30 de novembre del 2012

JA ÉS NADAL


Avui he sortit a passejar per Girona, més que res, per veure com era la il·luminació nadalenca que han instal·lat, i m'he adonat que l'any passat vaig perdre una gran oportunitat de callar-me. La raó és que l'any passat, quant vaig veure l'arbre de nadal que van instal·lar a la plaça de Catalunya, vaig comentar que més lleig no podia ser... i amb vaig equivocar, si que podia ser més lleig, aquest any s'han superat. Els que us apropeu per Girona el podreu veure i perquè podeu fer comparacions a la fotografia teniu el de l'any passat.
Però més enllà del gust dels nostres governants a l'hora d'escollir els adorns de Nadal, mentre caminava pels carrers de Girona, he recordat una enquesta que he vist en un diari, no recordo quin era, en la que preguntaven si és tenien que decorar els carrers per nadal o es tenia que estalviar... Jo mateix m'he anat indignant al recordar la pregunta i he començat a fixar-me en la gent, pel Pont de pedra o la Rambla, tots amb preses, distants uns dels altres, amb cares de preocupació i m'he adonat que està clar que es tenen que decorar els carrers, i els comerciants posar nadales als seus establiments, i adornar-los amb llums i muntar pessebres, amb el bou i la mula, encara que el de Roma digui que no hi eren. Què ens queda sinó? Estem en uns moments en que tot son problemes, atur, desnonaments, agressions per part de la policia i agressions per part dels polítics, també tenim que perdre aquestes festes ?. No soc creient, però les festes de Nadal, més enllà del context religiós, son unes festes per reunir-se amb els amics i la família i somiar.
Quantes vegades ens parat davant d'un aparador i hem pensat, si pogués, això o allò li regalaria a la dona o la mare o a l'amic, i automàticament ens diem, potser l'any que ve que les coses aniran millor, segur. I continuem caminant i fent regals imaginaris que potser podrem comprar l'any que ve.
Si ens treuen les llums de nadal, la il·lusió de la loteria que ens farà milionaris per poder comprar els regals que hem vist... si ens treuen l'únic que ens queda, la il·lusió, quina merda de vida, no?.
Moltes vegades les enquestes dels diaris les deuen de fer uns saberuts amb la mateixa sensibilitat que una ameba. Està clar que es tenen que adornar els carrers amb llums, només faltaria, així quant ens desnonin, perquè aquest govern ens acabarà desnonant a tots,(el papa de Roma ja ha desnonat al bou i la mula), podrem caminar pels carrers il·luminats, pobres com rates, però amb la il·lusió de que l'any que ve serà millor i podrem comprar tot allò que seguirem desitjant dels aparadors i seguirem somiant amb el dècim de loteria... una feina...una casa... amb una vida millor.
Ara sortirà algú que em dirà que es té que estalviar... perquè? Si ens han retallat l'educació, la sanitat, els salaris, les pensions, paguem més impostos que mai... doncs que els ajuntaments paguin la llum, així l'Aznar, en González i demès directius de companyies elèctriques es faran més rics i podran comprar tot el que vulguin i no podran somiar com nosaltres, no tindran la necessitat de mirar aparadors i pensar "l'any que ve"... seran més infeliços que nosaltres perquè tant sols tindran diners... els somnis seran nostres.