18 de desembre del 2012

"MORRY CHRISTMAS"


 Ahir em queixava de com de malament es parla el castellà i el català, però el que també és vergonyós és l'anglès que parlen moltes figures públiques.
No exigiré que un jugador de futbol parli correctament l'anglès, quant saben que molts d'ells han tingut una clara mancança educacional, però sí el que ningú corregeixi la mala pronunciació en un vídeo que serveix per felicitar les festes als seguidors anglesos d'un determinat equip de futbol.
He tingut la mala sort de veure la felicitació que ha fet Sergio Ramos pels seguidors de parla anglesa del Real Madrid, i m'ha caigut la cara de vergonya en sentir el penós anglès que parla.
Ahir em queixava de la falta de correctors d'estil en mitjans de comunicació, però que una agència de publicitat no comprovi la qualitat d'un producte que veuran, malauradament, milions de persones és patètic.
Tots sabem el nivell intel·lectual d'aquests personatge, encara que hagi publicat un llibre. Com demostro dia a dia en el meu blog, qualsevol indocumentat pot escriure, jo ho faig.
Però el que és més preocupant és que aquest noi té 26 anys i deixa clarament en evidència l'educació d'aquest país.
Com és normal el club al que pertany ha retirat el vídeo, però el mal ja està fet.
Els governs que hem tingut en el transcurs d'aquests anys han anat canviant els sistemes educatius, sense aconseguir arribar a un que sigui veritablement efectiu. Continuem estant a la cua en educació a la comunitat europea i els successius ministres d'ensenyament, dels diferents governs, s'han preocupat més de polititzar que d'educar. Hem passat de la "Formación del Espiritu Nacional" a la "Educación para la ciudadanía" a, pel que sembla, un altre vegada la "Formación del Espíritu Nacional".
El ministre "espanyolitzador" ha fet moltes bestieses i la resta del govern ha mirat a un altre costat.
El ministre "gollum" ens està portant a la ruïna més gran de la història i la resta del govern mira a un altre costat.
La ministra de l'atur esta disposada a batre tots els records en el nombre d'inscrits al INEM i la resta del govern mira a un altre costat.
La ministra de "voy a joder a los inmigrantes" posa cada vegada més complicat l'accés a la sanitat pública, tant d'immigrants com dels del país i la resta del govern mira a un altre costat... doncs bé aquests és el problema, que tots mirant cap a un altre costat i ningú veu els problemes reals del país.
El dia 24 sentirem a Joan Carles de Borbón adreçar-se als ciutadans i dirà que es solidaritza amb els que ho estan passant malament i jo, com cada any, em cagaré amb la mare que el va parir. Perquè ningú es solidaritza amb els que ho passen malament i tothom mira a un altre costat, com el govern, i rebrem felicitacions i "Morry Christmas" i seguirem sense tenir una educació decent, ni es crearan llocs de treball i els sense papers seguiran no tenint atenció mèdica, però els diaris parlaran de Sergio Ramos.
Aquí teniu el vídeo, si algú entén el que diu que m'ho expliqui.