14 d’abril del 2016

COMPLOTS, CONSPIRACIONS...

Mai he cregut en conspiracions ni en casualitats.
No sóc dels que teorifica amb l'assassinat de Kennedy o la mort d'Elvis, però tampoc crec que determinats esdeveniments siguin casualitats, per això, avui, vull fer ficció, ficció conspirativa, en la qual molts creuen però que el meu escepticisme m'obliga a prendre-ho com a ficció.
Aquest relat és totalment fictici...o no.
El dia que el PSOE de Zapatero va guanyar les eleccions, després de l'atemptat del 2004, va començar la maquinària conspiratòria del PP. Una legió de fidels esbirros, encapçalats per periodistes, i com diria el periodista José María García, "correveidiles", "abrazafarolas" i companyia, van començar una campanya en contra de tot el que no fos del seu grat. Van fer campanyes atacant a Catalunya, per l'estatut, al govern de Zapatero, per les seves polítiques socials i econòmiques i van carregar contra tot i contra tots. La dreta sempre a tingut un mal perdre i més quan aquesta dreta és l'hereva d'una ferotge dictadura que va intentar acabar amb tot el que fes olor de cultura o llibertat.
Els fidels legionaris de l'honor pepero no van escatimar mitjans per atacar el que el més els hi molesta, el ciutadà.
Sí, la dreta menysprea sistemàticament al ciutadà i ho fa per què considera que és inferior, que està al servei del poderós i que la seva veu ha de ser callada o ha de ser manipulat per dirigir el seu pensament a coses que no perjudiquin les classes benestants.
El franquisme va posar en marxa "l'atontament" sistemàtic del ciutadà amb futbol i toros, la dreta actual utilitza programes de televisió com Gran Hermano, etc.
La manipulació del poble ha sigut l'eina més utilitzada pels dictadors, tant de dretes com d'esquerres, però, sobretot, la dreta ha sabut manipular al més necessitat.
Però aquest és un altre tema, del que volia parlar és de les casualitats.
El PP ha aconseguit posar en marxa una màquina tan precisa que al mateix temps que enriqueix als seus, menysprea i perjudica els enemics.
Els atacs a l'esquerra, sobretot a Podemos, des de la maquinària de l'estat són brutals, no reparen en inventar, manipular o pagar si és necessari. Els fidels periodistes de la dreta més "casposa", no dubten en mentir i insultar sense cap pudor i aparèixer en un programa darrere l'altre per escampar el seu missatge catastròfic si governés un partit d'esquerres, bé millor dit, si governés Podemos.
 L'altre enemic del PP és Catalunya i el dret a decidir. Com políticament cada vegada ho tenen més difícil, han començat a atacar per un altre costat. L'idioma,
el Barça, els empresaris... No és casualitat que tots els problemes amb hisenda els tinguin, tan sols, jugadors i directius del FC Barcelona?
Ens volen fer creure que els jugadors i directius del Real Madrid són honestos?
Està clar que l'equip del poder és el que és, ja ho era durant la primera dictadura franquista (ara estem en la segona) i s'ha d'atacar al que li pugui fer ombra, inclòs el seu veí de ciutat.
Apareixen informes policials que després es demostra que han estat manipulats o simplement són inventats. Els filtren els famosos papers de Panamà i els noms que primer surten, per casualitat, són de gent propera als enemics del poder.
Tot aquest fictici complot conspiratiu no existeix, és una casualitat i el que passa és que els ciutadans no sabem escollir als nostres representants i als nostres equips de futbol. Si un vol ser un ciutadà de bé ha de votar PP, si ets modern, pots votar Ciutadans, i has de ser seguidor del Real Madrid i sobretot, per més català que siguis i més accent tinguis has de parlar "castellanu" que és el que es porta. Anem de cap a unes noves eleccions i espero que votem amb seny i no hàgim de viure, fictíciament, més conspiracions i casualitats.