18 de juny del 2013

DEMAGÒGIA O INCULTURA?


Ja que alguns dels que llegeixen el meu blog em tracten de demagog, avui els hi faré un homenatge i seré més demagog que mai.
També he de dir que molts no saben que vol dir demagog i el que és la demagògia i ja que és un homenatge, dedicaré uns minuts a explicar què és demagògia.

"Demagògia: (del grec δῆμος-dēmos-, poble i ἄγειν-agein-, dirigir) és una estratègia utilitzada per aconseguir poder polític. Consisteix a apel·lar a prejudicis, emocions, pors i esperances del públic per guanyar suport popular, freqüentment mitjançant l'ús de la retòrica i la propaganda."

Doncs ara que me n'adono... no faig demagògia, potser els que em qualifiquen de demagog són els veritables demagogs, jo tant sols expresso una opinió, més o menys encertada, però al cap i a la fi una opinió.
No pretenc assentar càtedra i no pretenc fer canviar a ningú, el problema és que quan a algú no li agrada quelcom, en lloc de rebatre-ho mitjançant arguments mitjanament coherents utilitza l'insult o la desqualificació.
Se que a molts els hi emprenya que digui que no soc independentista, en molts cassos ells tampoc ho són.
Tot se solucionarà amb l'independentisme, els "sense arguments" utilitzen la paraula independentisme com a la pedra filosofal que tot ho arreglarà i quan se'ls hi pregunta sobre cosses concretes et contesten que això ara no és l'important.
No vull parlar més d'aquest tema, però es que quan un obre el Facebook i comença a llegir la gran quantitat de bajanades que alguns "independentistes" publiquen donen ganes de tornar a parlar.
He arribat a llegir que quan Catalunya sigui independent, no hi haurà corrupció... parlem-ne... si som independents Madrid es quedarà amb la família Pujol, els corruptes de CDC, en Millet, etc.?
Home si és així... a on es té que signar?
El problema és que ens quedarem quatre gats, ja que entre Convergència, el Barça i Metodo 3, els espionatges de Laporta, els comptes de Messi i tots els escàndols que anem veient dia a dia, tothom està pringat.

Però el que deia, el que algú em qualifiqui de demagog per una part em satisfà, ja que
m'atribueixen unes qualitats que mai he cregut tenir, no em considero capaç de liderar res i no crec que estigui preparat per a dirigir al poble, pel que crec que, com he dit abans, molts no saben el significat de demagògia.
Per cert... insultar i desqualificar, quan no s'està d'acord, és una manera clara de demostrar incultura, debatre i dissentir és una manera molt sana de demostrar tolerància... i què?
Estem en una societat en la que si no estas amb mi és que estas contra mi i tot es divideix en blanc o negre, en dretes o esquerres o Barça o Real Madrid... i si provéssim a acceptar el gris, el centre o l'Espanyol... no a això em nego, prefereixo el blanc, l'esquerra i el Barça el qual demostra que pertanyo a aquesta societat... que hi farem!