12 de febrer del 2013

ÉS INDEPENDENTISME O ÉS INSOLIDARITAT?


La pregunta me l'he fet, a mi mateix, quant he llegit, no recordo a on, que a Alemanya, els "landers" més rics subvencionen als més pobres.
Molts dels presumptes independentistes amb els que he parlat alguna que altre vegada, sempre, per defensar la independència de Catalunya, han esgrimit els arguments de que Catalunya paga més que les altres comunitats.
En cap moment han defensat altres raons que no siguin les econòmiques o en alguns cassos les del idioma.
Està clar que, per molt que s'encaparri el ministre Wert, a Catalunya el multilingüisme està molt arrelat i ens trobem nens i nenes que parlen, sense cap problema, dos, tres i fins a quatre idiomes. El problema de fons és, sense cap dubte, l'econòmic.
Espanya ens roba, diuen.
Espanya ens està espoliant, diuen.
Espanya no ens dona el que ens correspon, diuen.
I quina és la solució?
Segons ells la independència... diuen.
Com ja he dit altres vegades, us imagineu un país independent, amb un govern compost per gent com els germans Pujol, en Duran i Lleida, en Manuel Bustos?
Amb gent com en Millet i companyia pul·lulant pels passadissos de la seu del govern?
Per arribar a un govern propi, primer de tot, és tindria que fer una neteja a fons... qui la fa?
Estem en una societat corrupte, en la que els valors morals estan sota mínims i tot si val.
La ministra de cultura alemanya, Johanna Wanka, dimiteix al ser acusada de copiar una part de la tesi doctoral fa més de trenta anys.
Mona Sahlin, vice-primera ministra sueca el 1995, va usar la targeta de dèbit del Parlament per comprar bolquers, llenceria i dues barres de xocolata Toblerone. Va abandonar el seu escó, els seus càrrecs i va tornar els diners.
I com aquests hi han molts, però cap al nostre país.
Aquí tenim presidents de comunitats sota sospita de prevaricació, ministres sota sospita de rebre i/o tenir diners en negre, polítics imputats en múltiples casos de corrupció i no dimiteix ningú.
Els nostres dirigents han perdut tota la credibilitat i són incapaços de fer el més petit gest de penediment.
Seguim estant molt lluny d'Europa i a casa nostra, a Catalunya, cada dia més lluny de tot. Aquests polítics que ens desgovernen han trobat la formula per amagar els seus greus pecats; crear una catarsi en la que la principal fita a aconseguir és la independència.
En lloc de buscar aliats en altres comunitats i lluitar contra un govern central que ofega als ciutadans, preferim caminar sols per un desert ple d'entrebancs i que al final ens portarà al mateix lloc d'on hem sortit.
Els nostres polítics domèstics es barallen entre ells, es barallen amb els d'altres comunitats i no aporten cap solució.
El govern del PP està més preocupat del retornament dels toros a Catalunya que de solucionar el greu problema dels desnonaments.
El govern de Catalunya, està més preocupat de que no tornin els toros que de enfrontar-se al govern central per solucionar els desnonaments.
Llavors... si el nostre propi govern no fa lleis per aturar les agressions que rebem els ciutadans... com ens guiarà cap a un estat propi?
Tenen els "collons" d'enfrontar-se a Madrid fent una declaració de sobirania, però no gosen a fer lleis per a defensar als ciutadans.
Torno a preguntar... Independentisme o insolidaritat?