2 de maig del 2013

LES RAONS DE L'ATUR


Avui m'he adonat de la raó per la qual tenim un tan alt index d'atur al nostre país, i ha sigut gràcies a l'entrenador del FC Barcelona, Tito Vilanova.
Pensareu que què té que veure el futbol amb l'atur i m'explicaré.
El Barça ha caigut eliminat de la màxima competició europea, de la manera més penosa, amb dos contundents derrotes.
L'entrenador del Barça va fer una aliniació que no era gens competitiva i ni l'adequada per intentar, ja no remuntar l'eliminatòria, sinó per a tan sols guanyar el partit.
Tothom es va quedar sorprès quan en Messi, el millor jugador del món, no va sortir a disputar el partit.
La davallada va ser colosal i l'explicació del "staf" tècnic del Barça de la no participació de Messi en el partit va ser per la por a que es pogués lesionar. El jugador què més diners guanya en el futbol del nostre país i potser d'Europa, el designat quatre vegades pilota d'or, el número u... no juga per por a lesionar-se en el partit més important de la temporada.
A les hores perquè el tenim?
Per fer-li cinc gols a equips de tercera categoria?
Per marcar-li gols tant sols al Real Madrid?
El millor jugador del món ha de jugar sempre i si té por a lesionar-se que es dediqui a un altre cosa.

Dit això, em va venir una idea al cap, si tothom actua igual... ja tenim la raó de l'atur.
Els obrers de la construcció no pugen als andamis per por a caure, els miners no baixen a la mina per por a que s'ensorri, els bombers no apaguen els incendis per por a cremar-se i així tota un reguitzell de professionals, que no poden desenvolupar la seva tasca per por al que els hi pugui passar.
Us imagineu que un cirurgià no operi a un malalt en estat greu per por a fer-se un tall amb el bisturí?
Us imagineu que els pilots dels avions no s'enlairin per por a estavellar-se?
El govern ens tracta com a idiotes i els dirigents esportius estan agafant els mateixos vicis.
Ens expliquen mentides, sense cap rubor, i creuen que ens les creiem.
La meva indignació durant aquests dies ha anat augmentant, la situació sociopolítica del nostre país és cada vegada més decebedora, però que ja ens enganyi l'entrenador del Barça no és de rebut.
Algú podrà dir que tant sols és futbol, però crec que és un reflex de la nostre societat. No es té cap respecte, tant és que sigui política o esport, pel ciutadà, és manipulat per els que manen.
Els polítics ens venen que el que fan és el millor per nosaltres i els dirigents esportius ens volen vendre que el que fan és el més adient.
La diferència és que els polítics menteixen i manipulen sobre les dades de participació a les manifestacions i els dirigents esportius no poden... tants seients... tants espectadors. Ahir al Camp Nou 96.000 espectadors, més o menys, i a les manifestacions del primer de Maig... doncs no ho sé, 1 o 1.000.000, tant és, l'únic que és cert és què Alemanya ens va tornar a fotre.