10 d’agost del 2015

UNA COMÈDIA D'EN PITARRA

Cada vegada estic més desconcertat amb les candidatures que es presenten als comicis del 27 de setembre; per uns plebiscitaris, per altres tan sols autonòmics. No sé si tan sols em passa a mi, però cada vegada, aquest sainet, se sembla més a una comèdia d'en Pitarra, i ho dic pels personatges que van apareixent; monges, cantants, escriptors, futbolistes, còmics...
Els que guanyin com governaran?
Les monges la conselleria d'assumptes religiosos, per integrar als d'Unió? Els futbolistes a la conselleria d'esports, els còmics i cantants a la de cultura?
Espero que els de Ciutadans o els del PP no incloguin a les seves llistes als participants de “Gran Hermanoo als "tronistes" de “Hombres y mujeres y viceversa”, perquè a les hores el circ ja estaria muntat.
No vull imaginar la imatge que estem donant al món, però crec que és bastant penosa.
Mai he cregut que els polítics que ens governen estan preparats per dirigir un país, però el que està clar és que caure en mans de monges, capellans i altres personatges de la faràndula no és el més adient per portar a un país a la independència.
A les xarxes socials es poden llegir tot tipus d'opinions, moltes són bajanades, però al cap i a la fi opinions, les quals et donen una idea de la poca preparació política que tenim els ciutadans.
En política les utopies s'han utilitzat per enganyar al poble -d'això el PP i Convergència en saben molt- i no sempre aquests venedors de fum han sortit ben parats.
La gent ho està passant malament i moltes vegades necessita sentir les mentides que els polítics ens conten, però d'aquí a què ens les creiem dista molt.
Cada vegada tinc més clar que aquesta bogeria d'en Mas i Jonqueras ens portarà a un caos que esdevindrà en noves eleccions i moltes desil·lusions.
De qui serà la culpa si els catalans no donem la majoria al poti-poti que ha organitzat en Mas? També serà de Madrid? O resultarà que, com vaig llegir en un diari, no tenim consciència de país?
Continuo creient que aquest guió, mig desballestat, està basat en una comèdia d'en Pitarra, i com ell escrivia al principi de “Don Jaume el Conqueridor”:

MUNTANER Com us deia, Fontanelles, lo rei està molt fotut; lo qui guia ens ha sigut és ja un manso sense esquelles, Ja no podrà dur mai més lo casco ni la cuirassa; la sort, amb aixó que ens passa, ens ha fotut un revés.
FONTANELLES I vós que ho haveu sentit, sabeu quin mal és aquet?
MUNTANER Si em guardéssiu el secret...
FONTANELLES Us ho juro !
MUNTANER Està podrit !
FONTANELLES Qué dieu !
MUNTANER Home! De veres!
FONTANELLES Però, com pot haver estat?
MUNTANER Lo rei moro li ha donat unes purgacions culeres.
FONTANELLES Doncs és a dir que el rei moro va dar a Don Jaume pel cul?
MUNTANER Vegi de parlar el gandul del seu rei amb més dicoro!
FONTANELLES Si tinc culpa, perdonau-me; jo ho havia entés aixi, Al rei moro es an a qui va donar pel cul Don Jaume. Jo entenc per coses culeres coses que surten al cul i Don Jaume, si està ful, no ho està pas dels darrerés. Si al rei, aquell gran bacó dona el mal que yo deploro són culeres les del moro mes les de Don Jaume, no.”

Ara cadascú pot substituir els personatges pels quals vulgui.