8 de juny del 2013

RUCS I SAVIS... O SAVIS MOLT RUCS?


Sempre m'he preguntat la raó per la qual els polítics es creuen més intel·ligents que la resta dels ciutadans.
El ser escollit, dins una llista confeccionada per uns senyors amb, més o menys, capacitat per a prendre decisions, no converteix a ningú, de la nit al dia, més intel·ligent o més llest que els demés.
A tots els països, als polítics, se'ls qualifica de servidors públics, aquí directament són savis.
Decideixen sobre els demés sense complir les promeses que han fet durant la campanya electoral, les quals només serveixen per a tal de convèncer-nos de que els votem.
Roben, enganyen i menteixen sense cap escrúpol i a sobre tenim que patir la seva incompetència.
Un polític compleix un mandat, així s'anomena el temps que governa. I un mandat vol dir complir el que et manen, no fer el que et ve en gana.
Quan un jugador de futbol no fa el que li marca l'entrenador el fan fora de l'equip... perquè en política no tenim la potestat de fer fora al polític que no compleix?
Perquè el tenim que suportar durant quatre anys si als pocs mesos de començar la legislatura ens adonem de que és un inútil?
Estem veritablement en una democràcia o en una dictadura parlamentària?
Durant molts anys he militat en un partit i puc assegurar que les llistes estan plenes de rucs, que moltes vegades no saben ni fer la "o" amb un "canuto".
Otto von Bismarck va dir: "El país más poderoso del mundo es España, porque los españoles llevan siglos intentando destruirlo y aún no lo han conseguido" i és totalment cert.
Escollim polítics, que per la seva trajectòria, sabem que són totalment inútils, escollim partits amb programes electorals totalment delirants i ficticis i després ens creiem les excuses que donen per tal de justificar el que no han fet i que ens havien promès.
Som tan rucs què, o ens barallem entre nosaltres o fem fora als únics que aportaven una mica de cultura.
Varem fer fora als Àrabs, quan ells ens varen enriquir i fins i tot educar.
Varem fer fora als francesos i varem fer tornar un rei corrupte i dèspota. Varem suportar una
dictadura ferotge sense aixecar-nos i lluitar i ara suportem un govern totalment inútil i corrupte, amb una monarquia que roba tot el que pot... i que fem?
Barallar-nos entre nosaltres un altre cop i deixar que aquest dictadors vocacionals vagin ensorrant el país de mica en mica.
Reaccionarem, com sempre, quan ja sigui tard i una vegada més ens queixarem... de què ens queixarem aquest cop?
Devem de ser l'únic país del món que no hem aprés de la nostra història... serà perquè cada vegada que canvia el govern... intenten canviar la història?

4 de juny del 2013

"GIN TÒNIC"... PER A TOTS


Massa dies sense escriure, però és què hi han tantes coses sobre les que escriure que cada vegada se'm fa més difícil.
Els nostres polítics no paren de fer bajanades i els seus fidels seguidors, és a dir els periodistes afins al règim, no paren de fer ressò de totes les bestieses que se'ls hi acudeixen.
Una de les últimes barbaritats va ser els preus de les begudes alcohòliques al bar del parlament, però gràcies a la pressió popular i a les crítiques des de tots els mitjans, no afins al règim, avui el president del parlament, el senyor Posada, ha ordenat que els preus siguin lliures, és a dir, que siguin els mateixos que a qualsevol bar... però... i si perden la concessió?
Es pot donar el cas de que quan es tingui que renovar la concessió, "sus señorias" decideixin que sigui un altre amb preus més econòmics.
Francament tant em fa el que prenen els diputats, si paguen 3 euros o 300, si s'emborratxen o van serens, el que veritablement em preocupa és el que fan al hemicicle.



L'altra perla de la setmana és la polèmica per l'estelada que alguns mossos d'esquadra porten a la culata de la pistola... i les banderes espanyoles amb l'àliga que porten molts policies nacionals o guàrdies civils? Això no és polèmic?
Estic totalment en contra de que un servidor públic porti qualsevol tipus de bandera o distintiu que no sigui estrictament el que marca el seu uniforme, en la seva vida privada que porti el que vulgui, però un policia, guàrdia civil o mosso d'esquadra, té la obligació de defensar a qualsevol ciutadà, sigui de la ideologia que sigui i no pot exposar les seves en el desenvolupament de la seva professió, al cap i a la fi el seu sou ve dels impostos de tots els ciutadans no tant sols dels de la seva ideologia.
Sé que als amics independentistes els hi agradarà molt que un mosso porti l'estelada... però li agradaria que portés la bandera espanyola?
No m'allargaré més en aquest tema, els que em seguiu habitualment ja sabeu quina és la meva opinió sobre els radicals, tant d'un cantó com de l'altre.


Ja tenim a Neymar... parla català... els catalanistes radicals donen salts d'alegria... els barcelonistes acèrrims gaudeixen del seu fitxatge, no perquè sigui un gran jugador, sinó més aviat, perquè no ha anat al Real Madrid... el president Mas fa el ximple per terres franceses... els catalanistes radicals segueixen donant salts d'alegria... els catalans seguim passant-les magres... el president Mas parla català, a Paris, i tots contents... Mourinho ha marxat a Londres... Neymar a Barcelona... Mas a París i nosaltres a la Merda.