23 de febrer del 2013

ENVEJA, INCULTURA... O SIMPLEMENT IMBECIL·LITAT


Cada dia estic més sorprès de la imbecil·litat del ésser humà. Em refereixo a les valoracions, que molta gent fa, de les actituds d'altres persones.
La passada setmana es van lliurar els premis Goya i els actors, pel que no ho sàpiga són persones com tots nosaltres, van fer constants reivindicacions i crítiques a recents decisions del govern i a la situació social actual.
Fins aquí tot normal i lògic.
El que ja no és tan lògic són les múltiples crítiques que han sorgit a les xarxes socials.
Que sí un va anunciar hipoteques d'un banc i ara critica els desnonaments... que sí un altre defensa als sahrauins i visita hospitals jueus... que si porten roba de grans dissenyadors...
Som idiotes?
Que una actriu hagi anunciat hipoteques d'un determinat banc, desenvolupant la seva feina, i ara critiqui l'actitud del banc no és hipocresia, és tant sols la realitat.
Algú se l'ha acudit denunciar a Anthony Hopkins per haver interpretat a Anibal a "El silenci dels anyells"?
O demanar penes de presó per a tots els actors que assassinen o roben en la pel·lícules?
Doncs per què critiquem a actors per tenir consciència social?
Sabeu que molts, però molts d'ells tenen greus problemes per arribar a final de mes, com tots nosaltres?
Sabeu que són persones exactament igual que nosaltres que tant sols fan la seva feina?
Sembla que es prefereix criticar a qui fa públics les nostres reivindicacions que a qui ha creat els problemes.
No tenim que criticar a Bardem per defensar al poble sahrauí, tenim que criticar als polítics que els han portat a aquesta situació.
No podem criticar a la Verdú per solidaritzar-se amb els desnonats, tenim que criticar als banquers i jutges que estan permeten que això passi.
Una gala com la dels premis Goya, no deixa de ser un espectacle i una festa del cinema, és fantasia i glamur, però com són els d'aquí, els de casa, ens permetem el luxe de criticar-los.
Diumenge se celebrarà la gala dels Oscars... serem tant durs amb els actors americans?
O com que la gran majoria dels que critiquen als nostres actors no entenen l'anglès, no sabran les reivindicacions que fan els americans i no estaran sotmesos al linxament popular.
Avui, per solidaritat amb els meus companys de professió he volgut fer aquesta reivindicació, no m'ho tingueu en compte.