11 de desembre del 2012

"EDUCACIÓN Y DESCANSO"


Avui m'he adonat que la nostra societat està ferida de mort. Els valors que sempre ens han inculcat els nostres grans s'estan perdent a passos agegantats.
Els polítics quant van irrompre a les nostres vides, i desgraciadament per molts de nosaltres ho van fer molt tard ja que vàrem néixer en una dictadura, semblava que ho feien per representar-nos i defensar els nostres drets.
Els que estaven a la dictadura no eren polítics, eren senyors amb bigoti, allunyats dels problemes dels ciutadans i amb la única missió de imposar les seves idees, normalment basades en ideologies feixistes i religioses, i reprimir al poble econòmica i intel·lectualment.
Era l'època d'ideologia única i pobre de tu que se t'acudís pensar per tu mateix. El problema actual és que no porten bigoti. Bé algun ideòleg de dretes sí. El Partit Popular ha sigut, i és, el pitjor que li ha passat a aquest país des de la dictadura. Vàrem passar d'una Espanya en blanc i negre, amb moltes carències culturals i socials, a una Espanya que poc a poc anava prosperant. Les classes socials s'anaven apropant, la diferència entre la classe baixa i la mitja estava cada vegada més a prop, els rics estaven més a prop de les mitjanes.
Els governs socialistes ho anaven fent mitjanament bé i la dreta protestava per la pèrdua de privilegis. Va arribar el PP d'Aznar, amb l'ajuda de CiU, i va aconseguir ficar-nos en guerres i patir atemptats islamistes, els vàrem aconseguir fer fora i va arribar un altre vegada el socialisme, aquest cop amb polítiques molt socials i poc econòmiques, amb una crisi que no van voler veure i una oposició ferotge, que no havia admès la seva derrota a les urnes. Hem viscut set anys amb la oposició més deslleial amb un govern democràtic, amb acusacions vergonyoses i intents de manipulació de la ciutadania. Va arribar a ser menyspreable.
Però després de molts intents del PP, amb un candidat gris i manipula-ble, ha tornat a tenir el poder a base de mentides i amb el recolzament d'una sinistre fundació anomenada "FAES", que exactament no sé que vol dir i que tampoc tinc cap interès en saber-ho, ho podria mirar per internet però amb fa mandra.
Crec que "FAES" podria ser "FASCISTAS ESPAÑOLES", però crec que no vol dir això.
Com estava dient, han tornat al poder amb l'ajut d'aquesta fundació, la qual ha col·locat estratègicament a uns dels seus ideòlegs en un dels ministeris que més mal pot fer a la ciutadania, cultura, educació i esports. Aquest ministeri s'assembla cada vegada més a allò que en Franco va crear i es deia "educación y descanso".
El partit popular, per sí sol no podia guanyar les eleccions, necessitava als votants d'extrema dreta i una desídia total dels votants d'esquerres. Aquestes dues causes es van donar ara fa un any i estem patint la crueltat política més gran dels últims 37 anys.
Molts, per facebook o Twiter, donen les gràcies, sarcàsticament, als votants del PP, però potser també els hi tindríem que agrair aquesta situació als no votants d'esquerres.
Quant l'esquerra entra en guerres internes, soluciona el problema tancant-se en ella mateixa. S'oblida del poble i es converteix en un animal ferit que s'amaga i perd el contacte amb la realitat. Si l'esquerra no desperta no sortirem mai d'aquest cercle de despropòsits que ens estan portant a una degradació de la societat que aviat no tindrà solució.
La dreta està còmoda amb un poble inculte, pobre i desesperat. La dreta vol un poble submís, vol que la desesperació per sobreviure el dia a dia ens ennuvoli la capacitat de pensar i prendre decisions. No deixem que ens enganyin amb cortines de fum, el veritablement important és solucionar l'atur, solucionar la sanitat, l'educació, defensar les pensions. Demà o demà passat, quant això no sigui prioritari, ens assentarem i parlarem, en català o castellà, d'independentismes, federalismes i altres coses, però de moment solucionem els problemes, no creem més i tampoc permetem que els creen els polítics, al cap i la fi els paguem nosaltres i els podem despatxar quant vulguem. Tant sols tenim que aplicar la llei que ha creat el PP.