23 de gener del 2013

"SOBERANO... ¡ES COSA DE HOMBRES!"

Mentre tot s'ensorra al nostre voltant; economia, sanitat, educació, treball... els nostres estimats polítics domèstics s'entretenen a discutir qui és més patriota.
El partit que ens governa des de Madrid fa aigües per tot arreu i el que ens governa a Catalunya té més "lios" que una pel·lícula dels germans Marx.
El president de la diputació de Girona, de CiU, ha de dimitir per una denúncia d'assetjament.
Convergència Democràtica de Catalunya i Unió Democràtica de Catalunya, es barallen un dia sí i un altre també.
(Algú s'adonat que els noms dels partits, moltes vegades, difereixen de la seva forma d'actuar? En molts d'ells podem llegir "democràtica", "popular", "obrero", "iniciativa"... i al final ens adonem que no representen res del que porten en el seu nom.)
Bé al que anava. El parlament aprova la sobirania de Catalunya... i...?
Molt bé, Catalunya es sobirana.
Ja està? I ara què?
Ràpidament, després de llegir la notícia, he mirat el saldo de la meva compte corrent i segueix igual. He mirat per la finestra, a veure si quelcom havia canviat... i no.
Tot segueix i seguirà igual, amb Convergència barallant-se amb Unió, els del PSC barallant-se entre ells els de la CUP...bé no sé, aquests mai saps el que volen o pensen, els d'Iniciativa pujant-se al cavall que més corre i els altres "no saben... no contesten".
Bromes a part, crec que l'aprovació del text de la declaració de sobirania de Catalunya, és una de les moltes cortines de fum a les que ens tenen acostumats aquests polítics, què d'embolicar la troca en saben molt, però de governar estan demostrant que no tenen ni idea.
Desprès de tot aquest embolic... començaran a governar? O continuarem amb declaracions patriòtiques i culpant al govern central dels nostres mals?
Crec que tot això ja comença a fer pudor, ningú aporta cap solució, ningú li explica al contribuent en que estant invertint els nostres impostos.
Ens fan pagar els medicaments, les ambulàncies, en molts llocs l'aigua als hospitals, no tenim beques de menjador per els nostres fills,i si porten el menjar de casa, tenen que pagar la utilització del menjador... que estan fent aquests senyors?
La corrupció ha arribat a un punt en el que, o els jutges comencen a ficar gent a la presó o això acaba en una "república bananera", però amb Rei, i a trets pel carrer.
Els polítics, en lloc de denunciar als corruptes, tanquen files i engeguen el ventilador per esquitxar la merda cap als altres.
Vull que el senyor Mas expliqui el perquè no ha expulsat a tots els corruptes i presumptes corruptes del seu partit.
Vull que el senyor Rajoy expliqui el perquè no ha expulsat a tots els corruptes i presumptes corruptes del seu partit.
Vull que el senyor Rubalcaba... Cony... perquè no surten tots, però de les nostres vides?
Perquè no dimiteixen tots, es convoquen noves eleccions, això sí amb persones que no hagin estat mai en un càrrec públic, i tornem a començar?
No seria molt gratificant saber que tots els polítics són honestos i no cobren sous desorbitats i que no reben sobres amb diners bruts?
Potser això de la sobirania ho han tret d'aquella campanya publicitària de fa uns anys... "Soberano, ¡es cosa de hombres!".


22 de gener del 2013

"ALGO HUELE A PODRIDO EN...GÉNOVA 13"


Periodisme d'investigació o periodisme al servei del poder?
Algú es preguntarà el perquè de la pregunta i és molt fàcil.
No és sospitós que tota aquesta trama surti a la llum quant pràcticament el delicte ja ha prescrit?
No és sospitós que un diari, normalment eina d'informació del PP, faci pública una trama de corrupció amb dades que surten de dins de l'aparell del partit?
No és sospitós que surti ara, quant la política del PP està fracassant estrepitosament i necessiten un rentat de cara?
A ningú li sembla que tot està orquestrat pel mateix partit, per fer una neteja dels "molestos" i reforçar el poder de la cúpula actual?
"Algo huele a podrido en Dinamarca" va dir en Hamlet... i "algo huele a podrido en Génova 13" diria jo.
Després d'anar seguint amb molt d'interès totes les notícies relacionades amb el cas Gurtel i Bárcenas, he arribat a la conclusió, espero equivocar-me, de que tot quedarà en res.
Va passar amb el cas Naseiro, casualment ex-tresorer del PP i passarà amb Bárcenas, casualment ex-tresorer del PP.
El PP està convençut de que els ciutadans som idiotes, que ens poden manipular amb trames corruptes que ens indignen i, creuen, que ens fan oblidar les altres coses veritablement importants que estan passant.
Col·laborar amb la "premsa d'investigació" per fer aflorar tota aquesta merda és una tàctica tan vella com la política, serveix per distreure a la premsa seriosa i al ciutadà i fer-los estar pendents d'altres coses.
Les portades dels diaris parlen de sobres amb diners i no de les retallades, parla de comissions fantàstiques i no del tancament de centres d'atenció primària.
El conflicte dels serveis mèdics a la Comunitat de Madrid segueix igual que fa uns mesos, però ha passat a segon terme, just el que desitjava la cúpula del PP a Madrid.
El cas de la família Pujol ha passat a segon terme, ja que les comptes als bancs suïssos del senyor Bárcenas són mes quantioses que les dels Pujol.
Tot ha quedat en segon terme, ara l'únic important és el cas Bárcenas.
El circ ha començat, els artistes: Cospedal, Rajoy i companyia.
El mestre de cerimònies el diari "El Mundo" i el públic, bocabadat, com sempre, nosaltres... els ciutadans.
Faran auditories... a veure... una auditoria comprovarà els comptes legals del partit, en les quals, suposo, no estarà inclòs el diner en negre que entrava.
Es clar que si està inclòs en la comptabilitat ja no és negre... per favor senyor Rajoy, no som idiotes, no ens enganyi més.
Si sap la veritat, digui-ho, sinó deixi que la justícia faci la seva feina i no emboliqui més la troca.
Com va dir la vicepresidenta del govern; "Que cada uno aguante su vela".

21 de gener del 2013

NO HI HA UN PAM DE NET


Bárcenas, Urdangarín, Pujol, Matas, Millet, Camps, Bankia, Rato, Gurtel, CAM... i resulta que els ciutadans hem viscut per sobre de les nostres possibilitats.
Paguem, com a mínim, el 10% del valor dels medicaments i fins fa quatre dies un euro per recepta, el qual no serà retornat... però ens assabentem que dirigents i càrrecs del PP rebien sobres de diners (negre) per valor de 5000, 10000 i fins a 15000 euros.
El que està clar és que moltes d'aquestes suposades corrupcions venen denunciades por un diari que no és que tingui molta credibilitat.
Segons el diari El Mundo, fa uns mesos, el president Mas era propietari de quasi totes les vaques de Suïssa, bé més aviat de totes.
El sistema "periodístic" d'aquests tipus de diaris és el de llençar merda amb el ventilador, que esquitxi a qui esquitxi i alguna cosa serà veritat.
Per norma acostumo a defensar la honorabilitat dels polítics i fins que un jutge no demostra el delicte no acusar-los.
Hi han casos que estan molt clars i que s'ha demostrat la implicació de polítics en delictes diversos, però altres no s'han pogut demostrar mai per falta de proves o perquè senzillament eren mentida.
El cas Urdangarín sembla demostrat, al igual que els casos Millet, Matas i Gurtel, però, que sabem de cert de les implicacions del PP amb les males arts del senyor Bárcenas?
La política esta rebent atacs constants per part d'aquesta premsa, mal anomenada, d'investigació.
La generalització és molt perillosa, perjudica a tots els homes i dones que treballen dia a dia en multitud de ajuntaments. Pràcticament cap d'aquestes persones reben sobres de 5, 10 o 15.000 euros al mes, cap d'aquests ciutadans rep comissions estratosfèriques que li permeten tenir grans capitals a Bancs Suïssos.
Tots aquests homes i dones, ara, estan assenyalats com a corruptes per coses que no han fet i no faran mai.
Hi han polítics que cada vegada estan més apartats de la realitat de la ciutadania, i ara em refereixo als d'elit; als diputats i membres dels governs d'Espanya, de Catalunya, d'Andalusia, de Madrid... etc., de tots els que sí que sembla que coneixen el funcionament d'aquesta missatgeria dinerària i de la qual diuen: "desconèixer".
Què té que pensar un ciutadà que no arriba a final de mes al llegir aquestes notícies?
Què tenen que fer els nostres dirigents per recobrar la credibilitat perduda?
Normalment, la temptació dels polítics corruptes és la de fer callar al missatger en lloc de solucionar el problema.
A vegades em vist com la informació és va diluint en el temps i surten altres corrupteles que fan oblidar la més antiga.
Suposo que tots els caps pensants del PP i Convergència, estan buscant la manera d'allunyar-se del problema en lloc d'intentar-lo solucionar. És més fàcil engegar el ventilador per allunyar la merda que recollir-la i destruir-la, ara començarà allò que tant els hi agrada a molts polítics " i tu més".
Però malauradament els que sempre rebem més som els ciutadans que no tenim cap culpa.
Qui caurà primer? Cospedal? Rajoy? Mas? Pujol?
No hi ha un pam de net.