15 de març del 2013

CARTA A MI MATEIX


Estimat Enric:

T'escric des del segle XXI, és una merda.
L'atur ha augmentat una barbaritat i els drets dels ciutadans cada dia són menys.
A la gent la desnonen per no poder pagar les hipoteques, si t'ofereixen una no l'acceptis.
Procura viure de lloguer, m'ho agrairàs.
Si t'ofereixen una cosa que es diu "participacions preferents" tampoc les compris, és una estafa i, després, et costarà molt recuperar els diners.
El Barça començarà a jugar de fabula, el Pep Guardiola, aquest noi que ara comença a jugar, en el segle XXI, és l'entrenador i ho ha guanyat tot, fins i tot Copes d'Europa.
Després l'ha substituït el Tito Vilanova, aquell noi que també estava a la Masia, també ho està fent molt bé, malgrat que ara s'està recuperant d'un càncer.
El Real Madrid segueix sent l'equip del govern, però ara tenen d'entrenador al noi portuguès que fa de traductor d'en Bobby Robson, és un antipàtic.
Ah! Se m'oblidava, el dictador que ara us governa morirà i vindrà una democràcia, però continueu lluitant.
Governaran els socialistes durant molts anys, però tornarà a manar la dreta més casposa, si pots fes quelcom per evitar-ho t'ho agrairia.
Governa en Rajoy, un altre gallec, com el que teniu ara, i és un home sense personalitat.
Els corruptes que teniu, recolzats per la dictadura, en aquest segle segueixen igual, però aquest amb una imatge més amable. Ja no porten ulleres fosques i bigoti, bé un sí, i a més a més li diuen el "Bigotes", però és una excepció. Els corruptes de la teva època van de cacera, els del meu segle van a esquiar i porten els diners a Suïssa.
Potser en el teu temps és millor, ja que no s'amaguen i tenen els diners als bancs que ells mateixos controlen, però la democràcia porta això, ja ho veuràs.
Un altre cosa que has de saber és que en aquest segle tenim un Papa argentí i a Alemanya mana una dona, bé, millor dit mana a tota Europa.
Perdona, és que no t'ho he explicat, ara tenim una moneda única a Europa, se'n diu Euro i les pessetes ja no existeixen, tot és un embolic.
Ara som la comunitat europea i podem viatjar per tota Europa sense passaport.
Això de la Comunitat Europea encara, ben bé, no sabem en que ens beneficia, ja que la inflació ha pujat, l'atur, com ja t'he dit abans, també i tot està fet un desastre.
No vull que et facis una idea equivocada, estem molt millor que tu, tenim molta més llibertat... bé, ja ho veuràs. Resisteix, que els temps que t'esperen són molt interessants i passaran moltes coses.

Una abraçada, ens veiem.
Enric.

14 de març del 2013

EL PAPA TAMBÉ ÉS ARGENTÍ


Avui tenia un dubte al començar a escriure, parlar del nou Papa o parlar un altre cop de futbol.
Encara no ho he decidit, però una de les raons per a tornar a parlar de futbol és un article, que he llegit, signat pel madridista radical Tomas Roncero.
Crec que parlaré dels dos temes, ja que no em resisteixo a comentar, una vegada més, les bajanades d'un frustrat pseudo periodista, que l'únic que sap fer és insultar als catalans i criticar al Barça.
Com és natural en un ésser inferior, tant en intel·ligència com en catadura moral, busca raons per satisfer als seus amos. Normalment els bufons sempre estan a la ombra d'un ésser superior i tenen que desmereixa els èxits dels demés per amagar les misèries dels seus.
Segons aquest personatge el Barça, lloat per la premsa de tot el món, va fer trampa per guanyar al Milan.
Segons diu, el segon gol de MESSI era en fora de joc i comença a fer unes elucubracions, totalment delirants, del que hauria passat si el gol no hagués pujat al marcador.
Abans he posat el nom de MESSI en majúscules, com ara, perquè no hi hagi cap dubte de quin és el millor jugador del món.
El senyor Roncero sempre m'ha semblat un impresentable, periodísticament parlant, com ésser humà no el conec, però pel que he vist per televisió, també deixa molt que desitjar.
Bé com deia, com periodista és un impresentable, és partidista, mal educat i amb greus connotacions nacionalistes (nacionalista espanyol, està clar). Creu que insultant al contrari afavoreix al seu estimat equip, el que ja comença a ser fastigós.
Tinc amics que són del Real Madrid, ningú és perfecte, que estan molt molestos amb els comentaris d'aquest "bufó" del futbol, ja que molts comentaris ataquen molt més als catalans que no pas al Barça.

Però bé, ja m'he estès suficientment amb aquest tipus, prefereixo parlar de Francesc I.
El problema d'escollir un nom tan popular comporta multitud d'acudits, Twiter i Facebock ja en van plens.
Han sortit multitud d'articles i d'informacions sobre el seu passat al costat del dictador Videla, però, quan l'església no ha estat al costat del poder?
No el conec, tant sols em vaig assabentar de la seva existència ahir, quan va ser anunciat com el nou Papa, però d'entrada, em va caure bé.
Sortir al balcó i començar dient "bona tarda" em va semblar ser més proper al ciutadà que els seus antecessors.
És argentí, com MESSI, va ser ballarí, és proper al ciutadà i li agrada el futbol.
Les altres coses ja les anirem veient.
En el tema religiós no em preocupa el més mínim, no soc creient, però em preocupa el seu perfil social, la seva actitud davant els problemes reals de la nostra societat.
Espero que faci neteja i aparti per sempre a tots els delinqüents que s'amaguen dintre d'una sotana.
Espero que tots els pederastes siguin desemmascarats i lliurats a la justícia.
Espero que aquest argentí, pel que sembla, molt estimat al seu país, actuï com a cap de govern i no com "príncep de l'església".
Per fi... "Habemus Papam" i argentí com MESSI.

13 de març del 2013

"HABEMUS... BARÇA"

Els diaris,normals, parlen excel·lències del Barça.
Els diaris esportius, normals, d'arreu del món, parlen excel·lències del Barça. Els diaris i programes televisius afins al Real Madrid, és a dir, els que cobren de Florentino, parlen de... un suposat fora de joc de Messi en el segon gol, diari As, penal de Piqué a la jugada de Niang, Futboleros Marca TV, teatre de Pedro al àrea del Milan, Diario Marca... de "Punto Pelota", amb els Roncero, Siro i companyia ja ni parlo, no val la pena.
Quant el Real Madrid és clarament afavorit per l'àrbitre; és justícia.
Quant el Barça guanya amb un joc espectacular i tot el món es rendeix davant el, potser, millor equip del món... és un "robo". Ha estat afavorit pel famós "Villarato", cosa que es van inventar a Madrid i que ningú sap el què és.
Com deia ahir, els nostres polítics han fet un flac favor a l'esport.
Han volgut convertir les victòries del Barça en victòries polítiques, i els d'allà, els de la caverna o la central lletera, com els va batejar no sé qui, aprofiten per carregar contra tot el que faci olor a Catalunya.
Avui per Internet corria un "post" que deia, sobre un fons de la bandera del Barça i la Senyera: "El millor equip del món és Català. Que n'aprenguin".
Jo he afegit a sota: "I argentí, asturià, xilè, manxec, brasiler, canari, andalús, camerunès ... ".
Sempre oblidem que el Barça, amb una història molt arrelada a Catalunya i als catalans, va ser fundat per un senyor suïs d'origen jueu.
Sempre ens oblidem que els jugadors de futbol, tots, són uns professionals que juguen amb qui més els hi paga.
Senten els colors... mentre cobren.
Però bé, això ja ho sabem, sobre tots els socis, els que no ho saben, sembla ser, són els polítics. Ara volen extrapolar els sentiments esportius als sentiments nacionalistes. Pretenen segrestar els èxits del futbol i convertir-los en èxits polítics i equiparar-los a esperats èxits secessionistes.
Espero que mai els èxits esportius siguin equiparats als èxits polítics, de moment, en el futbol la gent és honesta...

Parlant d'honestedat... és normal el senyor ministre de l'Interior?
Crec que no.
Crec que aquesta gent del PP s'han tornat totalment bojos i el seu odi els traeix cada vegada que obren la boca.
Tenim a l'Alícia Sánchez-Camacho, amb les seves conspiracions i espies.
Tenim al Jorge Fernández Diaz amb els seus papers màgics, que apareixen i desapareixen segons el vent que bufa.
Tenim a la senyora de Cospedal amb els seus "diferidos".
Tenim al President Rajoy, que ha abandonat Espanya i ara viu "en los Mundos de Yupi".
I per acabar-ho de rematar, a casa nostre, tenim al President Mas amb les seves elucubracions independentistes... o no.
Tenim... bé, tenim un embolic colossal i l'únic que ens queda és la satisfacció d'haver guanyat un partit de futbol. Quina pena, no?

De moment, mentre escric això no "Habemus Papam”, però el que si "Habemus" és Messi, Xavi, Iniesta, Villa i companyia.
Visca el Barça... i ara a per el Madrid, què com deia aquell... "son pocos i cobardes".

12 de març del 2013

"PILOTES I CARDENALS"


Probablement, molts, llegireu aquest article quant els fets ja hagin passat, però no volia deixar passar el moment per comentar-ho.
El Barça juga avui un dels partits més importants de la temporada. Ve d'haver perdut davant el Milan, primer, i després dues vegades amb el Real Madrid.
Fins aquí tot normal, més o menys, però el que no és normal és l'assetjament que la premsa de Madrid ha fet i està fent als jugadors i al club. Sembla com si el Barça, de cop i volta, s'hages convertit en un equip de segona fila, en un equip menor, què s'ha d'agenollar davant el tot poderós Real Madrid.
Alguns d'aquests llepaculs de Florentino, s'han adonat que el Barça ha guanyat molts més títols, en els 10 últims anys, que el Real Madrid?
Per haver guanyat un partit de lliga, sense cap importància, ja que la distància entre els dos clubs a la classificació és abismal, i haver-lo eliminat de la Copa del Rei, el Real Madrid s'ha convertit en el millor equip i el Barça en el pitjor?
Des de fa molt de temps estic dient que els nostres polítics domèstics, estan perjudicant molt la convivència de Catalunya amb la resta del territori i una mostra és, com de la nit al dia, el Barça ha passat de ser envejat a ser odiat.
A aquestes hores no se qui guanyarà, o en el cas de que ja hagin jugat qui ha guanyat, però el que tinc clar és que hagi passat el que hagi passat, per a la premsa de Madrid haurà sigut; o una derrota merescuda o una victòria bruta, aconseguida amb l'ajud de l'àrbitre, encara que no hagi influït.
Sigui com sigui, des de la resta del territori espanyol, es mirarà amb lupa el partit, per tal de poder fer comparacions amb el que va passar a Old Trafford, ho recordeu?
Avui, probablement, veurem, o haurem vist, a polítics rellevants a la llotja del Camp Nou, cosa que tampoc afavoreix a l'esport. Els polítics, en segons quins moments deurien quedar-se a casa i evitar les seves aparicions públiques en esdeveniments esportius.
No se que passarà, però segur que donarà que parlar.

Per altre banda, i seguint parlant d'espectacles, avui ha començat l'elecció del nou "Papa".
Mentre milions de persones pateixen les injustícies d'una societat cruel, 115 cardenals, es reuneixen per decidir al nou "jefe" de l'Església.
Les despeses d'aquests actes no els sabrem mai, però segur que són molt alts, el que a l'església catòlica no li ha preocupat mai.
Amb els diners que tiraran aquests dies, molts països podrien solucionar molts problemes. 
Podrien donar de menjar a molts nens del tercer món, però això no els hi preocupa, ells menjaran de luxe i vestiran robes molt cares.
Aquesta és la solidaritat de l'església amb els que més pateixen.
Espero que avui diguem: "Habemus Papam i habemus ganado al Milan", mal li pesi a la premsa de Madrid.

11 de març del 2013

"CATALANOFÒBIA", "CONSPIRACIONS" I "VICTIMES"

Ja fa més de dos anys que, amb certa regularitat, escric aquest blog.
Durant aquest temps he rebut tot tipus de comentaris, des de crítiques ferotges a lloances, més o menys, sinceres.
El que no m'havien demanat mai és que no el publicités en alguns grups de Facebook.
Sempre hi ha una primera vegada per tot, però, això, m'ha fet pensar en la "catalanofòbia" que els nostres polítics domèstics estan generant arreu del territori espanyol.
Probablement si escrigués en castellà, i els temes dels que parlo no ferissin moltes sensibilitats, no hi hauria cap problema.
Això m'ha fet pensar en el que estan fent els nostres polítics; s'han oblidat del ciutadà i no pensen més que en els seus interessos.
Bé, no dedicaré més temps al assumpte, qui vulgui seguir el meu blog que el segueixi i el què no, doncs no.

Ara, el que sí és preocupant és la creixent imbecil·litat d'una part de certs polítics, com ja vaig dir l'altre dia.
Tenim l'alcalde de Pontferrada, l'Alícia Sànchez-Camacho,  Rubalcaba, Cospedal,  Rajoy i, com no, l'amic Bárcenas.
Resulta que la lideressa del PP a Catalunya, prefereix que els seus escortes siguin del cos de la Policia Nacional i no dels Mossos d'Esquadra.
Té por, segons ha deixat entendre, de que la espiïn.
Aquesta gent del Partit Popular ja no sap que fer per desviar l'atenció del cas Bárcenas.
Tot està, meticulosament, orquestrat per a tenir al ciutadà pendent de problemes menors i desviar l'atenció dels veritablement greus.
També pot ser, que com a la senyora Sánchez_Camacho, ningú li fot cap cas, s'ha de muntar històries rocambolesques per cridar l'atenció.
Senyora Sánchez-Camacho, amb les últimes operacions que es va fer ja crida suficientment l'atenció, deixi als Mossos tranquils i no ens toqui els collons.
A Catalunya vostè ja no compte, no té cap credibilitat, com el seu partit, i els catalans ja estem tips de les seves ximpleries.
Es va afegir a les teories de la conspiració, d'ara fa nou anys, amb els tristos atemptats a Madrid. Ha atacat sempre que ha pogut a Catalunya, per tant, que la protegeixi la policia del règim, que és la més apropiada per ella.

No vull acabar sense fer una menció a les víctimes del 11-M. Van morir per culpa del gran afany de protagonisme d'un aprenent de dictador, que es va creure per uns instants que era important, i tant sols va ser el bufó del gran emperador del món.
La seva inconsciència va ocasionar el capítol més penós i tràgic de la història recent, i la inconsciència dels actuals, porta a situacions vergonyoses com la d'avui, en la que dues associacions de víctimes, han celebrat l'homenatge per separat.
Els polítics segueixen traient profit a les desgràcies. Hem pogut veure a l'alcaldessa de Madrid i al president de la Comunitat al costat de la presidenta de l'associació més propera a la dreta, mentre l'altre associació, la de veritat, la dels afectats pels atemptats del 11 de Març, ha celebrat l'acte sense els polítics.
El que segueix sent patètic és la fixació del diari "El Mundo" amb les teories conspiratòries i la participació d'ETA en l'atemptat. Però que hi farem, la dreta d'aquest país seguirà amb lo seu i als demès que ens bombin.