10 de maig del 2015

A VEURE QUI LA DIU MÉS GROSSA

Ha començat la campanya electoral o a veure qui la diu més grossa.
De moment, en els pocs dies que portem de promeses ja ens hem trobat amb ponts, centres mèdics, parcs i places i tot un reguitzell de propostes, algunes benintencionades, que acabaran com el tramvia de fa quatre anys, en res.
Polítics que porten governant tota una legislatura, ara, ens prometen què el que van prometre fa quatre anys ara sí que ho compliran... si els hi donem la nostra confiança i els tornem a votar...
Per què?
Si no han complert, quines raons hi ha ara per confiar en què ho faran?
Ens tracten com si fóssim rucs i des de les tarimes dels escenaris prometen coses inviables que creuen que ens creurem.
Hi ha molts estudis de quines són les raons de l'abstenció, però potser una és la de les falses promeses.
En campanya, com en carnaval, tot si val; des de feminismes radicals que voregen el surrealisme, xenòfobs disfressats de demòcrates, independentistes de
pega -creuen que captaran més vots- o fatxes de tota la vida parlant de llibertat i drets socials, fins a gent que no sap ni a on està o a quines idees representa.
Tenim els terroristes "cartellers"; són els que van tapant amb els seus cartells els dels altres.
Tenim la premsa lliurevenuda al poder i que sistemàticament ignora als rivals dels seus amos.
Tenim televisions sense cap tipus de pudor a l'hora de censurar als nous partits, no sigui que els grans partits es molestin i els hi tanquin l'aixeta de les subvencions.
Tenim periodistes totalment venuts al poder.
Al cap i a la fi, en una campanya electoral trobem tots els típics tòpics de la condició humana.
Dels corruptes ni parlar-ne, com que quasi tots estan esquitxats, doncs millor no meneallo. Està clar que els partits joves i nous sí que parlen, ells, de moment, no tenen aquest problema, però la societat sembla que no li dóna la importància que té. La mostra la tenim en les candidatures a l'alcaldia de Madrid; es presenta un poeta, una jutgessa, un catedràtic i una delinqüent i les enquestes donen guanyadora a la delinqüent... ara no sé si és correcte que la tracti de delinqüent...habitualment els delinqüents tenen, entre ells, un codi d'honor, i aquesta, em sembla que d'honor poquet. Però bé, tant és, una amenaça més no ve d'aquí, ja estic acostumat.
Està clar que, amb la irrupció de noves formacions, aquesta és una campanya diferent, ara tan sols queda esperar que els resultats també siguin diferents i tots aquests que any darrere any prometen el mateix i no ho fan i els que volen arribar a la política per fer-se rics, desapareguin per sempre i entri gent nova.
Ah!, per cert, he mirat si puc dir delinqüent i no puc, haig de dir presumpte delinqüent...i mamarratxa...ho puc dir?