única esperança que ens queda és que tots aquests personatges sí que acabin a la presó, però per corruptes i lladres i deixen en pau als comediants.
Hem tornat a reviure episodis que haurien estar oblidats i que ens retornen a temps en blanc i negre, a temps en els que els comediants eren jutjats en Consells de Guerra i els actors, escriptors i periodistes érem empresonats per expressar les nostres opinions.

Gorala “Llibertat” d' Expresión.