8 de juny del 2013

RUCS I SAVIS... O SAVIS MOLT RUCS?


Sempre m'he preguntat la raó per la qual els polítics es creuen més intel·ligents que la resta dels ciutadans.
El ser escollit, dins una llista confeccionada per uns senyors amb, més o menys, capacitat per a prendre decisions, no converteix a ningú, de la nit al dia, més intel·ligent o més llest que els demés.
A tots els països, als polítics, se'ls qualifica de servidors públics, aquí directament són savis.
Decideixen sobre els demés sense complir les promeses que han fet durant la campanya electoral, les quals només serveixen per a tal de convèncer-nos de que els votem.
Roben, enganyen i menteixen sense cap escrúpol i a sobre tenim que patir la seva incompetència.
Un polític compleix un mandat, així s'anomena el temps que governa. I un mandat vol dir complir el que et manen, no fer el que et ve en gana.
Quan un jugador de futbol no fa el que li marca l'entrenador el fan fora de l'equip... perquè en política no tenim la potestat de fer fora al polític que no compleix?
Perquè el tenim que suportar durant quatre anys si als pocs mesos de començar la legislatura ens adonem de que és un inútil?
Estem veritablement en una democràcia o en una dictadura parlamentària?
Durant molts anys he militat en un partit i puc assegurar que les llistes estan plenes de rucs, que moltes vegades no saben ni fer la "o" amb un "canuto".
Otto von Bismarck va dir: "El país más poderoso del mundo es España, porque los españoles llevan siglos intentando destruirlo y aún no lo han conseguido" i és totalment cert.
Escollim polítics, que per la seva trajectòria, sabem que són totalment inútils, escollim partits amb programes electorals totalment delirants i ficticis i després ens creiem les excuses que donen per tal de justificar el que no han fet i que ens havien promès.
Som tan rucs què, o ens barallem entre nosaltres o fem fora als únics que aportaven una mica de cultura.
Varem fer fora als Àrabs, quan ells ens varen enriquir i fins i tot educar.
Varem fer fora als francesos i varem fer tornar un rei corrupte i dèspota. Varem suportar una
dictadura ferotge sense aixecar-nos i lluitar i ara suportem un govern totalment inútil i corrupte, amb una monarquia que roba tot el que pot... i que fem?
Barallar-nos entre nosaltres un altre cop i deixar que aquest dictadors vocacionals vagin ensorrant el país de mica en mica.
Reaccionarem, com sempre, quan ja sigui tard i una vegada més ens queixarem... de què ens queixarem aquest cop?
Devem de ser l'únic país del món que no hem aprés de la nostra història... serà perquè cada vegada que canvia el govern... intenten canviar la història?