3 de juliol del 2013

CARTA AL REI


Estimat senyor: 

Mai ha sigut sant de la meva devoció, crec que ens va ser imposat amb el vist i plau d'uns polítics corruptes que, d'aquesta manera, podien continuar vivint del "cuentu".
La seva aportació a aquesta societat mai l'he considerat necessària i, espero que la història m'acabi donant la raó, no crec que la seva intervenció en el frustrat cop d'estat fos la que vostè desitjava, així com el resultat final.
Ha estat el culpable de moltes de les coses que han passat en aquest país; les bajanades del seu gendre, les de la seva filla, així com les seves pròpies. L'hem conegut diferents amants, les quals han rebut multitud de regals amb els diners dels contribuents.
L'hem conegut molts negocis que ratllaven la il·legalitat i ha estat culpable de més d'una mort.
Per tot això li demano que abdiqui d'una vegada, marxi a navegar i deixi en pau a tothom, sobretot als de la meva espècie.

Atentament,
Un elefant.

2 de juliol del 2013

Y TÚ... ¿DE QUIÉN ERES?


El passat dissabte es va celebrar "El concert per la llibertat", els diaris han anat plens de tot tipus de comentaris, favorables, desfavorables, crítics, despectius, es a dir de tots colors.
No hi vaig ser, vaig veure uns minuts per televisió i tinc que dir que em va deixar totalment indiferent.
Sempre he dit que no soc independentista, però estic a favor de celebrar una consulta per donar la oportunitat de que  qui decideixi sigui el poble i no uns polítics interessats.
El que veritablement em preocupa és el resultat del referèndum, si és favorable, res a dir, s'accepta la majoria i endavant... però si surt que no a la independència?
Quina serà la resposta de tots els que ja estan celebrant una hipotètica independència?
Acceptaran el resultat o començarà una campanya ferotge en contra de tots els que han votat "NO"?
El gran problema de vendre la pell de l'ós abans de caçar-lo és la decepció que ocasiona si no s'aconsegueix.
Llegeixo i escolto moltes bajanades, sobretot pels més radicals; que si la crisi no ens afectaria, que si l'atur no existiria, que si tots seriem més... bé tot seria millor, però ningú explica el llarg camí que això comporta, la gran complicació que generaria a empresses, bancs, etc.
Els més convençuts culpen a Madrid de tots els mals que pateix Catalunya, sense parar-se a pensar que hi han molts catalans que manen a Madrid. Sembla que l'independentisme s'ha convertit en una eina de classificació de bons i mals catalans.
Si no ets favorable a la secessió no ets un català de bé.
Si vas a favor de la selecció espanyola de futbol no ets un bon català.
Si gaudeixes de les victòries de Fernando Alonso en la Formula I...no ets un bon català.
Estem patint la pitjor dictadura de la nostre història recent, ens estem deixant manipular per uns pocs, que fan lectures partidistes dels esdeveniments quotidians i els manipulen per a convèncer-nos de que ells tenen la raó.
Els pobles han de ser lliures de decidir, però mai poden estar manipulats per a decidir el que
vol una determinada quantitat de gent.
Ja està bé de discursos manipuladors, ja està bé de demonitzar a tot aquell que no pensa igual.
Una de les incongruències més grans que he vist, en relació a aquests suposats sentiments independentistes, és desitjar que guanyés Brasil a la final de la "Confederaciones"... doncs jo anava a favor d'Espanya, soc català, del Barça, i em vaig emprenyà molt per la derrota. Tot aquell que barreja l'esport amb la política demostra ser més ruc que els que xiulen als jugadors del Barça quan juga a Madrid, o València o a qualsevol altre lloc.
Sempre he envejat els sentiments patriòtics dels americans, tant és que siguin del nord, del centre o del sud.
Un habitant de l'estat de Texas, respecta tant la bandera texana com la del país i té un respecte total al seu himne.
Aquí xiulem l'himne i ens emprenyem quan els altres no respecten els nostres signes d'identitat. Potser un camí cap a la veritable independència seria començar a respectar als demés i tenir una mica de sentit comú, que per cert és el menys comú de tots els sentits.