27 de febrer del 2013

“LA PUTA DEL REY”


A finals del segle XVII, el rei Vittorio Amadeo s'encapritxa apassionadament de l'esposa del seu camarlenc, la duquessa de Luynes. Ella, que estima el seu marit, li rebutja, però l'espòs la hi ofereix al seu senyor. La unió dels dos es veu forçada per l'odi i el desig de ferir-se mútuament ...
Aquest és l'argument de la pel·lícula que dona nom a l'article d'avui. No sé com, potser per una associació d'idees, però m'ha vingut al cap al llegir les declaracions d'aquesta suposada "princesa" anomenada Corina.
Ningú sap exactament a què es dedica... a qui es dedica tenim una petita idea.
Uns diuen que és una relacions públiques amb molts contactes, altres que és una "aconseguidora" i altres directament no en tenen ni puta idea.
És una amiga "entranyable", segons ha dit. No se que vol dir exactament, però això d'entranyable no sona molt bé.
Segons ha explicat, ha fet diversos serveis pel nostre país. Quins serveis?
A veure si ara resultarà que és la Mata Hari del segle XXI. Bé, si veritablement ha treballat per l'estat espanyol el problema és més gros del que sembla, i si no, també tenim un problema.
La història està plena de intrigues palatines, amb cortesanes i traïcions... i bufons. El traïdor ja sabíem qui era, en Bárcenas, el Bufó... bé tenim uns quants per escollir, però el que ens faltava era la cortesana i ja la tenim.
Ara ja tenim la història complerta, el gendre pocavergonya, la princesa trista, el traïdor, els bufons i la cortesana.
Dóna per una obra de William Shakespeare... o potser d'Stephen King, però malauradament sembla, cada vegada més, una dolenta pel·lícula dels coneguts Pajares i Esteso. Ens podríem imaginar a sa Majestat en calçotets, perseguint a la suposada princesa Corina, pels passadissos de l'hotel de Botswana.
Fa uns anys, Antena 3, tenia un programa que es deis "La paròdia Nacional", potser és hora de ressuscitar-lo, però aquest cop tant sols cal treure les imatges dels informatius.
Tenim: Cas Urdangarín, cas Bárcenas, cas Gürtel, Corina (the princess)... i bé tots els altres múltiples casos de corrupció que ens envolten.
Quina opinió tenen a la resta del món del nostre país?
Tenim un rei... tots sabem com és. Tenim un president de govern... tenim un cap de l'oposició... Us heu adonat que no tenim res?
Això no és un país és una opereta bufa, amb un mal argument i una música que tots coneixem.
Abans no tenia molt clar qui era el bufó del regne, però en el transcurs d'aquest escrit m'he adonat que és en Montoro. L'altre dia la va fer grossa al acusar als actors de no pagar els impostos i avui ho ha volgut arreglar i l'ha cagat més. Ara ha acusat als diputats de l'oposició de no pagar els impostos... cony, en Bárcenas els paga? Els amics de la trama Gürtel paguen? El senyor Montoro potser tindrà que anar al metge per que li tracti la incontinència verbal que pateix des de fa un temps.
L'altre notícia meravellosa que hem sabut avui, és que l'amic Urdangarín deu dos trimestres de l'hipoteca del seu palau a Pedralbes... i encara no l'han desnonat?
Segons l'amic entranyable de Corina, la justícia no és igual per a tothom?
Com és que no tenim notícies del desnonament?
Potser esperen que la PAH intervingui per aturar-lo?
Com és que el rei, pare de la Infanta Cristina, no els hi ha deixat els diners per pagar el deute?
Quin tipus de família són?
Francament, tenim un govern mediocre, una democràcia de mentida i una monarquia de vergonya.
Salut i República.