19 de febrer del 2013

"LOS JUEVES...MILAGRO"


Dilluns, a la ciutat de La Corunya, l'associació "Stop Deshaucios" va aconseguir evitar el desnonament, d'una senyora de 86 anys, per un deute d'uns 126€.
Els bombers de la ciutat van recolzar l'acció de "Stop Deshaucios" i es van negar a tallar les cadenes que impedien als agents judicials accedir a l'habitatge de la senyora.
Bé, la història és coneguda, perquè ha sortit a tots els diaris i informatius de televisió i ràdio, però el que m'ha cridat l'atenció han estat les raons que, la reportera d'una televisió nacional, ha donat per explicar perquè el dimarts no s'havien reprès les accions judicials per portar a terme el desnonament; només es fan desnonaments els dilluns i els dimecres...
Eh?
Immediatament m'ha vingut a la memòria la pel·lícula del genial Berlanga, "Los Jueves milagro".
Pot semblar que tot això és una broma o una interpretació errònia de la informació, però no, és cert.
I ara em ve un pensament... si tenen, els desnonaments, uns dies establerts per portar-se a terme... és que estan tan arrelats a la nostra societat que han arribat al nivell de normalitat.
Els diumenges futbol, els dimarts "champions", els dilluns i dimecres desnonaments i els dijous "MILAGRO".
És tan vergonyós el que està passant que cada vegada trobo menys arguments per poder justificar les lleis creades per aquests polítics.
El partit popular segueix mentint sense cap tipus d'escrúpols, ens tracten d'idiotes, es creuen que ens tenen enganyats i que els únics llestos són ells.
El president Rajoy segueix amagat, els seus ministres mentint, els portaveus, tant del grup parlamentari com del partit, diuen el contrari del que diuen els altres.
El senyor Bárcenas es passeja impunement per tot el món desafiant a jutges i fiscals.
Aquí, a casa nostre, s'espien els uns als altres i els altres als uns.
La corrupció espanyola està present a tots els informatius de les televisions mundials i, com he dit abans, el president amagat.
Exactament no sabem si està amagat sota les faldilles de la Cospedal, la Saez de Santamaria o de la ministra Mato, però el que està clar és que tenim el president més covard de tota la història recent.
Com sempre esperarà que el temps ho solucioni i sinó sempre li quedarà l'opció de marxar i deixar que ho solucioni el que vingui al darrera.
Una vegada més, els ciutadans som els que tenim que solucionar els problemes. Les accions populars són les que estan fent una de les feines principals de qualsevol govern; defensar al ciutadà. 
Tenim un govern que ha oblidat totalment quina és la seva veritable tasca, la de treballar pel poble i protegir-lo. 
Aquest govern agredeix sistemàticament als ciutadans, ens priven dels nostres drets, els que estan escrits en aquesta constitució, que quan els interessa, enarboren com l'estendard de la veritat; dret a la feina, a l'educació, a la sanitat i a un habitatge digne.
S'ha convertit en un govern que rescata empresaris i banquers i menysprea al poble. 
Però sempre ens quedaran els dijous.
Potser arribarà el miracle i podrem institucionalitzar, a més a més dels dies de desnonament, allò que va crear en Berlanga, "LOS JUEVES MILAGRO".