22 d’abril del 2013

ELUCUBRACIONS D'UN TROGLODITA VOCACIONAL


El títol de l'escrit d'avui pot semblar una bestiesa, però espero explicar-lo el suficientment clar per aconseguir que al final sigui una colossal bestiesa, tal i com ho sembla ara.
Avui m'he fixat que hi han molts animals que conviuen amb nosaltres -no em refereixo als polítics- com els ocells, els coloms, els insectes... les rates, tampoc em refereixo en aquest cas als polítics, i que són molt més feliços que nosaltres.
Els ocells fan el niu en un arbre o a la cornisa d'una casa i viuen feliços, les rates viuen a les clavegueres i tan feliços, no molesten a ningú. No tenen hipoteques ni crèdits en els bancs, ni han invertit en preferents. No fan manifestacions, no en tenen cap necessitat de protestar per a res, per tant són els habitants perfectes per a un govern com el del PP.
El senyor Montoro es queixa de que hi ha massa soroll, la senyora de Cospedal acusa de nazis als ciutadans que defensen els seus drets, la senyora Botella se'n burla dels que li fan escratxe, es a dir, no tenen cap respecte envers el ciutadà, pel que serien molt feliços governant ocells, rates i coloms.
També és cert que ja ens tracten com si ho fóssim, no es preocupen el més mínim de si tenim casa o podem menjar o feina o roba, tant és, pel que crec que s'han cregut que som animalots.
Estic convençut que tots als que hi nombrat abans, estan més preocupats del benestar del seu gos o gat que del d'una família d'un barri marginal.
L'empatia tindria que ser un requisit obligatori per a un dirigent polític. No es pot fer política amb un sou descomunal i amb un compte corrent molt sanejat, ja que no és la realitat de la majoria dels ciutadans.
No són capaços d'entendre els problemes reals de les persones, perquè no viuen com la majoria de les famílies.
Sí un polític hagués de lluitar cada dia per a treure endavant a la seva família, fer mil i una piruetes per poder pagar els rebuts de la llum, el gas l'aigua, o fer un munt de comptes per poder comprar unes sabates noves als seus fills, potser mirarien als ciutadans amb uns altres ulls.
La política ha passat de ser una vocació de servei públic a una feina per a tenir la vida solucionada.
Estem farts de llegir les quantitats desorbitades de diners que s'embutxaquen molts membres del govern, de comptes a Suïssa i de viatges a Canada a esquiar o a un Spa de luxe a Portugal.
Si fóssim ocells viuríem en un niu en un arbre o a les clavegueres si fóssim rates.
Els troglodites vivien en cavernes i no tenien que pagar hipoteques, no tenien que suportar polítics ni banquers i van ser feliços molts segles.
No aprendrem mai, sempre ens acabem complicant la vida i intentant solucionar els problemes creant més problemes, potser tindrem que tornar a viure a les cavernes... encara que al igual vénen els ecologistes i diuen que estem malmetent la natura... o algun alcalde del PP l'ha requalificat i és zona industrial... quina bestiesa.