21 de desembre del 2015

¿Yo soy español?

Ja hem votat, tots han guanyat, ningú pot governar... però tant és, tots han guanyat i el ciutadà... torna a perdre.
No em centraré en resultats i futurs pactes, per això ja estan les televisions públiques i privades, unes opinen segons el color dels polítics que els manen i les altres segons els bancs que les mantenen.
Em centraré en dues coses que vaig sentir la nit de les eleccions i que no sé si va ser casualitat o premeditat, però em va deixar una mica confós; a les seus del PP i de Ciutadans, els seus simpatitzants cridaven el mateix: “Yo soy español,
español, español
Que significa això?
Que la resta dels ciutadans no ho som?
Que els partits de la dreta s'han autoatorgat el dret a posseir la nacionalitat espanyola en exclusiva?
Es creuen amb el dret de decidir qui és espanyol i qui no?
Malament comencen, ja que amb un escàs 40% dels vots, els senyors del PP i de Ciutadans, es creuen amb dret de decidir sobre l'espanyolitat dels altres...
Per cert... aquests no són els mateixos que criticaven als independentistes que s'erigien en portaveus de la resta dels catalans, i donaven per suposat que tothom era independentista?
Potser estic equivocat i eren uns altres... o un altre escenari polític?
El que està clar és que el caos ha arribat, Catalunya sense govern i Espanya també, i tot per culpa dels mateixos, dels que es neguen a fer política, dels que es neguen a dialogar.
És possible que tornem a tenir eleccions, és possible que tornin a guanyar els mateixos, però res no canviarà fins que els partits emergents, com els anomenen els especialistes, tornin al ciutadà la il·lusió de votar i de viure la política.


El votant està descontent amb els seus representants i any darrere any, s'adona que voti el que voti, sempre passa el mateix. L'única esperança són els nous partits, amb noves idees i noves il·lusions, però han de ser capaços de contagiar a la ciutadania aquesta il·lusió, i això ho aconseguiran sent fidels a les seves idees, sent honestos amb els seus votants i no caient amb la trampa de pactar amb qui sigui per tal de manar, sinó pactar amb el que veritablement estigui en sintonia amb les seves idees i hi hagi punts en comú. Potser d'aquesta manera els que ens han segrestat la bandera, l'himne i l'espanyolitat, s'adonaran que el camí que segueixen és l'equivocat.
No ets més espanyol per portar la bandera bordada al jersei i cridar “Soy español...”, ets veritablement espanyol, català, andalús, basc, gallec... quan respectes les idees dels altres i reconeixes que no tots pensem igual i ni tan sols som iguals.