15 de maig del 2013

LA IMPUNITAT DE L'ANONIMAT


Al llarg dels temps, l'anonimat ha sigut l'eina preferida dels covards, els ressentits i els de poques "llums".
Les xarxes socials han donat, a aquest tipus de pràctica, la plataforma ideal per a desenvolupar, amb tota impunitat, els seus baixos instints.
Ens trobem gent, que sota un pseudònim, més o menys simpàtic, es dediquen a atacar a tot allò que no els hi agrada o que consideren que no està bé i que donant la cara mai s'atrevirien a fer-ho.
Critiquen la política del seu poble o ciutat, critiquen els actes dels demés, però això sí, sense donar la cara.
Molts d'ells són infantils i grollers, altres directament maleducats.
El més greu no són els covards que s'amaguen darrera un fals nom, sinó els que els aclamen, ja que en un altre acte de covardia, aplaudeixen el que ells no s'atreveixen a dir, però sí que voldrien dir.
Fan reso de les paraules de l'anònim i fan seves les declaracions de misteriosos personatges, que moltes vegades no saben qui són.
És la manipulació de les masses mitjançant l'anonimat que ofereixen les xarxes socials.

Fa poc vaig caure en la temptació de fer un experiment i ahir el vaig posar en pràctica.
Vaig atacar a un d'aquests anònims internautes per a veure quina era la reacció dels seus acòlits i el resultat va ser molt satisfactori, en lloc de defensar a l'anònim em van atacar a mi, prenent-se com un atac personal el que jo l'he havia escrit i que en cap moment anava adreçat a ningú més que al anònim.
Gent molt pintoresca, ja que defensen al que, en un principi, deurien exigir que s'identifiqués, però ja sabem que en aquests país, els herois anònims sempre han estat aclamats pel poble.
Veritablement, si he de ser sincer, la meva intervenció en un grup que utilitza l'anonimat per desqualificar i insultar ha estat única i exclusivament per curiositat, volia veure fins a quin punt aquesta societat està malalta i el resultat, al menys per a mi, ha sigut molt decebedor.
Ens queixem de tot, ataquem i insultem, però no fem res per a solucionar-lo. 

Avui és el segon aniversari de l'aparició d'un dels moviments socials més
importants d'aquest segle, el 15M, gent què, donant la cara, s'enfrontat al poder, denunciant les injustícies i fent tremolar els fonaments d'aquesta societat corrupta.
La nostre societat necessita més "15M", "PAH" i menys "Guerreros del Antifaz", els herois com "el Zorro" o "Superman" estan molt bé per els còmics, però a la realitat necessitem gent compromesa, que vagi de front i que doni la cara, la impunitat de l'anonimat és per a covards i, moltes vegades, per a gent cegada per l'odi i l'enveja.
En política està passant el mateix, s'ataquen els uns al altres sense pensar en el que és veritablement important, el benestar del ciutadà.
Com sempre, molts m'atacaran per aquest escrit, però espero que sigui de cara, no anònimament.