18 d’abril del 2013

PUJAR-SE AL CARRO


Algú s'ha adonat què els que més demanen la independència, són els que ho podrien haver fet fa molts anys?
M'explicaré, encara que és una teoria una mica caòtica.
Els independentistes més radicals són gent d'edat compresa entre els 50 i 70 anys, és a dir, gent que podria haver reclamat la independència fa uns 30 o 40 anys i no ho van fer.
Els joves, entre 20 i 40 anys, estan més preocupats pels problemes socials, lluiten per aconseguir que els altres puguin viure millor.
Aquest absurd pensament m'ha vingut al cap al escoltar a un veterà polític en una entrevista a televisió. Un polític que porta molts anys a la palestra i que ara, com molts de la seva generació, s'han apuntat al carro del independentisme.
Sempre he deixat molt clar que no soc independentista, però respecto profundament a qui defensa aquesta opció, a qui no puc respectar és a qui ha tingut la oportunitat de lluitar per unes idees i, per comoditat, no ho va fer en el seu moment.
Ara, què els joves han aixecat la veu, és molt fàcil pujar-se al carro. Han tingut que ser els més joves, amb el seu inconformisme, els que han tingut que fer entrar en raó als vells dinosaures que han estat adormits durant molts anys.
No recordo cap discurs independentista del President Mas fa uns anys.
No recordo cap polític dels que han manat durant molts anys a Catalunya, plantar-se a Madrid i, al president de torn, exigir-li un referèndum per decidir el futur.
Hem vist a polítics tontejant amb el govern de Madrid i la Monarquia per aconseguir favors, que moltes vegades, eren totalment innecessaris.
No se com acabarà aquesta aventura independentista, però el que tinc molt clar és que no ho aconseguiran els que ho podrien haver fet fa molts anys. Els únics que poden aconseguir aquest viatge a Ítaca, com diu en Mas, són els que ara tenen un altre feina... aconseguir que la gent segueixi tenint una casa, pugui tenir un lloc de treball i una qualitat de vida, que tots aquests que ara reclamen la independència, no van ser capaços d'aconseguir que la mantinguéssim.
No poden venir ara els Mas, Maragall, Rahola, etc, a dir-nos que la solució als problemes, que ells han ajudat a empitjorar, és la independència, ja que ells no la van reclamar quant van tenir la oportunitat.
Hem vist a aquests polítics a les desfilades del 12 d'Octubre a Madrid, al costat del rei Joan Carles, els hem vist a recepcions a la Sarsuela, rodejats de tots els ministres de torn, i ara, amb l'afany de posar-se unes medalles que no els hi pertanyen, reneguen de tot el que van fer i ens volen fer creure que són els que salvaran el país.
No em puc creure que hagin canviat tan radicalment de pensament.
No em puc creure que els que fa uns anys es passejaven pels "ministerios" com paons, ara defensin unes idees què abans mai havien defensat.
Estic segur que el camí cap a una veritable independència començarà el dia que els que ara lluiten pels drets dels més desprotegits ho puguin fer des d'un escó del parlament i no des del carrer.