11 de febrer del 2013

ÉS L'HORA DELS ADEUS


Notícia d'última hora... Benet XVI plega.
I ara què?
Sembla ser que ningú s'ho esperava, bé els del diari El Mundo segur que sí, però la resta dels mortals no teníem ni idea.
He dit que el diari El Mundo, perquè últimament ells ho saben tot.
En una de les múltiples tertúlies en les que participa l'inefable Eduardo Inda, ja ha donat explicacions de les raons i indicis de tenir més informació què, fins i tot, el propi Vaticà.
Però bé, al que anava, des del 1415 no dimitia cap pontífex, l'últim va ser Gregori XII.
Per cert no repetiré el que ha estat un clamor a la xarxa durant tot el dia; el què alguns dirigents propers deurien prendre nota.
El que vull analitzar és el sistema d'elecció del substitut i l'edat d'aquests.
El Vaticà és un país, petit en territori, però immens en seguidors els quals no voten ni tenen capacitat per decidir qui serà el seu nou dirigent.
El proper dirigent de l'església catòlica serà, probablement, un venerable ancià, que estarà totalment allunyat de la realitat i que no aportarà res per a la solució dels problemes reals del món.
Com deia, els fidels a l'església catòlica no tenen ni veu ni vot. El proper pontífex serà escollit per altres venerables ancians que segur que estan tant senils com l'escollit.
Al cap i la fi és el mateix que passa aquí. Els ciutadans votem a uns i manen uns altres.
Avui és un dia d'acomiadaments, el Papa de Roma i el ex marit d'Ana Mato. 
Sí, sembla ser que al final han despatxat al senyor Sepúlveda del seu lloc, aquell del que, segons en Floriano, no podia ser acomiadat perquè vulneraria la llei, llavors ara què passa? 
Els demandarà a la magistratura del treball i el tindran que readmetre o agafarà els diners i marxarà?
És una vergonya, que amb la situació laboral del país, tinguem que aguantar aquests despropòsits del PP.
També ens hem assabentat avui que la confident de l'ex d'en Jordi Pujol Ferrusola era la superwomen Alícia Sánchez Camacho... te collons, sembla que els corruptes formen un cercle diabòlic en el que tots estan conectats.
L'Oriol Pujol, amb el cas de les ITV, té connexions amb el cas "Campeón" d'en Blanco, aquell que era vicepresident del PSOE, en Jordi Pujol, bé més aviat la ex amb la Camacho, es a dir amb el PP.
En Bárcenas, pel que sembla, era qui li feia les declaracions de la Renda al President Rajoy. 
Les comptes de Suïssa no tant sols són d'en Bárcenas, segons diu una revista hi han tres persones més, tots del PP... i encara us pregunteu perquè el Papa de Roma ha presentat la dimissió?
Això que passa no ho aguanta ni Deu i molt menys el seu representant a la terra.
In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti. 
Amén