28 de febrer del 2013

DINOSAURES I MILITARS

Moltes vegades m'agradaria poder entrar dintre del cervell d'alguns militars espanyols per poder esbrinar quin és el concepte que tenen de "democràcia" o de "llibertat".
Aquest pensament m'ha vingut al escoltar a un general en la reserva justificar una intervenció militar a Catalunya, sota l'argument: "La patria es más importante que la democracia".
Fins quant tindrem que suportar a aquests militars passats, feixistes i cavernícoles?
Moltes vegades penso que a un govern, sense cap tipus de personalitat, com és el que tenim, li van molt bé aquestes sortides totalment antidemocràtiques de vells dinosaures vinguts del franquisme.
La llei, si veritablement estiguéssim en una democràcia, tindria que intervenir immediatament.
Cap democràcia pot permetre que dictadors vocacionals, facin proclames antidemocràtiques per defensar idees obsoletes i repressives.
Sempre he dit que la transició es va fer molt malament, es va permetre que tots els repressors feixistes que van fer tant de mal durant 40 anys, sortissin indemnes d'uns delictes totalment reprovables.
Tots els països, després d'un canvi de regim, han fet una depuració, però aquí els hi varem posar la catifa per que poguessin vestir-se de demòcrates.
Si aquest, suposadament corrupte, govern no pren les regnes i castiga a tots aquests potencials futurs colpistes, acabarem amb un conflicte que ningú vol, però que de moment ningú fa res per aturar-lo.
Jo, a aquests dinosaures vestits de militar, els hi recordaria quina és la seva veritable feina en una societat moderna.
Els hi obligaria a reciclar-se, o bé abandonar totalment la seva vida castrense i convertir-los en uns jubilats normals, passejant als nets, visitant les obres i jugant a la petanca, però no amb bombes de mà, que és el que ells volen.
Una democràcia no pot permetre tenir ex-militars amb vocació colpista, conspirant tot el dia. Prous conspiracions tenen els partits polítics com per tenir que suportar a uns militars passats de moda.
Sempre he cregut que els exercits són el més nefast per una societat, són una colla de persones, mancades de personalitat, que han convertit l'obediència cega en una forma de vida.
Un grup tant nombrós de gent, no pot seguir cegament les ordres d'una colla de dirigents amb un nivell intel·lectual tan baix que l'única raó que coneixent és la utilització de les armes i la mort.
Si a aquest impresentable general no li agrada que Catalunya pugui decidir el seu futur que es foti, la llibertat és el bé més preuat de l'home, i l'obligació de l'exèrcit és defensar-la, no coaccionar-la, per molt que sigui contrària als seus pensaments.
Però el que està clar és que aquestes declaracions d'alguns militars estan totalment en concordança amb els pensaments de molts integrants del govern del PP. No estan tant lluny els senyors Wert, Gallardón, Montoro o, fins i tot, el propi president del govern, ja que ho permet.
Estem en una democràcia que segueix segrestada pels hereus d'una dictadura ferotge que va dominar durant 40 anys aquest país, i no hem sigut capaços de trencar els llaços amb ells.
El dia que els desterrem totalment de les nostres institucions i donem l'esquena a tots aquests polítics amb reticències franquistes, començarem a veure el final d'un túnel que va començar al 36 i que encara no ha acabat.
Masses anys suportant desqualificacions i repressions verbals dels franquistes, ignorem-los, menyspreem-los i potser es cansaran d'intentar-nos amargar la vida.