20 de novembre del 2012

20N I ALTRES TONTERIES


20 N... no tinc clar si és un dia de celebració o és un dia per oblidar. Podria ser de celebració i se m'ocorren dues raons; la desaparició o millor dit, la mort del dictador fa 37 anys i el dia internacional del nen... encara que després de veure les xifres de pobresa infantil al nostre país i que més de dos milions de nens no tenen que menjar se'm fa molt difícil pensar en celebracions. Això de la mort del dictador si que podria ser una raó per celebrar... però clar ens vam desfer d'un gallec i va i 36 anys després, l'any passat, torna un altre. Que no s'espanti ningú no penso fer comparacions, un era petit i malparit i l'altre... no és petit.
Ara fa un any totes les desgracies del nostre país tenien que desaparèixer per art d'encantament i ha estat totalment al inrevés, les desgracies han augmentat, tenim més atur, hi han més pobres, els bancs més rics, els polítics ens menteixen sense escrúpols i ja no saben a qui creure. Segons la ministra de treball tot va de...perqué ens enganyem, per molt que diguin els polítics tot va de pena.
El 20N sempre serà una creu per la democràcia, però al menys els polítics han tingut la decència de no sortir a fer balanços, totalment delirants, de una gestió que fins ara és inqualificable.
També ha sigut un dia interessant, ja que he pogut donar-me'n conte de qui son els que pretenen governar-nos, ara em refereixo a Catalunya. He sortit a donar un volt per Girona i he pogut constatar una cosa de la qual ja m'havien parlat, però que no havia pogut veure per mi mateix; el joc brut d'algunes formacions polítiques. Ara pensareu que parlaré d'en Mas i el diari El Mundo... doncs no, parlaré dels partits que es dediquen a tapar els cartells d'altres formacions. Per alguns semblarà una anècdota, però si ens parem a pensar, els partits petits, moltes vegades, bé, quasi sempre, estan finançats, ja no pels militants, sinó pels integrants de la llista, els cartells valen molts diners i la feina d'anar-los col·locant la fan ells mateixos privant-se d'hores de descans. Formacions, que fa quatre dies es trobaven en les mateixes condicions, ara han crescut, i pensen que es més senzill destruir que convèncer. Per no crear especulacions la formació a la que em refereixo és la CUP de Girona, és dediquen sense cap escrúpol a tapar tots els cartells de formacions petites. De què tenen por?, potser és que no estan segurs dels seus votants? Tenen que omplir tota la ciutat amb la seva imatge per arribar al subconscient del ciutadà i influir en la seva decisió?,o és que el gamberrisme és una nova forma de fer política?, ja se que a molts no els hi agradarà aquest comentari, però no em sembla ètic ni responsable utilitzar aquest sistema per aconseguir vots. Companys recordeu que en política tot passa factura, i el votant es dona conta de quines son les estratagemes d'alguns grups per aconseguir vots, no tot si val, critiquem les formes de partits com el PP, CiU o el PSC a l'hora de lluitar contra el rival polític i partits que deurien anar de la mà amb altres és dediquen a fer el mateix, amb un altre sistema, però tant menyspreable com la difamació o la mentida.