10 de desembre del 2012

SÍ QUE ES POT SER MÉS POCAVERGONYA


M'he adonat que quant els polítics volen manipular l'opinió dels ciutadans, tants sols tenen que apel·lar als sentiments patriòtics. Va començar CiU amb els seus missatges independentistes i ha continuat el PP amb un presumpte atac a la llengua. He dit presumpte perquè és un esborrany i encara no sabem de cert que és el que passarà.
Si mirem amb perspectiva ens adonarem que a les xarxes socials i als diaris catalans, l'únic que importa de veritat és la defensa de la llengua i la independència. Crec que de tot el que està passant és el menys important, ja se que alguns em tractaran de poc patriota o poc català, se me'n fot.
La meva veritable preocupació son els quasi sis milions d'aturats, el creixent augment de la mendicitat, els més de dos milions de nens que tenen una gran carència en alimentació, les famílies desnonades que passaran el Nadal al carrer, la humiliació constant, com éssers humans, que estem patint per part d'un govern totalment insolidari i repressiu, aquesta és la meva preocupació i és la que tindrien que tenir els ciutadans. No si parlarem en català o en xinès.
Cada vegada som més pobres, econòmica i intel·lectualment, ens hem deixat manipular i els polítics han aconseguit que les nostres prioritats siguin les que els interessen a ells, de manera que els greus problemes que patim passin a ser secundaris.
Cap diari parla del drama social, però parla de la llengua vehicular a les escoles, i no em refereixo tant sols a Catalunya, també a Euskadi o Galícia.
Potser és que no estic suficientment conscienciat de la causa independentista o idiomàtica, però prefereixo no tenir parats, no tenir pobres, no tenir nens sense possibilitats de tenir una vida digna a tenir un país independent o parlar una llengua o un altra.
Per altre banda, quin país independent tindríem?, un governat pels mateixos que s'han associat al PP per tirar endavant retallades brutals i que perjudiquen tant sols a les classes mitjanes i baixes?.
Em nego a seguir el joc a polítics sense escrúpols que abandonen el poble per al seu benefici. El governant honest primer soluciona els problemes dels ciutadans, després fa les altres coses, els que tenim aquí només volen al ciutadà a l'hora d'anar a votar.
Tinc ganes de veure a Facebook o Twiter gent demanant millores socials i no estat propi, vull veure gent reclamant justícia social i no reivindicacions insolidàries que no preocupen a la majoria. Vull que sigui més important l'habitatge o l'alimentació que la proclamació d'una independència utòpica i sense una base real. Vull que tothom accedeixi a l'educació sense preocupar-nos amb quin idioma.
Està molt be que defensem la nostra identitat i els nostres drets, però no podem oblidar la solidaritat amb els més necessitats i anteposar als problemes reals les manipulacions d'uns polítics interessats en seguir en el poder al preu que sigui.
Ja que els polítics estan totalment incapacitats per solucionar els problemes dels ciutadans, comença a ser hora que els solucionem nosaltres, donem l'esquena als polítics i sortim al carrer a reclamar el que és veritablement important. Tenim que exigir un canvi en la política que està portant a terme un govern basat en la mentida i la manipulació. Un govern que avui ha participat en l'acte més vergonyós d'aquest segle; acceptar el Premi Nobel de la Pau. Espero que hagi sigut una broma i que demà ens diguin que es van confondre de dia i creien que era el 28 de desembre, els sants innocents.