28 de febrer del 2013

DINOSAURES I MILITARS

Moltes vegades m'agradaria poder entrar dintre del cervell d'alguns militars espanyols per poder esbrinar quin és el concepte que tenen de "democràcia" o de "llibertat".
Aquest pensament m'ha vingut al escoltar a un general en la reserva justificar una intervenció militar a Catalunya, sota l'argument: "La patria es más importante que la democracia".
Fins quant tindrem que suportar a aquests militars passats, feixistes i cavernícoles?
Moltes vegades penso que a un govern, sense cap tipus de personalitat, com és el que tenim, li van molt bé aquestes sortides totalment antidemocràtiques de vells dinosaures vinguts del franquisme.
La llei, si veritablement estiguéssim en una democràcia, tindria que intervenir immediatament.
Cap democràcia pot permetre que dictadors vocacionals, facin proclames antidemocràtiques per defensar idees obsoletes i repressives.
Sempre he dit que la transició es va fer molt malament, es va permetre que tots els repressors feixistes que van fer tant de mal durant 40 anys, sortissin indemnes d'uns delictes totalment reprovables.
Tots els països, després d'un canvi de regim, han fet una depuració, però aquí els hi varem posar la catifa per que poguessin vestir-se de demòcrates.
Si aquest, suposadament corrupte, govern no pren les regnes i castiga a tots aquests potencials futurs colpistes, acabarem amb un conflicte que ningú vol, però que de moment ningú fa res per aturar-lo.
Jo, a aquests dinosaures vestits de militar, els hi recordaria quina és la seva veritable feina en una societat moderna.
Els hi obligaria a reciclar-se, o bé abandonar totalment la seva vida castrense i convertir-los en uns jubilats normals, passejant als nets, visitant les obres i jugant a la petanca, però no amb bombes de mà, que és el que ells volen.
Una democràcia no pot permetre tenir ex-militars amb vocació colpista, conspirant tot el dia. Prous conspiracions tenen els partits polítics com per tenir que suportar a uns militars passats de moda.
Sempre he cregut que els exercits són el més nefast per una societat, són una colla de persones, mancades de personalitat, que han convertit l'obediència cega en una forma de vida.
Un grup tant nombrós de gent, no pot seguir cegament les ordres d'una colla de dirigents amb un nivell intel·lectual tan baix que l'única raó que coneixent és la utilització de les armes i la mort.
Si a aquest impresentable general no li agrada que Catalunya pugui decidir el seu futur que es foti, la llibertat és el bé més preuat de l'home, i l'obligació de l'exèrcit és defensar-la, no coaccionar-la, per molt que sigui contrària als seus pensaments.
Però el que està clar és que aquestes declaracions d'alguns militars estan totalment en concordança amb els pensaments de molts integrants del govern del PP. No estan tant lluny els senyors Wert, Gallardón, Montoro o, fins i tot, el propi president del govern, ja que ho permet.
Estem en una democràcia que segueix segrestada pels hereus d'una dictadura ferotge que va dominar durant 40 anys aquest país, i no hem sigut capaços de trencar els llaços amb ells.
El dia que els desterrem totalment de les nostres institucions i donem l'esquena a tots aquests polítics amb reticències franquistes, començarem a veure el final d'un túnel que va començar al 36 i que encara no ha acabat.
Masses anys suportant desqualificacions i repressions verbals dels franquistes, ignorem-los, menyspreem-los i potser es cansaran d'intentar-nos amargar la vida.

27 de febrer del 2013

“LA PUTA DEL REY”


A finals del segle XVII, el rei Vittorio Amadeo s'encapritxa apassionadament de l'esposa del seu camarlenc, la duquessa de Luynes. Ella, que estima el seu marit, li rebutja, però l'espòs la hi ofereix al seu senyor. La unió dels dos es veu forçada per l'odi i el desig de ferir-se mútuament ...
Aquest és l'argument de la pel·lícula que dona nom a l'article d'avui. No sé com, potser per una associació d'idees, però m'ha vingut al cap al llegir les declaracions d'aquesta suposada "princesa" anomenada Corina.
Ningú sap exactament a què es dedica... a qui es dedica tenim una petita idea.
Uns diuen que és una relacions públiques amb molts contactes, altres que és una "aconseguidora" i altres directament no en tenen ni puta idea.
És una amiga "entranyable", segons ha dit. No se que vol dir exactament, però això d'entranyable no sona molt bé.
Segons ha explicat, ha fet diversos serveis pel nostre país. Quins serveis?
A veure si ara resultarà que és la Mata Hari del segle XXI. Bé, si veritablement ha treballat per l'estat espanyol el problema és més gros del que sembla, i si no, també tenim un problema.
La història està plena de intrigues palatines, amb cortesanes i traïcions... i bufons. El traïdor ja sabíem qui era, en Bárcenas, el Bufó... bé tenim uns quants per escollir, però el que ens faltava era la cortesana i ja la tenim.
Ara ja tenim la història complerta, el gendre pocavergonya, la princesa trista, el traïdor, els bufons i la cortesana.
Dóna per una obra de William Shakespeare... o potser d'Stephen King, però malauradament sembla, cada vegada més, una dolenta pel·lícula dels coneguts Pajares i Esteso. Ens podríem imaginar a sa Majestat en calçotets, perseguint a la suposada princesa Corina, pels passadissos de l'hotel de Botswana.
Fa uns anys, Antena 3, tenia un programa que es deis "La paròdia Nacional", potser és hora de ressuscitar-lo, però aquest cop tant sols cal treure les imatges dels informatius.
Tenim: Cas Urdangarín, cas Bárcenas, cas Gürtel, Corina (the princess)... i bé tots els altres múltiples casos de corrupció que ens envolten.
Quina opinió tenen a la resta del món del nostre país?
Tenim un rei... tots sabem com és. Tenim un president de govern... tenim un cap de l'oposició... Us heu adonat que no tenim res?
Això no és un país és una opereta bufa, amb un mal argument i una música que tots coneixem.
Abans no tenia molt clar qui era el bufó del regne, però en el transcurs d'aquest escrit m'he adonat que és en Montoro. L'altre dia la va fer grossa al acusar als actors de no pagar els impostos i avui ho ha volgut arreglar i l'ha cagat més. Ara ha acusat als diputats de l'oposició de no pagar els impostos... cony, en Bárcenas els paga? Els amics de la trama Gürtel paguen? El senyor Montoro potser tindrà que anar al metge per que li tracti la incontinència verbal que pateix des de fa un temps.
L'altre notícia meravellosa que hem sabut avui, és que l'amic Urdangarín deu dos trimestres de l'hipoteca del seu palau a Pedralbes... i encara no l'han desnonat?
Segons l'amic entranyable de Corina, la justícia no és igual per a tothom?
Com és que no tenim notícies del desnonament?
Potser esperen que la PAH intervingui per aturar-lo?
Com és que el rei, pare de la Infanta Cristina, no els hi ha deixat els diners per pagar el deute?
Quin tipus de família són?
Francament, tenim un govern mediocre, una democràcia de mentida i una monarquia de vergonya.
Salut i República.

26 de febrer del 2013

¿ME LO REPITE?


... fue una indemnización en diferido... en forma, efectivamente de simulación de...simulación o de lo que hubiera sido el diferido en partes de una de... lo que antes era una retribución tenia que tener la retención a la Seguridad Social...
( Maria Dolores de Cospedal, filósofa... o lo que sea)





... la parte contratante de la primera parte será considerada como la parte contratante de la primera parte, y la parte contratante de la primera parte será considerada en este contrato... la parte contratante de la segunda parte será considerada como la parte contratante de la segunda parte.
(Groucho Marx, humorista... genial)




Les dues cites són reals, la segona és de la pel·lícula "Una noche en la Ópera" dels Germans Marx. La primera és d'un altre pel·lícula, no se si d'humor o de terror, però pertany a la pel·lícula que s'ha muntat el PP per anar mantenint una mentida.
Dolores de Cospedal, en una demostració de domini del idioma i de l'oratòria, ha deixat anar aquesta frase per intentar explicar el que és inexplicable.
Tot indica que el senyor Bárcenas ha treballat al PP fins el passat dia 31 de gener, però la senyora de Cospedal ens vol fer creure que, des de el 2010 no tenia cap relació amb el seu partit.
Bé, tot estaria dins lo normal, amb mentides incloses, si no fos perquè el senyor Bárcenas acaba de demandar al PP per acomiadament improcedent...

Tatxaaaaaaaant........(m'ha semblat oportú el Tatxant)

Si... des del 2010... el senyor Bárcenas no treballava al PP... i estaven pagant-li una indemnització... perquè els demanda?
Algú ho enten?
Si abans la mentida era grossa... ara és moooooolt grossa.
Que dirà el senyor Rajoy a tot això?
Puc assegurar al lector que m'he perdut, no entenc res i cada vegada estic més segur de que els senyors del PP ens consideren totalment ximples.
Ara m'agradarà escoltar als valedors de la dreta d'aquest país, els directors de diaris com ABC, La Razón, o els tertulians d'Intereconomía, a veure com defensen les actuacions dels seus estimats polítics.
No oblidem que la premsa més fidel al règim "Pepero", té la gran habilitat de justificar cada una de les actuacions dels membres del govern, per molt inversemblants que siguin.
Poden justificar des de les brutals retallades fins als desnonaments, s'han atrevit a justificar, fins i tot el "Franquisme", però crec que ara tenen una àrdua feina...a veure si tenen collons de justificar aquesta mentida.
(Malauradament segur que ho faran)

25 de febrer del 2013

"BINGOOOO"

A partir d'ara les agressions dels mossos d'esquadra contra als ciutadans estaran numerades.
Cada criminal agressió, mitjançant les maleïdes pilotes de goma, estarà perfectament controlada.
Cada pilota de goma portarà un numero, d'aquesta manera podran saber el nombre exacte d'agredits.
En lloc de prohibir-les, que seria el més normal, els hi posen un numero i així sabran qui ha disparat cada pilota i quina quantitat.

Jo he trobat un altre explicació:
La Generalitat en el seu afany de convertir Catalunya en un dels països més moderns del món i com prova de que pot ser independent, ha creat la manera d'innovar les múltiples manifestacions que es porten a terme a les nostres ciutats.
Quant comenci la manifestació, unes hostesses, degudament uniformades amb els colors de la senyera, repartiran un cartrons de "Bingo" a cada manifestant.
Al final de la manifestació, la guàrdia pretoriana del president Mas, també coneguda com Mossos d'Esquadra, començarà les càrregues desproporcionades, dispararan les pilotes numerades i els manifestants aniran marcant en el cartró el numero corresponent a la pilota que els hi hagi impactat.
El que aconsegueixi complimentar la "Línia", rebrà una doble ració de cops de porra i cosses, per part dels tres o quatre pretorians més propers.
L'afortunat que aconsegueixi omplir el cartró, i per tant tenir "Bingo", serà gratificat amb dos nits a la garjola, doble ració de cops i múltiples vexacions, així com un "Book" amb meravelloses fotografies de front i de perfil.

Bé, crec que més val prendre-s'ho d'aquesta manera, ja que sembla una broma.
No se si els nostres governants són ximples o es creuen que ho som nosaltres.
Consideren normal agredir al ciutadà per sortir al carrer a defensar els seus drets. No tenen cap respecta per la llibertat d'expressió i pretenen coaccionar al poble per dissuadir-lo de manifestar-se.
Tots els dirigents que tenim són iguals, els d'aquí i els d'allà. 
Malauradament hi ha molta gent que no s'ha adonat i encara confien en que aquesta colla de gamarussos ens tenen que guiar cap una independència, que cada vegada veig més llunyana.
Per cert, si un aconsegueix un nombre de pilotes correlatives... té premi?