23 de gener del 2013

"SOBERANO... ¡ES COSA DE HOMBRES!"

Mentre tot s'ensorra al nostre voltant; economia, sanitat, educació, treball... els nostres estimats polítics domèstics s'entretenen a discutir qui és més patriota.
El partit que ens governa des de Madrid fa aigües per tot arreu i el que ens governa a Catalunya té més "lios" que una pel·lícula dels germans Marx.
El president de la diputació de Girona, de CiU, ha de dimitir per una denúncia d'assetjament.
Convergència Democràtica de Catalunya i Unió Democràtica de Catalunya, es barallen un dia sí i un altre també.
(Algú s'adonat que els noms dels partits, moltes vegades, difereixen de la seva forma d'actuar? En molts d'ells podem llegir "democràtica", "popular", "obrero", "iniciativa"... i al final ens adonem que no representen res del que porten en el seu nom.)
Bé al que anava. El parlament aprova la sobirania de Catalunya... i...?
Molt bé, Catalunya es sobirana.
Ja està? I ara què?
Ràpidament, després de llegir la notícia, he mirat el saldo de la meva compte corrent i segueix igual. He mirat per la finestra, a veure si quelcom havia canviat... i no.
Tot segueix i seguirà igual, amb Convergència barallant-se amb Unió, els del PSC barallant-se entre ells els de la CUP...bé no sé, aquests mai saps el que volen o pensen, els d'Iniciativa pujant-se al cavall que més corre i els altres "no saben... no contesten".
Bromes a part, crec que l'aprovació del text de la declaració de sobirania de Catalunya, és una de les moltes cortines de fum a les que ens tenen acostumats aquests polítics, què d'embolicar la troca en saben molt, però de governar estan demostrant que no tenen ni idea.
Desprès de tot aquest embolic... començaran a governar? O continuarem amb declaracions patriòtiques i culpant al govern central dels nostres mals?
Crec que tot això ja comença a fer pudor, ningú aporta cap solució, ningú li explica al contribuent en que estant invertint els nostres impostos.
Ens fan pagar els medicaments, les ambulàncies, en molts llocs l'aigua als hospitals, no tenim beques de menjador per els nostres fills,i si porten el menjar de casa, tenen que pagar la utilització del menjador... que estan fent aquests senyors?
La corrupció ha arribat a un punt en el que, o els jutges comencen a ficar gent a la presó o això acaba en una "república bananera", però amb Rei, i a trets pel carrer.
Els polítics, en lloc de denunciar als corruptes, tanquen files i engeguen el ventilador per esquitxar la merda cap als altres.
Vull que el senyor Mas expliqui el perquè no ha expulsat a tots els corruptes i presumptes corruptes del seu partit.
Vull que el senyor Rajoy expliqui el perquè no ha expulsat a tots els corruptes i presumptes corruptes del seu partit.
Vull que el senyor Rubalcaba... Cony... perquè no surten tots, però de les nostres vides?
Perquè no dimiteixen tots, es convoquen noves eleccions, això sí amb persones que no hagin estat mai en un càrrec públic, i tornem a començar?
No seria molt gratificant saber que tots els polítics són honestos i no cobren sous desorbitats i que no reben sobres amb diners bruts?
Potser això de la sobirania ho han tret d'aquella campanya publicitària de fa uns anys... "Soberano, ¡es cosa de hombres!".