7 de març del 2013

QUÈ ENS PREOCUPA?


Cada vegada és més difícil posar-se davant l'ordinador i començar a escriure. I és difícil per la quantitat de bajanades que fan els nostres polítics cada dia.
A l'hora d'escollir un tema, normalment, un, analitza què és el que més preocupa al lector, però amb tal quantitat de temes amb els que ens llevem cada dia, cada vegada és més complicat escollir un.
Els Bárcenas, Gürtel, Mato, Urdangarín... estan presents a tots els diaris i informatius, tant de televisió com de ràdio, i em preocupa que això no sigui realment el que li preocupa al ciutadà.
Al menys a mi, encara que moltes vegades escrigui d'ells, em preocupen molt més els desnonaments, l'atur i la pobresa, cada vegada més estesa, i vull creure que al poble també.
En una enquesta feta per una d'aquestes agències que treballen "amb dades de població activa", (està clar que si no fos activa és que estaria morta i no serviria per fer-lis una enquesta), les preocupacions principals dels ciutadans són l'atur i la corrupció i que les professions en les que menys confien són la justícia i el periodisme.
Que als ciutadans els hi preocupi l'atur i la corrupció és normal, que desconfiïn de la justícia, també, però que desconfiïn del periodisme és molt més preocupant.
La desconfiança amb la justícia és lògica, si tenim en compte que és més fàcil ficar a la presó a una pobre mare de família per comprar bolquers amb una targeta de crèdit, que es va trobar al carrer, que a un pocavergonya com en Millet, que continua a casa seva després de tot el que ha fet.
Els jutges, fiscals i advocats, han perdut la noció de la realitat i s'han convertit en un altre mitjà de repressió a servei del poder.
Altres mostres del que dic són les pressions al fiscal general de Catalunya per dimitir o sentències que estem veient diàriament.
La desconfiança en el periodisme és preocupant però es veia venir, hi ha massa intrusisme, qualsevol es considera periodista i s'ha convertit en una cursa per a veure qui ven més diaris o aconsegueix més publicitat.
Les notícies, moltes vegades, es publiquen sense contrastar i es fa per no donar temps al rival a que ho publiqui ell.
El que passava abans amb la premsa esportiva o del cor, ara passa amb tot tipus d'informació; difama que alguna cosa queda.
En la premsa del cor són capaços de publicar la mentida més grossa que un es pugui imaginar, i si els demanden no passa res, els beneficis per les vendes compensen les sancions.
Amb la premsa esportiva passa alguna cosa semblant, ho varem veure amb el cas de la Cope i el FC Barcelona, quan van dir que hi havia cassos de dopatge i es va demostrar que era mentida.
Però això ha arribat a la política, un diari difama a un president d'una comunitat autònoma i na passa res.
No sabem fins a quin punt les notícies relacionades amb el PP i el senyor Bárcenas són fiables, i no ho sabem perquè tots menteixen.
Els diaris per vendre més diaris i els polítics per sortir-se de la crema els més impunes possible.
Sense adonar-me he escrit l'article d'avui, potser és que jo també menteixo i això d'escriure no és tant difícil com vull fer creure, ara entenc perquè desconfien de nosaltres.