21 de desembre del 2012

NO HI HA FORMALITAT, FINS I TOT ELS MAIES ENS ENGANYEN



Una altra mentida del senyor Rajoy; el món no s'ha acabat.
Abans tot era culpa d'en Zapatero. Suposo que després d'un any de mal govern del PP, les coses comencen a ser culpa d'en Rajoy. Per tant que no s'hagi acabat el món és culpa d'en Rajoy.
Més a més el senyor Rajoy ens ha acostumat a no creure res del que diu. 
Però bromes a part... s'ha acabat el món? 
Crec que sí. 
La culpa no sé exactament de qui és, però crec que tal i com creiem que era aquest món difereix molt de la realitat.
Per a molta gent el món porta acabant-se des de fa massa temps; els que no tenen feina, els que han estat desnonats, els que pateixen una sanitat precària, els que han estat estafats per banquers sense escrúpols... Però crec que la predicció dels Maies no es referia a això. Per sort no coneixien al PP, ni tant sols sabien de l'existència d'Europa, ni de la Merkel.
Eren, potser, més feliços que nosaltres i tenien temps per fer prediccions. Potser si els nostres dirigents fossin més feliços haurien previst la crisi que estem patint.
El que passa també, és que els Maies cultivaven l'estudi, tenien molt respecte per la cultura i defensaven les seves llengües, no tenien cap Wert.
Moltes de les prediccions, més aviat totes, no s'han arribat a complir. Tan sols se les han cregut una colla d'il·luminats bastant incultes. Però cada un és lliure en creure el què vulgui i fer les bestieses que cregui convenients sempre i quant no afectin als altres.
El què passa és que qui ens governen també són una colla d'il·luminats i fan bestieses, sense cap necessitat de prediccions Maies.
Els ciutadans d'aquest país estem permeten que uns ineptes ens portin a la ruïna. Estem permeten que ens robin i no fem res. Els bons governants es preocupen dels seus votants.
Però no hem tingut sort, jo esperava que un meteorit caigués al cap d'aquests ineptes i féssim neteja... bé espero que en el proper fi del món s'arregli tot.
Fins a la propera apocalipsi seguirem aguantant mentides i xoriços.


20 de desembre del 2012

ENEMICS/AMICS/ENEMICS... I TOT IGUAL


La dreta espanyola sempre ha tingut la necessitat de tenir enemics. Durant el franquisme varem sentir allò dels "contubernios judeo masónicos", hi havia l'amenaça del comunisme i es tenien que defensar els valors de l'anomenada "reserva espiritual de occidente".
Després va venir ETA i el GRAPO, i el franquisme va tenir un altre enemic. Amb la pràctica desaparició d'aquests grups terroristes, els hereus del franquisme necessiten tenir enemics, ells estan acostumats a tenir a la por d'aliada, pel que s'han de buscar contra qui canalitzar les seves frustracions... i els mediocres polítics catalans els hi han posat en safata. Ara la dreta casposa espanyolista ja té enemic: Catalunya. I els atacs seran constants. Això els hi serveix per amagar la seva incapacitat per governar. És l'excusa perfecta per posar en pràctica totes les eines de repressió que feia temps que estaven oblidades. Els dos governs (per cert, de dretes tots dos), han trobat la forma ideal d'amagar les seves mancances a l'hora de dirigir el país.
Uns amb un atac desmesurat a totes les institucions catalanes, sobre tot a la llengua i creant un enemic malèfic que serà el culpable de tots els mals d'Espanya.
Els altres, amb la pitjor gestió de la crisi, ens han ficat a tots en el carro de l'independentisme i estan intentant que oblidem la greu agressió que estan fen als nostres drets.
El de Madrid ho fa a la gallega, sense donar a entendre si va o ve i el d'aquí fent-se la víctima d'algun estrany complot. Entre tots dos estan portant-nos a un enfrontament que ningú vol i que acabarà molt malament.
En Rajoy, com no s'atreveix a donar la cara, utilitza els seus acòlits de la premsa casposa i retrògrada, com El Mundo, La Razón o als bitxos sense qualificar d'Intereconomia, per atacar a Catalunya. En Mas, ara amb el vistiplau d'ERC, utilitza la demagògia.
El senyor Mas va llegir molt malament l'onze de Setembre, no va entendre res. En una apreciació molt particular el comparo amb Cristiano Ronaldo, egòlatra i narcisista. Ho va demostrar en el cartell electoral.
L'altre dia en CR7, en declaracions a una televisió portuguesa, deia que ha aprés que els títols individuals no serveixen de res i els que valen de veritat son els col·lectius. Fa uns mesos deia el contrari i els seus actes així ho demostren.
El president Mas, es va creure que ell era el salvador del país, que amb l'eufòria del 11 de setembre tothom el seguiria amb els ulls tancats, i es va atrevir a convocar unes eleccions que ja donava per guanyades. Però la realitat és una altra: no tothom està amb ell, no ha guanyat cap títol individual i ha tingut que buscar ajuda per jugar en equip. Crec que l'equip que ha trobat no és el més adient per aconseguir alguna cosa. Les amenaces no solucionen problemes, les negociacions sí.
Madrid té la força, té els diners, i els catalans sabem molt bé quines son les nostres prioritats. Potser sí que és necessari un referèndum, que el poble català parli i aquests polítics s'adonin de quina és la realitat.
Parlo amb molta gent del carrer amb problemes reals i tots em diuen el mateix... Si som independents... Tindré feina? El banc em perdonarà l'hipoteca? Canviarà la política d'en Mas i retiraran el co-pagament farmacèutic? (Per cert, un invent del govern de CiU). Els mossos deixaran d'agredir brutalment als ciutadans quan sortim a protestar?
L'actitud de CiU sempre ha sigut la d'un govern absolutista, per sort fins ara controlat pel govern central... Què faran quant no tinguin cap control? Em temo el pitjor, i no m'agrada...                    

19 de desembre del 2012

2014 ... 16 MILIONS ... I FOTUTS COM SEMPRE


Quins són els veritables valors a la nostra vida?. Començo amb aquesta pregunta després de llegir una sèrie de notícies molt descoratjadores.
Per molts, espero que una minoria, és important que Xavi, Puyol i Messi renovin el seu contracte amb el Barça i que CiU i ERC hagin acordat fer una consulta sobiranista al 2014.
Potser soc una mica pesat, però, és això el veritablement important?.
Ens hem parat a pensar, que el senyor Messi cobrarà 16 milions d'euros a l'any?
Ens hem parat a pensar que el pacte entre CiU i ERC ens ocasionarà més impostos i per tant més problemes?
Durant la dictadura es criticava el fomentar, des de l'estat el futbol i els toros, ja que es considerava una flagrant manipulació de la ciutadania. Ara ens estem trobant amb el mateix, les portades dels diaris prioritzen les notícies relacionades amb el futbol i, a Catalunya, a més a més, el possible referèndum del 2014.
Un altre vegada torno a reclamar una política social i adreçada al ciutadà.
El pobre pare de família que té que pagar una hipoteca, el menjador de l'escola dels seus fills, l'euro per recepta i el 10%, com a mínim, dels medicaments, les ambulàncies i que a sobre està a l'atur, que pensa del contracte de Messi?.
Algú creu que la prioritat dels catalans és la independència?
Cada vegada que obro el Facebook i llegeixo les lloances al pacte de CiU i ERC per haver marcat una data pel referèndum, puc assegurar que se'm remouen els budells. Tots aquests independentistes d'oportunitat saben realment el que passa al carrer?, estic convençut que no, viuen en una bombolla, han patit un rentat de cervell estrany, que no els hi permet adonar-se de la realitat de la societat catalana.
Cada dia surto a caminar i veig més pobres pel carrer, cada vegada sé de gent que té més problemes, segueixen els desnonaments i els nostres polítics continuen amb les seves paranoies sobiranistes. Ja està bé, siguem sensats i solucionem els problemes, no deixem que ens manipulin més creant falses esperances per fer-nos oblidar el que és veritablement important.
Estem patint la crisi més dura dels últims anys i ens trobem amb uns governs, el central i l'autonòmic, totalment incapaços de solucionar els problemes. Els votants ens sentim manipulats i enganyats i quant sortim al carrer ens trobem amb actituds que recorden temps passats; repressió policial, detencions il·legals, agressions al ciutadans i indefensió davant uns polítics corruptes.
La premsa més lleial al PP, criminalitza tot el que ve des de Catalunya i el govern català, en lloc d'intentar apaivagar els ànims, tira més llenya al foc.
On està el seny català?, on estan aquells polítics que anaven a Madrid i sabíen negociar?, els que tenim ara tant sols saben amenaçar, i amb fanfarronades no s'aconsegueix absolutament res, sinó al temps.


18 de desembre del 2012

"MORRY CHRISTMAS"


 Ahir em queixava de com de malament es parla el castellà i el català, però el que també és vergonyós és l'anglès que parlen moltes figures públiques.
No exigiré que un jugador de futbol parli correctament l'anglès, quant saben que molts d'ells han tingut una clara mancança educacional, però sí el que ningú corregeixi la mala pronunciació en un vídeo que serveix per felicitar les festes als seguidors anglesos d'un determinat equip de futbol.
He tingut la mala sort de veure la felicitació que ha fet Sergio Ramos pels seguidors de parla anglesa del Real Madrid, i m'ha caigut la cara de vergonya en sentir el penós anglès que parla.
Ahir em queixava de la falta de correctors d'estil en mitjans de comunicació, però que una agència de publicitat no comprovi la qualitat d'un producte que veuran, malauradament, milions de persones és patètic.
Tots sabem el nivell intel·lectual d'aquests personatge, encara que hagi publicat un llibre. Com demostro dia a dia en el meu blog, qualsevol indocumentat pot escriure, jo ho faig.
Però el que és més preocupant és que aquest noi té 26 anys i deixa clarament en evidència l'educació d'aquest país.
Com és normal el club al que pertany ha retirat el vídeo, però el mal ja està fet.
Els governs que hem tingut en el transcurs d'aquests anys han anat canviant els sistemes educatius, sense aconseguir arribar a un que sigui veritablement efectiu. Continuem estant a la cua en educació a la comunitat europea i els successius ministres d'ensenyament, dels diferents governs, s'han preocupat més de polititzar que d'educar. Hem passat de la "Formación del Espiritu Nacional" a la "Educación para la ciudadanía" a, pel que sembla, un altre vegada la "Formación del Espíritu Nacional".
El ministre "espanyolitzador" ha fet moltes bestieses i la resta del govern ha mirat a un altre costat.
El ministre "gollum" ens està portant a la ruïna més gran de la història i la resta del govern mira a un altre costat.
La ministra de l'atur esta disposada a batre tots els records en el nombre d'inscrits al INEM i la resta del govern mira a un altre costat.
La ministra de "voy a joder a los inmigrantes" posa cada vegada més complicat l'accés a la sanitat pública, tant d'immigrants com dels del país i la resta del govern mira a un altre costat... doncs bé aquests és el problema, que tots mirant cap a un altre costat i ningú veu els problemes reals del país.
El dia 24 sentirem a Joan Carles de Borbón adreçar-se als ciutadans i dirà que es solidaritza amb els que ho estan passant malament i jo, com cada any, em cagaré amb la mare que el va parir. Perquè ningú es solidaritza amb els que ho passen malament i tothom mira a un altre costat, com el govern, i rebrem felicitacions i "Morry Christmas" i seguirem sense tenir una educació decent, ni es crearan llocs de treball i els sense papers seguiran no tenint atenció mèdica, però els diaris parlaran de Sergio Ramos.
Aquí teniu el vídeo, si algú entén el que diu que m'ho expliqui.

17 de desembre del 2012

"PISCOLABIS"


Soc un habitual usuari del transport públic, entre altres coses perquè no m'agrada conduir.
En un dels meus desplaçaments en autobús, dues senyores anaven parlant dels problemes que tenien per dormir, una d'elles explicava a la seva contertuliana que el problema era del coixí, i que tenia previst comprar-se un de "piscolabis"....M'he quedat pensant durant la resta del viatge que caram era un coixí de "piscolabis".
Jo creia que un piscolabis era en alguns jocs de cartes, com el tresillo, acció de tirar un triomf superior al que ja és a la taula, amb la qual cosa es guanya basa o també una lleugera refacció que es pren, no tant per necessitat com per ocasió o per regal.
Quant he arribat a casa he mirat els tipus de coixí que hi han al mercat i el més similar que he trobat és un coixí de "viscolàtex" d'una marca molt coneguda.
El lector es preguntarà que a que ve això, i la resposta és molt senzilla, les dues tertulianes coixineres de l'autobús, parlaven en castellà, cosa que no té cap rellevància ja que a Catalunya, mal li pesi al senyor Wert o al senyor Francisco Vázquez, es parla tant el català com el castellà a més d'un munt d'idiomes que moltes vegades no sé distingir.
He fet esment del idioma per destacar que no eren nascudes a Catalunya, per l'accent he notat que venien d'Andalusia, i el que m'ha preocupat profundament és la gran mancança de coneixements lingüístics que es tenen a l'estat espanyol. No seria interessant que el govern es preocupés d'espanyolitzar als que habitualment parlen l'espanyol?.
El castellà és un dels idiomes més rics del món i a Espanya es parla molt malament, no em refereixo a tipus d'accents, em refereixo a un gran desconeixement de la gramàtica i del significat de les paraules.
Cada dia es parla pitjor, tant el castellà com el català.
Fa uns anys, les televisions, diaris, ràdios, es a dir la majoria dels mitjans de comunicació, tenien un corrector d'estil, que a part de assessorar, corregia els erros idiomàtics. Ara amb els correctors per internet estan desapareixent i amb ells la protecció del idioma. Estem farts de sentir bestieses en transmissions esportives, i fins i tot en els informatius. Per molta gent, que per raons que tots sabem, va ser molt difícil l'accés a l'educació, especialment en zones rurals. Per molts, sobre tot els majors de 60 anys, l'única manera d'enriquir els seus coneixements, han sigut, moltes vegades, els mitjans de comunicació i aquests no estan ajudant en aquests moments.
El ministre de educació i cultura, l'impresentable Wert, està més preocupat de polititzar que d'educar. Les intencions d'aquest govern, clarament ultradretiste, és tornar a la unificació educativa, polititzant-la de tal manera que les ideologies que ells defensen vagin calant en els joves estudiants. Volen tornar a l'educació dirigida per fonaments polítics i no permetre la llibertat de pensament.
El ministre Wert deu d'estar molt orgullós dels temps passats, ja que ens vol portar un altra vegada. Pel que sospito l'educació que vol pels nostres fills i nets és la del "piscolabis" en lloc del "viscolàtex".
Si el gran malabarista de l'idioma castellà, el gran Quevedo, aixequés el cap, segur que reptava a duel a tots aquests polítics de pacotilla que ens governen. Era un dels seus entreteniments preferits.