27 de desembre del 2012

MÉS DEL MATEIX, PERÒ AMB "AFERS EXTERIORS"


Quasi any nou... i govern nou????, bé tant sols unes cares noves. Ara em pregunto... era necessari convocar eleccions?
L'únic que em guanyat és que en Felip Puig deixa interior, potser per això ja ha valgut la pena tornar a les urnes. El president Mas, que deuria haver-lo deixat a casa, em refereixo a en Puig, l'ha col·locat a la conselleria d'Empresa i Ocupació... que por.
No entenc la fixació que té l'Artur Mas a posar a aquest personatge en llocs problemàtics, en el temps, dos anys, que ha estat a la conselleria d'Interior les ha fet de tots colors, ha ordenat agressions brutals als ciutadans, ha mentit, tant a la ciutadania com al govern, s'ha mofat dels mitjans de comunicació i ara el tornem a tenir en una de les conselleries amb més responsabilitat envers el ciutadà. En aquest moment el nombre d'aturats a Catalunya s'apropa als 800.000, però sembla que per la Generalitat no és un problema prioritari. Al menys és el que es pot entendre per la decisió de col·locar a un senyor que ens ha acostumat a solucionar els problemes a hòsties. Què passarà en la propera vaga? Demanarà al seu successor a Interior la intervenció immediata dels Mossos? No crec que aquest paio tingui que estar en un govern, ha demostrat àmpliament la seva ineptitud, però que hi farem, cada vegada està més clar que l'únic que interessa a aquest govern és acontentar a els seus "socis" o el que siguin i posar data a un referèndum, que sembla cada vegada més lluny.
Sempre he dit que no soc independentista, però que en el cas que una majoria ho decidís ho acceptaria, però el que no puc acceptar és que es posi per sobre del benestar del poble els interessos sobiranistes d'uns il·luminats que no tenen cap respecte pel habitants d'aquest país. Quant em refereixo a país em refereixo a Catalunya, que sempre he reconegut que és un país integrat a Espanya, per això defenso el federalisme. Però això és un altre qüestió, el que ara és preocupant és que hem passat per unes eleccions que veritablement no han servit de res. Tot continua exactament igual, les mateixes cares al govern, però en llocs diferents, algunes de noves, però, crec, que en llocs equivocats.
Més a més, amb la que està caient... que cony és la conselleria d'Afers exteriors? Ens hem tornat totalment bojos? Vinga va, gastem el que no tenim en viatges a enlloc, amb més xorrades i deixem que cada vegada hi hagin més ciutadans dormint als caixers dels bancs.
Cada vegada estic més convençut que el president Mas no va saber llegir correctament el que va passar l'Onze de Setembre, es va deixar convèncer de que aquella manifestació era una exaltació al sobiranisme i no una manifestació de desacord amb el que s'està fent.
Que un dia de festa sortint famílies senceres al carrer per celebrar la diada de Catalunya, no vol dir que tots vulguin la independència. Molts d'ells volien expressar la seva insatisfacció per la situació actual, altres el seu desig d'una societat millor, però la lectura que va voler fer en Mas, és la que l'interessava a ell. Va voler aprofitar una manifestació, que en situació normal no hagués reunit ni a la meitat de la gent que va sortir, en una eina per estrènyer al govern de Madrid per aconseguir unes millores en les relacions Espanya-Catalunya. Tot ha sortit al revés, tenia 62 diputats i ara en té 50, els pactes amb ERC ja veurem com acaben i la manca de solidaritat amb els ciutadans cada vegada és més patent. Espero que pel bé de Catalunya tot surti bé, però vist com ha anat fins ara... quina por.