24 de setembre del 2015

DEMOCRÀCIA? UNA MERDA!

Sempre havia cregut que la democràcia consistia en una forma d'organització de grups de persones en la que la característica predominant és que la titularitat del poder resideix en la totalitat dels seus membres, fent que la presa de decisions respongui a la voluntat col·lectiva dels membres del grup.
En sentit estricte, la democràcia és una forma d'organització de la vida pública, en la qual les decisions col·lectives són adoptades pel poble mitjançant mecanismes de participació directa o indirecta que li confereixen legitimitat als representants. En sentit ampli, la democràcia és una forma de convivència social en la qual tots els seus habitants són lliures i iguals davant la llei i les relacions socials s'estableixen d'acord a mecanismes contractuals. Però m'he adonat que això no és cert.
Pels nostres governants democràcia consisteix a atemorir al poble per aconseguir
el poder i fer el que els hi vingui de gust.
Democràcia, crec, és informar els ciutadans de les propostes d'un grup per sotmetre-les a votació i deixar que els ciutadans, lliurement, escullin als representants que més els hi convé, però, pel que estic veient durant aquesta campanya, no es tracta d'això, es tracta de coaccionar al ciutadà amb amenaces i mentides per aconseguir el vot.
Es tracta de desprestigiar al rival i tractar d'incompetents als seus seguidors, es tracta d'aconseguir el poder de la manera que sigui i no respectar l'opinió dels altres. Com ja he escrit altres vegades tot s'ha convertit en blanc o negre, independentista o espanyolista, no hi ha terme mitjà, tant és si ets d'un bàndol o de l'altre, acabaràs colpejat sense arribar a saber el perquè.
Tinc ganes de què passin les eleccions...i uns vint anys més, i espero que, aleshores, les noves generacions siguin de ment més oberta i comprenguin que per aconseguir les coses sempre és millor sumar que dividir.
També és veritat que gràcies a la gran ment del president del govern hem après que un got és un got i que un plat és un plat o que li agraden els catalans perquè fem coses. El nivell és veritablement patètic i tot s'ha convertit en un circ, un penós circ.
Per altra banda estava donant una ullada a la composició de les llistes i després de veure alguns noms m'he fet una pregunta: No és estrany que molts dels "famosos "que van en les llistes de" Junts pel si" tinguin la seva vida solucionada ... fora del nostre país? No és avantatgista el fet de defensar una independència que pot ocasionar greus problemes als ciutadans -sortir d'Europa, etc- quan un no viu aquí i té la seva vida totalment solucionada? Potser és que no entenc d'independència ni de democràcia i ser patriota és demanar la independència vivint a Alemanya i tenint uns ingressos desorbitats, o cobrar fortunes en drets d'autor i viure al Senegal...ara m'adono de la raó per la qual no sóc independentista; no sóc milionari i visc a Girona, cago en tot!