9 de novembre del 2012

HABIA UNA VEZ... UN CIRCO


Ja no hi ha pas endarrere, la campanya electoral ja és aquí. A partir d'ara mítings, anuncis electorals per televisió, ràdio i diaris i el més important; l'empastifada general de la ciutat amb la cara dels candidats en postura amable i somrient...be segons les últimes notícies i amb les manipulacions legals de la junta electoral, l'empastifada la podran fer els partits més grans.
M'explicaré; els llocs a on es poden col·locar els cartells es sorteja'n entre els partits en un acte que se celebra a la seu de la junta electoral, en el primer sorteig, tant sols van participar els partits que havien presentat els avals, que s'exigien en un primer moment. Amb el recurs presentat per UpyD y Hartos.org, es va anul·lar l'obligació dels avals i van ser més partits els que havien entrar a formar part del sorteig del pastís de l'empastifada, es a dir els llocs on penjar i enganxar cartells. Es va repetir el sorteig i es van beneficiar els partits grans i amb representació, una vegada més. Es va aixecar acta, es va signar i tot va quedar clar... fins avui, el partit xenòfob i feixista, es a dir Plataforma per Catalunya, va presentar recurs i s'ha tornat a sortejar i els partits petits tornen a sortir malparats. La comparació que faria de l'actitud de la junta electoral, és com si en un partit de futbol, l'àrbitre fes repetir el tir d'un penalti fins que el jugador marqués el gol, però no hi ha res a fer, tenim una democràcia manipulada per afavorir als partits grans, no interessa que els petits aconsegueixin vots, perjudica a partits com CiU o PSC, que veuen com perden possibilitats d'aconseguir més diputats, sobre tot CiU, que veu, amb la dispersió de vots cap a altres formacions, cada vegada més llunyana la majoria absoluta i el seu afany de... sobiranisme?... absolutisme?... o la possibilitat de seguir retallant i enganyant al ciutadà.
Però al que anava, la gran empastifada, cartells sobre cartells, eslògans, en molts casos surrealistes, i promeses que mai es compliran, això si amb cara somrient i foto manipulada. Els especialistes en Photoshop se'ls hi gira molta feina, tenen que rejovenir als candidats, treure'ls-hi les canes i les arrugues... però la llàstima és que el photoshop no pot "retocar" l'esperit dels candidats, sota la cara afable i el somriure amigable, continuarà el polític ambiciós i manipulador, sense cap empatia amb els veritables problemes dels ciutadans i que una vegada torni ha estar en el poder, deixarà de donar la ma als aturats i petonejar als nens, però si que tindrem les faroles amb cartells, les parets amb eslògans i les carteres, cada vegada, més buides.
I... si no votéssim a ningú?... quina putada, els seus "egos" patirien un sotrac tant fort que potser començarien a pensar en el ciutadà... quina bestiesa, tinc que deixar de prendre cafè i tornar a l'alcohol que ennuvola els pensaments i et fa veurà la vida molt més de color de rosa... potser és que els polítics... beuen?.