4 de desembre del 2012

CABRA/CABRA, CABRITO/CABRIT, CABRÓN/SDFG(les de sobre)


Hem començat l'últim mes de l'any amb moltes sorpreses, des del desnonament del bou i la mula, l'espanyolització (segur que quelcom ha tingut que veure el ministre Wert) dels Mags de l'Orient i les bufetades que s'estant donant entre Convergència i Unió, ara arriba el Quixot de la llengua, l'home que lluita contra molins de vent, contra la fàbrica d'independentistes, contra les males costums dels catalans de parlar un idioma maleït....el català.
Com tothom ha endevinat es tracta del ministre Wert, "hidalgo, donde los haya, defensor de la lengua de Cervantes y luchador incansable contra el destructor independentismo de nacionalistas insolidarios". Ho he escrit en castellà per que ho entengui, encara que potser també parla el català en la intimitat..., però no, no pot ser que parli el català, ja que de fer-ho s'hauria tornat independentista. Segons la fètida imaginació d'aquest defensor del franquisme més ranci, l'aprendre el català a les escoles és fomentar l'independentisme... doncs fomentar el castellà...en què converteix als estudiants?... en nacionalistes espanyols?...com ell?, no sé què és pitjor. Tots els extremismes son perillosos, però dubto molt que l'idioma pugui o no despertar idees secessionistes a qui les parli, jo soc català, parlo i escric el català i no soc independentista, parlo i escric el castellà i no soc espanyolista, parlo i escric l'anglès i no soc anglòfil.
El voler privar a un poble del seu idioma és una mostra claríssima de la vocació dictatorial d'aquest govern, intentant reprimir el que és irreprimible, la llibertat de pensament.
Mai he entès la fixació de la dreta a voler imposar les seves idees utilitzant la cultura, de la qual ells, normalment, tenen un menyspreu colossal. El ministre Wert i el govern del PP, estan maltractant descaradament el cinema, el teatre, l'educació, tot el que fa olor a llibertat i cultura.
L'únic que estan aconseguint és que els que no son independentistes se'ls hi despertin unes inquietuds cap a un nacionalisme molt més extremista que el dels que ho han sigut de sempre. Els conversos son més perillosos que els convençuts. L'independentista convençut, porta anys lluitant pel que ell creu, i ho fa des de la racionalització del problema, el convers ho fa des de l'odi creat per aquell que li vol imposar unes idees diferents a les seves.
El govern del PP està jugant en foc i acabarà per cremar-se, els catalans mai han acceptat imposicions i menys quant han atacat l'idioma i la cultura.
Sembla com si el ministre Wert hagués viatjat en el temps i retornés d'èpoques en les que prioritzava "la formación del espíritu nacional".
Això acabarà malament, tenim bous i mules desnonats vivint al carrer, reis mags ballant per sevillanes, ministres espanyolitzant i els de casa sense posar-se d'acord en el que tenen que fer.
Ens espera un nadal, si les coses li surten bé al ministre Wert, com el que va retratar Berlanga en una de les seves més meravelloses pel·lícules "Plácido". Si no l'heu vist os recomano que la busqueu en el vídeo club o a internet, segur que reconeixereu moltes similituds amb personatges actuals.
Però siguem optimistes, de moment Sant Josep i la Verge, segueixen mantenint la seva identitat, a veure amb què es despenja el de Roma, potser els àngels eren catalans... no, no poden ser catalans, serien independentistes, doncs seran alemanys, enviats per la Merkel per vigilar les retallades al portal de Betlem.