20 de desembre del 2012

ENEMICS/AMICS/ENEMICS... I TOT IGUAL


La dreta espanyola sempre ha tingut la necessitat de tenir enemics. Durant el franquisme varem sentir allò dels "contubernios judeo masónicos", hi havia l'amenaça del comunisme i es tenien que defensar els valors de l'anomenada "reserva espiritual de occidente".
Després va venir ETA i el GRAPO, i el franquisme va tenir un altre enemic. Amb la pràctica desaparició d'aquests grups terroristes, els hereus del franquisme necessiten tenir enemics, ells estan acostumats a tenir a la por d'aliada, pel que s'han de buscar contra qui canalitzar les seves frustracions... i els mediocres polítics catalans els hi han posat en safata. Ara la dreta casposa espanyolista ja té enemic: Catalunya. I els atacs seran constants. Això els hi serveix per amagar la seva incapacitat per governar. És l'excusa perfecta per posar en pràctica totes les eines de repressió que feia temps que estaven oblidades. Els dos governs (per cert, de dretes tots dos), han trobat la forma ideal d'amagar les seves mancances a l'hora de dirigir el país.
Uns amb un atac desmesurat a totes les institucions catalanes, sobre tot a la llengua i creant un enemic malèfic que serà el culpable de tots els mals d'Espanya.
Els altres, amb la pitjor gestió de la crisi, ens han ficat a tots en el carro de l'independentisme i estan intentant que oblidem la greu agressió que estan fen als nostres drets.
El de Madrid ho fa a la gallega, sense donar a entendre si va o ve i el d'aquí fent-se la víctima d'algun estrany complot. Entre tots dos estan portant-nos a un enfrontament que ningú vol i que acabarà molt malament.
En Rajoy, com no s'atreveix a donar la cara, utilitza els seus acòlits de la premsa casposa i retrògrada, com El Mundo, La Razón o als bitxos sense qualificar d'Intereconomia, per atacar a Catalunya. En Mas, ara amb el vistiplau d'ERC, utilitza la demagògia.
El senyor Mas va llegir molt malament l'onze de Setembre, no va entendre res. En una apreciació molt particular el comparo amb Cristiano Ronaldo, egòlatra i narcisista. Ho va demostrar en el cartell electoral.
L'altre dia en CR7, en declaracions a una televisió portuguesa, deia que ha aprés que els títols individuals no serveixen de res i els que valen de veritat son els col·lectius. Fa uns mesos deia el contrari i els seus actes així ho demostren.
El president Mas, es va creure que ell era el salvador del país, que amb l'eufòria del 11 de setembre tothom el seguiria amb els ulls tancats, i es va atrevir a convocar unes eleccions que ja donava per guanyades. Però la realitat és una altra: no tothom està amb ell, no ha guanyat cap títol individual i ha tingut que buscar ajuda per jugar en equip. Crec que l'equip que ha trobat no és el més adient per aconseguir alguna cosa. Les amenaces no solucionen problemes, les negociacions sí.
Madrid té la força, té els diners, i els catalans sabem molt bé quines son les nostres prioritats. Potser sí que és necessari un referèndum, que el poble català parli i aquests polítics s'adonin de quina és la realitat.
Parlo amb molta gent del carrer amb problemes reals i tots em diuen el mateix... Si som independents... Tindré feina? El banc em perdonarà l'hipoteca? Canviarà la política d'en Mas i retiraran el co-pagament farmacèutic? (Per cert, un invent del govern de CiU). Els mossos deixaran d'agredir brutalment als ciutadans quan sortim a protestar?
L'actitud de CiU sempre ha sigut la d'un govern absolutista, per sort fins ara controlat pel govern central... Què faran quant no tinguin cap control? Em temo el pitjor, i no m'agrada...