6 de març del 2013

"HASTA LA VICTÓRIA SIEMPRE, COMANDANTE"


El dirigent amb més carisma del món ha mort.
Com sempre, els detractors i els partidaris, no es posaran d'acord. 
Uns diran que va ser molt bo per Veneçuela i els altres que ha sigut el pitjor que els hi podia passar.
Era populista, estimat pel poble pla i odiat pels rics. Era estimat pels governs d'esquerres i odiat pels de dretes.
Una mostra la tenim en el tractament que donen els diferents mitjans de comunicació del nostre país; els més propers a l'esquerra el tracten bé, per als altres, els afins al règim que ens governa, és el més semblant al diable.
És veritablement fastigós escoltar a gentussa, que s'anomena periodista, parlar amb odi d'un senyor, què en molts cassos ni tant sols coneixien.
Sembla com si aquí no haguéssim tingut una dictadura i que tant sols són dictadors els dirigents d'Amèrica llatina, els quals, habitualment, no han combregat amb els dirigents de la dreta espanyola.
No era una persona de la meva predilecció, però li tinc que reconèixer que ha aixecat un país que estava totalment invadit per les potències mundials i en molts cassos durament espoliat.
Ha guanyat totes les eleccions a les que s'ha presentat, sempre ha tingut el recolzament de la majoria del poble i els pseudo periodistes fidels al règim d'aquest país s'atreveixen a criticar-lo.
Va ser famosa la seva intervenció a les Nacions Unides, quant va tractar de diable al president americà, quant va dir que feia olor a sofre, va ser famós el seu enfrontament amb el Rei i la famosa frase "¿por qué no te callas?".
Va ser un colpista. Va intentar enderrocar el govern de Carlos Andrés Pérez, va fracassar i va anar a la presó. Després va presentar-se a les eleccions i va guanyar.
Ha sigut odiat a Europa i estimat a Sud Amèrica.
Europa mai ha entès a Amèrica, sobre tot  Espanya. Hem cregut que com parlen el mateix idioma són iguals que nosaltres i no és veritat.
Des d'Espanya no podem jutjar el seu govern, però, potser tindríem que haver après d'ell  algunes coses.
Va ser valent a l'hora d'enfrontar-se als Bancs. Tots recordarem la seva conversa, en directe, amb el president del Banco Provincial, Pedro Rodriguez.
Les nacionalitzacions d'empreses que no complien amb els acords establerts... al cap i a la fi era un governant del poble i pel poble.
Ara, Veneçuela, té un camí dur i llarg, pot seguir tot igual o pot anar-se a norris tota la feina de molts anys. Tot dependrà dels propis veneçolans, que són els únics en decidir el seu futur, mal li pesi a la dreta casposa del nostre país.
Com comunista i republicà sempre estaré amb qui està amb el poble.

"HASTA LA VICTÓRIA SIEMPRE, COMANDANTE"