16 de maig del 2013

AL SERVEI DE QUI?


Tinc un gran dubte... els regidors d'un ajuntament, estan al servei del ciutadà o al servei dels interessos del partit?
Estem veient com en molts ajuntaments, les lluites pel poder són desmesurades, s'arriben a tirar enrere projectes beneficiosos per a la ciutat, amb la única intenció de desgastar al equip de govern.
És una pràctica que va utilitzar durant molts anys el PP per a desgastar al govern socialista de Rodriguez Zapatero, ho va utilitzar CiU per a desgastar al govern de la Generalitat format per ERC, PSC i ICV, es a dir ho han utilitzat tots i quant els hi toca rebre es queixen amargament i acusen a la oposició de posar pals a les rodes... etcètera, etcètera, etcètera.
En algun moment s'han plantejat treballar per a millorar la situació actual i oblidar-se dels colors del partit?
No, l'únic important, quan es governa, és aconseguir seguir governant la propera legislatura.
Tant és si són d'esquerres o de dretes, tant és si són d'un partit o d'un altre, qui mana, a l'hora de governar, és el partit, les directrius venen marcades per les cúpules dirigents i els regidors, consellers i altres càrrecs les segueixen amb els ulls tancats.
És molt possible que si tothom treballés plegat es podrien trobar solucions a molts problemes.
Quina seria la formula?
Us imagineu que la participació en la política fos sense retribució econòmica?
Què passaria si en lloc de cobrar grans sumes de diners per dedicar-se a la política, guanyessin el salari mínim i tant sols dediquessin mitja jornada?
Un alcalde tindria que treballar pels matins i dedicar les tardes a la seva ciutat.
Em direu que la feina d'un alcalde és molt complex i que necessita dedicació complerta...doncs què com a màxim rebi el doble del salari mínim.
Ens trobem, que moltes vegades, accedir a un càrrec públic és tenir la vida solucionada, pocs casos ens trobem com el del antic dirigent del Partit Comunista, Gerardo Iglesias, què quan va deixar la direcció del partit va tornar a la seva feina, va tornar a treballar a la mina.
No dic que les passin magres... encara que si molts polítics haguessin de fer malabarismes per arribar a fi de mes, mirarien d'un altre manera els problemes quotidians dels ciutadans.
No m'imagino a Mariano Rajoy, a la taula del menjador, amb la calculadora a la mà fent números per a poder comprar unes sabates als seus fills o mirant les ofertes del "Día" per a fer la compra setmanal.
Estan allunyats de la realitat de la ciutadania i passa a tots els nivells, tant és que siguin ministres o regidors d'un ajuntament gran o petit.
Ha passat a Girona, s'ha rebutjat una subvenció europea per a la rehabilitació dels contenidors d'escombraries, tant sols, per una estratègia política, aconseguir el desgast de l'equip de govern i tenir més possibilitats de guanyar unes properes eleccions... i el ciutadà?
Tant és, ja se li vendrà, d'una manera més o menys lògica, el proper programa polític i se'l convencerà del que s'ha fet fins el moment era el millor per a la ciutat.
Hi hauran barris, a la perifèria, que es quedaran sense contenidors decents, però... ells viuen a barris perifèrics?
Doncs no, ells viuen en zones sense problemes.
Quan arribin les eleccions ja buscaran la manera de convèncer-los perquè segueixin confiant amb els que els enganyen dia a dia.